Mitt bästa frukosttips.

Jag kör en bloggutmaning i augusti. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag har börjat experimentera med frukosten på senaste tiden och just nu ät det havregrynsgröt, med kanelstekta äpplen och hallon som serveras med havremjölk som jag äter oftast. Jag är dock osäker på om jag äter rätt mängd, eftersom jag går på behandling för mina ätstörningar vet jag att mina månader med semester varit jättesvåra med maten. Demonerna har verkligen haffat tag i mig denna sommar. Kanske det blir lättare från och med idag när jag börjar jobba igen.

Deltagare i augustiutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Sweetwords
BP-Computerart
Madelena
Exotichummingbird
ditten_datten
Karolina
Jenzel
Hannafialotta
StenhagenBettan
Minas Värld
Mösstanten
Klimakteriehäxan

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

44 thoughts on “Mitt bästa frukosttips.

 • 12 augusti, 2019 at 00:28
  Permalink

  Men åh de där både lät & såg supergott ut! Jag är väldigt dålig på att äta frukost men ska spara detta tipset, tack fina du❤️

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 03:29
  Permalink

  Jag blir så sugen på din frukost tycker det låter så himla gott med kanelstekta äpplen till gröten 🙂

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 05:49
  Permalink

  Det där ser värkligen super gott ut ? med äpplena jag är super dålig på att äta frukost?

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 06:31
  Permalink

  Gomorron.
  Frukosten är den måltid jag älskar mest på hela dagen o skulle gärna vilja ha tillgång till frukostbuffé varje dag ler… men får vara glad att det inte är så… Det är ju inte första måltiden på dagen för mig som jobbar natt utan den sista, så jag tar en väldigt förenklad variant efter att jag promenerat eller suttit en stund på motionscykeln o sen dusch, frukost o sova…
  Men håller med om att sommaren gör att man lätt kommer ifrån vissa bra vanor o det är svårt att få till dom igen… som det här med promenad eller motionscykeln en stund när jag kommer hem… har fuskat med det under sommaren Ler

  Ha en fin dag – jag ska glida ner mellan mina lakan o försöka sova
  Kramar

  Reply
  • 12 augusti, 2019 at 21:48
   Permalink

   Låter som en bra rutin ändå måste jag säga. Så bra att ha något att riktigt gå efter på det sättet :). Tänker annars att frukosten nog lätt glöms bort som nattjobbare 🙂

   Reply
 • 12 augusti, 2019 at 07:02
  Permalink

  Ibland blir det lättare med maten och rutinerna när man jobbar igen. På semestern blir det lite annorlunda. Hoppas du får en bra start på det nya läsåret!
  Znogge recently posted..En summering av semestern…

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 08:22
  Permalink

  Havregrynsgröt är verkligen supergott. Jag vill gärna ha rårörda lingon och mjölk på min gröt
  Kamilla recently posted..Bye Bye Vecka 32.

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 08:35
  Permalink

  Jag skulle också behöva testa lite nytt då jag hatar frukost och i stort sätt aldrig äter de 😉

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 09:39
  Permalink

  Älskar verkligen sånna hära tips! Helt underbart! Vaknade nyss och vart ännu mera hungrig än innan ?? kul med tips!

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 11:19
  Permalink

  Gud vad gott ! Gröt är ju så gott och det mättar verkligen länge ! Ska abolsut testa de ;D

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 11:20
  Permalink

  Hoppas verkligen att demonerna ger sig av när du kommer in i rutinerna igen!

  Jag är ingen frukostmänniska så mitt tips är att gå ut och ta en halv english brekkie – som brunch. Det står man sig på resten av dan sen 🙂
  Ama de casa recently posted..Slottet i Bratislava

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 13:03
  Permalink

  Tycker havregrynsgröt är så bra frukost! Ibland gör jag overnight oats, också så gott!
  Ellen recently posted..Over and out

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 14:00
  Permalink

  Vilket bra frukosttips, jag har tänkt att testa de någon dag. Ser ju så gott ut. Jag är sämst på att äta frukost när jag jobbar. Mest för jag måste gå upp 5.30 och sen lämna Loui kl 7 sen tar jag bussen ner till resecentrum och bussen till jobbet går 7.35. Jag känner att jag måste hitta något bra sätt så jag kan äta frukost på bussen. Jag hoppas att du får det lättare med maten nu 🙂

  Reply
  • 12 augusti, 2019 at 21:44
   Permalink

   Förstår det, jag gick upp den tiden förut gick verkligen inte att äta då. Nu äter jag i alla fall gröt 🙂

   Reply
 • 12 augusti, 2019 at 14:34
  Permalink

  Är ju dålig på frukost och gröt äter jag inte… tänkte dock att kanelstekta äpplen å glass skulle vara gott 🙂

  Reply
  • 12 augusti, 2019 at 21:43
   Permalink

   Det tror jag säkert. Jag har gjort det till pannkaka på sista tiden och det är jättegott 😀

   Reply
 • 12 augusti, 2019 at 15:03
  Permalink

  Åhh mumma det lät gott såg gott ut
  Bara du får i dej lite är viktigast tror ja
  Kramar o fin fortsatt dag

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 15:35
  Permalink

  Hoppas det går lättare för dig snart. Ser dock väldigt gott ut. Jag är tyvärr nästan aldrig frukost.

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 15:50
  Permalink

  Det låter gott! Jag är sämst på frukost eftersom jag verkligen inte är hungrig. Det funkar egentligen bäst med typ middagsrester men de brukar jag behöva till lunchen.
  Inne hos Ina recently posted..Veckomatsedel 33/2019

  Reply
  • 12 augusti, 2019 at 21:43
   Permalink

   Jag måste äta frukost eftersom jag går på ätstörningsbehandling så fått lära mig 🙂

   Reply
 • 12 augusti, 2019 at 17:24
  Permalink

  Det lät då inte som en dålig frukost! Själv är jag rätt dålig på att göra i ordning en ordentlig frukost och nöjer mig oftast med att bara bre en smörgås eller hälla upp en skål med yoghurt. Men nu när jag börjar i skolan igen ska jag bli bättre på att dricka lite smoothies 🙂

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 19:01
  Permalink

  Havregrynsgröt är så bra. Nyttigt och mättande. Dock klarar jag verkligen inte av konsistensen på det och kan inte äta det.

  Reply
 • 13 augusti, 2019 at 00:02
  Permalink

  Den frukosten är ju en fröjd för ögat! Själv är jag urusel på att äta dagens viktigaste måltid som många säger. Tar en Nespresso och ett eller två glas Brämhults. Så har jag alltid gjort, och jag är väl medveten om att det är totalt fel. Men gamla hundar lär sig ju inte sitta;-)
  BP recently posted..Glad måndag

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: