Mitt hem är alltid skinande rent, och varje pryl står på sin plats? Sant eller falskt.

Jag kör en bloggutmaning i oktober. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag lägger en hel del tid på att ha städat hemma. Kanske inte direkt skinande rent, men ändå städat och fint. Jag gillar inte när det ligger saker på golvet, och dammsuger och dammar ofta. Men skinande rent skulle absolut vara en överdrift. Jag bor ändå här.

För att underlätta med städandet för egen del har jag både tvätt och diskmaskin, det är väl lätt sådant annars som kan samlas. Hur är det för er?

Deltagare i septemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Minresatumörmittliv
Zinnie
it_is/Anette
Kraka
Hannafialotta
Ditten_datten
Knaset
Birgit
BP-Computerart
Frida

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

40 thoughts on “Mitt hem är alltid skinande rent, och varje pryl står på sin plats? Sant eller falskt.

 • 4 oktober, 2019 at 14:34
  Permalink

  Härligt att bo så! Både jag och sambon tycker att det är roligare att hitta på annat än att städa jämt 😉

  Reply
 • 4 oktober, 2019 at 15:59
  Permalink

  Hehe, jag har lite OCD så hos mig är det skinande rent ?

  Reply
 • 4 oktober, 2019 at 16:42
  Permalink

  Jag älskar att ha de rent och städat hemna men tyvärr hinns det inte med att städa varje dag med skola, jobb och en liten son haha
  Emma recently posted..Kom in på Instagram

  Reply
 • 4 oktober, 2019 at 17:11
  Permalink

  Vilken underbar fråga, så här i vårt sociala-medie-samhället.
  Jag garanterar att var sak på sin plats inte existerar alls i vårt hem.

  Ha en trevlig fredag!

  Reply
 • 4 oktober, 2019 at 17:22
  Permalink

  Usch vad duktigt hehe! Jag skulle vilja säga att jag är sådär duktig men jag städar mest på ytan känns det som.

  Reply
 • 4 oktober, 2019 at 18:12
  Permalink

  Haha, nej jag är verkligen en slarvmaja. Har fått schemalägga städning så inte huset ska gro igen och jag strör grejer om mig som om det vore .. Jag vet inte, luft? Fast jag försöker ha en bestämd plats för allt så att det går lätt att städa när jag tröttnat.
  Inne hos Ina recently posted..Det small bara till..

  Reply
 • 4 oktober, 2019 at 18:26
  Permalink

  Även fast jag hatar att städa så vill jag ha det städat. Damma borde jag bli bättre på att göra. Jag har också både diskmaskin och tvättmaskin. Just nu sånär tvättmaskinen trasig vilket känns väldigt jobbigt ? reparatören som skulle ha kommit i går blev tyvärr sjuk
  Jennysvardag recently posted..Nu är det fredag

  Reply
 • 4 oktober, 2019 at 19:08
  Permalink

  Så fint du gjort till William, läste det förra inlägget. Grattis till han! Hoppas ni hade en fin födelsedag.
  Gillar när det är nystädat här hemma också. Blir lite stressad (eller nåt) när det är rörigt.

  Reply
 • 4 oktober, 2019 at 20:18
  Permalink

  Jag erkänner direkt att jag nog snarare lever efter tesen “bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete”? Därmed inte sagt att jag vill ha det grisigt hemma. Men jag ställer kravribban rätt så lågt på mig själv? Har en förmåga att hellre hamna utomhus, i stallet eller helt enkelt syssla med nåt roligare än städning?
  Lillan Kind recently posted..En husockupant på gården

  Reply
  • 6 oktober, 2019 at 17:31
   Permalink

   Haha men det är ju också bra :D. Det är väl ännu bättre med den filosofin egentligen 🙂

   Reply
 • 4 oktober, 2019 at 20:28
  Permalink

  Jag tycker om att ha undanplockat och rent men samtidigt ska det synas att man bor i sitt hem. Lagom är bäst enligt mig.

  Reply
 • 4 oktober, 2019 at 21:05
  Permalink

  Prylarna står (oftast) på sin plats. Annars blir det snabbt väääldigt stökigt när man bor såpass litet som vi gör. Men skinande rent? Tja… I mörker kanske det kan verka så 😉

  Har tvättmaskin, men saknar min diskmaskin nåt ohyggligt! Finns liksom inte plats för en sån i köket… Men vi har blivit fenor på att äta direkt ur förpackningarna 😉
  Ama de casa recently posted..Kan man lära sig nåt på kryssningar?

  Reply
 • 4 oktober, 2019 at 21:38
  Permalink

  Jag tycker inte om röra men jag är ofta för bekväm för att tag i röran. Finns andra saker som jag hellre gör. Men däremot så älskar jag när det är nystädat och det doftar rent.
  Hannas krypin recently posted..Jag är helt sne!

  Reply
   • 6 oktober, 2019 at 23:05
    Permalink

    Är tyvärr en stökmaja. Önskar ha det annorlunda och tror att jag kommer komma till en ändring. Har inte diskmaskin eller tvättmaskin. Tyvärr inte heller dusch. Diskar och tvättar för hand, har dock en campingtvättmaskin som jag använder ibland. När det var varmare duschade jag ute med PET-flaskor. Nu duschar jag lite här och där. Dusch och tvättmaskin är väldigt bra att ha, allt blir lättare. Ha det så bra
    Jonna recently posted..Tågljudsnatt

    Reply
    • 8 oktober, 2019 at 19:39
     Permalink

     Åh förstår blir ju så då :). Fast när jag läser detta känner jag hur mycket jag önskar mig ett sånt liv. I total frihet.

     Reply
 • 4 oktober, 2019 at 21:52
  Permalink

  Vilken lyx med tvätt o diskmaskin, de är något vi inte har
  Så är man slö så samlas disken lätt på hög och tvätten får man endast tvätta 4 ggr i månaden här men de e trots allt 1 gång i veckan så ok men drygt att gå ner från tre våningar o ner i källaren 5 ggr var vecka haha
  Wifeey recently posted..Manipulerande & Psykopatisk

  Reply
  • 6 oktober, 2019 at 17:33
   Permalink

   Förstår det, man får försöka göra det som behövs :). Prioritera och se vad som känns bäst 🙂

   Reply
 • 4 oktober, 2019 at 22:47
  Permalink

  Oj då, Här är du betydligt mera ambitiös än jag. Här dammsugs och våttorkas det varannan vecka på sin höjd;-) Prylar har vi nästan inga alls. Några roliga utsmyckningar på fönsterbrädet i vardagsrummet, men inga dammsamlare. Däremot är det faktiskt godkänd ordning och reda på saker i skåp.
  BP recently posted..Fem en fredag: Vecka 40: ”Ordspråk”

  Reply
 • 5 oktober, 2019 at 07:52
  Permalink

  Jag tycker jag plockar och städar jämt, vill gärna alltid ha det kliniskt rent men det är svårt med småbarn. Brukar storstäda på helgerna ?
  Lexochlogan recently posted..10 THINGS TO DO IN OCTOBER

  Reply
  • 6 oktober, 2019 at 17:20
   Permalink

   Förstår det :). Är ju skönt också på ett sätt, frågan är bara hur mycket tid man är villig att lägga på saken 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: