Tillbaka till jobbet, efter semestern.

Då var man tillbaka då, till de där som kallas för rutiner. Jag har inte sovit något vidare i natt utan vaknade 02:00 och kunde inte somna om, det var väl inte direkt jättekul om man säger så. Jag fick helt enkelt ta och blunda utan att sova och är därmed rejält trött idag.

Arbetsdagen bestod av det som inom skolans värld kallas för A-dagar. Det betyder möten, på möten och så mera möten. Egentligen skulle jag bara vilja fixa med scheman, klassrummet och planera läsåret men det är sånt man får stressa ihop på de få timmar som ges. Det här är något som ser lika ut för alla inom lärarbranschen man ska liksom jobba på tid som inte finns.

Stundtals funderar jag på att börja bli politiskt aktiv eller varför inte börja arbeta fackligt. Det är många arbetsmiljöfrågor jag skulle vilja driva upp till ytan. Kanske fick jag även en kick på den kommentar jag skrev till tidningen Skolvärlden på Facebook som fått åtskilliga med Likes. Jag satt där och tänkte att, det är ju sånt här jag kan sakna från tiden som ung när jag alltid hade något av värde att föra vidare. Innan man var lemlästad av den hårda tiden och livets tunga verklighet.

Tänker ofta på vem man varit, och vem man numera är. Livet alltså, nog förändras det genom tankegångarna.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

20 thoughts on “Tillbaka till jobbet, efter semestern.

 • 12 augusti, 2019 at 21:13
  Permalink

  Jaopp nu var man tillbaka igen, och visst det kändes motigt men det flyter ju på direkt

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 21:13
  Permalink

  Tråkigt med så många möten på varandra och att inte kunna få göra det som man egentligen behöver göra. Trist att behöva stressa ihop allt in i det sista. Hoppas att du lyckas göra allt utan stress 🙂

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 21:51
  Permalink

  Det är inte lätt att ta sig upp inför jobb efter semestern. Och så sover man alltid som en kratta… Jag jobbar ju på förskola men förstår precis vad du menar när man ska jobba på tid som inte finns!

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 21:55
  Permalink

  Jag skulle också vilja fixa med schemat, ställa i ordning i klassrummet samt göra en bra planering för elevernas ankomst och första dagarna men nej. Det var visioner hit och kvalitetsredovisning dit och jag tror att många kände samma frustration. Klassrum och schema brukar vi få hasta över under några få timmar vilket stör mig enormt. Dock sov jag som bedövad vilket nog berodde på det intensiva livet med valp 😉 Något är fel inom vårt yrke när man känner sig matt första dagen…
  Znogge recently posted..En summering av dagen…

  Reply
  • 13 augusti, 2019 at 20:32
   Permalink

   Ja gud det är helt sjukt vad man förväntas vara, som idag när man satt och slickade ihop kuvert.

   Reply
 • 12 augusti, 2019 at 22:08
  Permalink

  Jag hade också jätte svårt att sova inatt efter semestern men hoppas att vi sover bättre den här natten. Kramis

  Reply
 • 12 augusti, 2019 at 22:11
  Permalink

  Intersport roligt när man inte får mkt sömn men då somnar man ju garanterat nästa natt ?
  Michelle recently posted..Monday again.

  Reply
  • 13 augusti, 2019 at 20:32
   Permalink

   HAHA intersport :-p. Antar att du menar inte så ;). Och nej det är ju inte det.

   Reply
 • 12 augusti, 2019 at 22:21
  Permalink

  Är det inte typiskt att sömnen skall påverkas negativt när man ska upp dagen därpå? Ja upp ska man ju alltid men upp o knega menar jag. Låter lite kämpigt med att ha så många möten när du vill planera läsåret. ❤️
  Michaela recently posted..De senaste dagarna

  Reply
 • 13 augusti, 2019 at 02:56
  Permalink

  Usch det är verkligen inge kul när man inte kan somna om och söndagskvällar brukar vara svåra att somna på tycker jag. Hoppas du sover bättre inatt 🙂

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: