Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Mumintrollen är något som jag…

Jag kör en bloggutmaning i augusti. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Tycker om men inte direkt samlar på. Mina favoritvantar som mamma köpt till mig i Tallin har Mumin på sig, och på min nyckelknippa sitter Muminmamman. Jag har även två koppar även om jag inte tror de är speciellt mycket värda.

Jag minns mest mumintrollen från barndomen och den tv-serie som gick då. Jag samlar inte i massor på dem, men jag förstår att de är så populära som de är.

Deltagare i augustiutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Amndiz
Kraka
it_is/Anette
Sweetwords
BP-Computerart
Madelena
Exotichummingbird
ditten_datten
Karolina
Jenzel
Hannafialotta
StenhagenBettan
Minas Värld
Mösstanten
Klimakteriehäxan
Marie i Skrifvarstugan
MinResaTumörMittLiv

48 Comments

 1. Kollade också på Mumindalen som barn & gillade det verkligen men inget jag direkt tagit med mig i vuxen ålder. Men kan tycka det finns så söta muggar osv. så förstår helt klart dom som samlar och skulle gärna också vilja ha iallafall en mugg ??

 2. Mumintrollen har en viss plats i mitt hjärta <3 de är liksom speciella 🙂
  Jag har ingenting annat än böcker med mumintrollet.

 3. Själv har jag aldrig varit speciellt förtjust i Mumintrollen och kan inte riktigt förstå att muggarna är så populära. Men visst, allt är självklart en smaksak.

 4. Nej mumintrollen är inte direkt något jag gillar eller ogillar haha. Tycker dock det kan va gulligt som motiv på koppar

 5. Oj mumin va längesen man såg hihi. Minns att jag gillade det när jag var liten. Minns lite vagt men jag minns att det var nån sagt tv serie som du säger 🙂

 6. Jag gillar Mumintrollen men det är inget jag samlar på och barnen är inte heller så intresserad av det. Funderar över om Ida sett Mumintrollen någon gång. Jag gillade iallafall serien som barn med den karakteristiska finlandssvenska berättar-rösten.

  1. Jag tycker om Mumin, tänker ibland att man kanske skulle köpa fler koppar. Speciellt efter idag när jag stod i loppiskön och pratade med en som hade en som var värd över 3000 😀

 7. Åh, Mumintrollen jag och min syster tittade massor på dom när vi var små. Jag ville alltid vara lilla my. Vi åkte även till Mumindalen i Finland när vi var små. Vilka härlig minnen som jag fick nu ?? Dom kopparna är ju så fina, kolla upp ifall om dom du har är värda något 🙂

 8. Åh koppar är så fint att samla på, jag har dock alla mina personliga muggar nerpackade hos mamma… har en med nalle puh och en med mitt namn sen har jag en till, med hjärtan tror jag det är ^^
  Mumintrollen var längesen man hörde, det har man ju inte sett på år och dagar 😀

 9. Jag samlar inte på mumin men har sett att väldigt många samlar på det… tyckte väldigt mycket om tv-serien som liten 🙂

 10. Jag tycker också mumin är så söta jag kollade på dom som liten och även läst böckerna. Sniff, lilla My och Mumin är mina favoriter 🙂

 11. Är heller inget Mumin-fan, men har Muminpappan som jag fick i present, och han står mitt i min novemberkaktus. Japp det är sant:-)

 12. Jag älskar mumin muggarna. Sjukt fina och inte för stora och inte för små heller. Jag små samlar på dem, men jag har än så länge bara två stycken på typ tre år 😉

 13. Jag älskar kopparna med mumin, men har ännu inte kommit så långt att jag valt att köpa någon.
  Jag minns också serien, sen hade vi böcker som jag läste till lillbrorsan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d