Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Läraryrket

Tillbaka till jobbet, efter semestern.

Då var man tillbaka då, till de där som kallas för rutiner. Jag har inte sovit något vidare i natt utan vaknade 02:00 och kunde inte somna om, det var väl inte direkt jättekul om man säger så. Jag fick helt enkelt ta och blunda utan att sova och är därmed rejält trött idag.

Arbetsdagen bestod av det som inom skolans värld kallas för A-dagar. Det betyder möten, på möten och så mera möten. Egentligen skulle jag bara vilja fixa med scheman, klassrummet och planera läsåret men det är sånt man får stressa ihop på de få timmar som ges. Det här är något som ser lika ut för alla inom lärarbranschen man ska liksom jobba på tid som inte finns.

Stundtals funderar jag på att börja bli politiskt aktiv eller varför inte börja arbeta fackligt. Det är många arbetsmiljöfrågor jag skulle vilja driva upp till ytan. Kanske fick jag även en kick på den kommentar jag skrev till tidningen Skolvärlden på Facebook som fått åtskilliga med Likes. Jag satt där och tänkte att, det är ju sånt här jag kan sakna från tiden som ung när jag alltid hade något av värde att föra vidare. Innan man var lemlästad av den hårda tiden och livets tunga verklighet.

Tänker ofta på vem man varit, och vem man numera är. Livet alltså, nog förändras det genom tankegångarna.

20 Comments

  1. Tråkigt med så många möten på varandra och att inte kunna få göra det som man egentligen behöver göra. Trist att behöva stressa ihop allt in i det sista. Hoppas att du lyckas göra allt utan stress 🙂

  2. Det är inte lätt att ta sig upp inför jobb efter semestern. Och så sover man alltid som en kratta… Jag jobbar ju på förskola men förstår precis vad du menar när man ska jobba på tid som inte finns!

  3. Jag skulle också vilja fixa med schemat, ställa i ordning i klassrummet samt göra en bra planering för elevernas ankomst och första dagarna men nej. Det var visioner hit och kvalitetsredovisning dit och jag tror att många kände samma frustration. Klassrum och schema brukar vi få hasta över under några få timmar vilket stör mig enormt. Dock sov jag som bedövad vilket nog berodde på det intensiva livet med valp 😉 Något är fel inom vårt yrke när man känner sig matt första dagen…

  4. Är det inte typiskt att sömnen skall påverkas negativt när man ska upp dagen därpå? Ja upp ska man ju alltid men upp o knega menar jag. Låter lite kämpigt med att ha så många möten när du vill planera läsåret. ❤️

  5. Usch det är verkligen inge kul när man inte kan somna om och söndagskvällar brukar vara svåra att somna på tycker jag. Hoppas du sover bättre inatt 🙂

  6. Men vännen…go for it! Tror du skulle passa både inom politiken och facket. Tänk vilka förändringar du skulle kunna göra. Nu har du nog full sjå med att plugga, men sen… go for it!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d