Nu ska du få höra om min första dag i skolan.

Jag kör en bloggutmaning i augusti. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag misstänker att jag gick i ettan eller tvåan på det här fotot. Jag minns inte riktigt när vi köpte Pepsi som nymfparakiten hette som vi köpte som kompis till min nymfparakit Paula. Hur som helst min första dag i skolan ska ni få höra om.

Jag gick dit med min pappa, ett rum med massor av klasskompisar som jag gått på lekis med, såg min fröken och minns att hon kändes sträng. Samtidigt ska man tycka om sin fröken som barn. Hon visade sig vara en häxa som skulle förstöra mina skolår totalt, ta ifrån mig min självkänsla och all lycka kring att lära sig läsa, skriva och räkna. Hon bidrog till åren som fick mig att på högstadiet börja skolka och hoppa av gymnasiet. En idiotisk kärring som aldrig skulle jobbat med barn från första början.

Deltagare i augustiutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Sweetwords
BP-Computerart
Madelena
Exotichummingbird
ditten_datten
Karolina
Jenzel
Hannafialotta
StenhagenBettan
Minas Värld
Mösstanten
Klimakteriehäxan
Marie i Skrifvarstugan
MinResaTumörMittLiv

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

45 thoughts on “Nu ska du få höra om min första dag i skolan.

 • 19 augusti, 2019 at 06:11
  Permalink

  Nej fy vilken vidrig fröken du hade och hoppas verkligen inte att hon fortfarande jobbar med barn. Söt bild på dig! <3 Kramis

  Reply
 • 19 augusti, 2019 at 06:58
  Permalink

  Vilken tråkig och ledsam upplevelse. Tyvärr är den enkla sanningen att alla passar inte till att arbeta med människor. I skolan ska alla duga och kunna lyckas efter sin egen förmåga.
  Znogge recently posted..Måndag igen…

  Reply
 • 19 augusti, 2019 at 08:10
  Permalink

  Låter som en bra start på. Skolan ? kan sakna den ibland

  Reply
 • 19 augusti, 2019 at 09:57
  Permalink

  Oj kommer inte ihåg min första skoldag så det får bli Bellis dag idag i min utmaning =D

  Reply
 • 19 augusti, 2019 at 10:28
  Permalink

  Så förfärligt man hör samma berättelser ibland. Själv hade jag två underbara lärare en i lågstadiet och en i mellanstadiet

  Reply
  • 22 augusti, 2019 at 21:46
   Permalink

   Ja så förödande. Det är så viktigt vem läraren är som möter barnen vid dörren varje morgon, hur den människan i sin profession, ledarroll och kanske främst förebild kan forma barn åt helt olika håll.

   Reply
 • 19 augusti, 2019 at 10:45
  Permalink

  Men så illa, lärare har en sådan malt att forma oss som människor, de borde vara stöttande.
  Jag minns tyvärr inte ens min första skoldag.

  Reply
 • 19 augusti, 2019 at 11:33
  Permalink

  Fy, vissa människor ska verkligen inte jobba med andra människor. Det här med bemötande är så himla viktigt. Det jag minns från min första skoldag är att jag kände mig så stor. Minns hur jag malligt gick uppför trappan och kände mig störst. Fast jag var liten, haha.
  Hannas krypin recently posted..Ska jag ha med tabataintervaller?

  Reply
  • 22 augusti, 2019 at 21:50
   Permalink

   Så är det ju, ibland undrar jag över vissa människors yrkesval och varför de valde som de gjorde :-o.

   Reply
 • 19 augusti, 2019 at 12:33
  Permalink

  Vissa människor passar inte som lärare. En bra lärare enligt mig är att den är sträng, men rättvis. Men ändå snäll och förstående. Som kommer ner till barnets nivå.

  Reply
 • 19 augusti, 2019 at 14:16
  Permalink

  Ojj vad jobbigt! Tycker verkligen det skall vara bra lärare osv, annars blir det ju aldrig bra!!

  Hoppas hon slutat!
  Super fin bild på dig ❤️

  Reply
 • 19 augusti, 2019 at 15:16
  Permalink

  Men fy så trist att höra! Nej gud så ska det absolut inte vara! Själv kan jag inte riktigt minnas hur min första dag i ettan var men det kan ju vara både bra och dåligt!
  TwinMom.se recently posted..Lite update om läget

  Reply
 • 19 augusti, 2019 at 16:11
  Permalink

  Fy vad tråkigt att du fick en sådan fröken ush säger jag att du behövde känna så,, är så lycklig att min son älskat sin fröken . precis fått en ny idag dock.
  att tycka om sin fröken gör så mkt för att det ska vara kul att gå till skolan.
  Ha en fin dag

  Reply
  • 22 augusti, 2019 at 21:46
   Permalink

   Ja fy hon var vidrig. Är tacksam även för min sons skull han har haft helt underbara lärare 🙂

   Reply
 • 19 augusti, 2019 at 18:19
  Permalink

  Såna lärare borde inte få jobba på skolor. Det är så hemskt att en lärare kan förstöra så mycket för en. Jag är helt säker på att du är en jättebra lärare 🙂

  Reply
 • 19 augusti, 2019 at 20:39
  Permalink

  MEN så hemskt! Ingen skolgång ska börja så! Usch! Min lågstadie lärare var precis tvärtemot – helt underbar och helt rätt för den platsen!

  Reply
  • 22 augusti, 2019 at 21:44
   Permalink

   Nej det var vidrigt, är glad över att vara lärare som kan förhindra att sådant händer för fler. Så fint att du hade det 🙂

   Reply
 • 19 augusti, 2019 at 22:45
  Permalink

  Men oj vad tragiskt att ha en sådan häxa till fröken som förstörde så pass mycket 🙁

  Svar; tack snälla för din omtanke kring oss och Ginzo <3
  Carolina recently posted..Mardröm till dröm

  Reply
 • 19 augusti, 2019 at 23:01
  Permalink

  Vilket häftigt namn ju. Tråkigt att din lärare var en dålig en dom ska ju få oss och vilja lära oss en hel del genom åren 🙂

  Reply
 • 19 augusti, 2019 at 23:57
  Permalink

  Hade känt igen dig direkt från den bilden! Men fy f*n vilken kärring som verkligen såg till att förstöra för dig. Men du lyckades ju ändå som tur är. Och det tack vare att du är så mentalt stark, för det är du faktiskt!!!
  BP recently posted..Glad måndag

  Reply
  • 20 augusti, 2019 at 18:32
   Permalink

   Så kul :D. Ja hon var hemsk, än idag bär jag med mig ärr från den tiden på insidan.

   Reply
 • 20 augusti, 2019 at 10:04
  Permalink

  Alltså jag har också tänkt på det där med att hata ett lag man inte hejjar på. Det är lite absurt på ngt vis. Jag älskar sport, speciellt fotboll.. Jag har mitt favorit lag och hejjar gärna fram dem till vinst. Men jag skulle nog aldrig säga att jag hatar deras rivaler så att säga. Det är ett sånt sjukt starkt ord dessutom. Brukar säga “Nu hejar inte jag på dem, jag hejar på AIK och har alltid gjort” om det kommer en diskussion om ett annat lag. Sen kan man tycka att ett lag är mindre bra, men då säger jag det istället för att använda ordet hat.
  Michaela recently posted..Nostalgitripp

  Reply
  • 20 augusti, 2019 at 18:28
   Permalink

   Ja visst är det så :). Kan förstå att man älskar en sport, hejar och blir glad för deras framgång. Men att hata andra lag och deras rivaler det känns verkligen hårt. Tänker man får heja på precis vad man vill, det är ju fint att få brinna för sitt lag, men att HATA och som vissa vara villiga att slå ner andra på grund av att de hejar på motståndarlaget det är läskigt 😮

   Reply
 • 20 augusti, 2019 at 21:13
  Permalink

  Jag minns också min allra första dag i skolan. Jag var ny i klassen då jag gått på annat lekis. Minns att jag redan första dagen inte gillade läraren vilket jag aldrig gjorde hon var hem ska
  Kamilla recently posted..Dagens Klick!!!

  Reply
 • 20 augusti, 2019 at 21:29
  Permalink

  Jag blev så illa berörd av detta. Vilken människa, vilken fröken. Fy så hemskt när det är vuxna som tar ifrån ens självkänsla, det blir svårare att förstå än när det kommer från mobbning ❤
  Tänk att tillslut så blev du ändå lärare och jag kan tänka mig att du är en bra sådan ❤ nu vet jag ju inte, men jag får den känslan ❤
  Sandifighter recently posted..Vad innebär pcos och vad innebär det för graviditeter?

  Reply
  • 22 augusti, 2019 at 21:43
   Permalink

   Ja hon var så på fel plats :(. Ja det är så vidrigt när man tänker på sånt, vuxna som knäcker barn.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: