Vegetarisk mat tycker jag är…

Jag kör en bloggutmaning i oktober. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Väldigt gott men också något jag slutat äta lika ofta. Jag åt ett tag bara vegetarisk mat, dels av etiska skäl men även för min IBS som det sades skulle bli bättre av vegetarisk mat. Jag fick dock sämre värden av vegetarisk mat, och det var bara krångligt att äta annat än resten av familjen. Dessutom svårt att äta vegokäk när man ogillar att laga mat. Så efter över ett år som vegetarian slutade jag med det julen 2018. Först kändes det helt fel att äta kött, men nu känns det inte så längre.

Dessutom med ätstörningsproblematik som jag har så är det nog bra att äta varierad kost. Drar jag ner på en sak drar jag ner på allt tyvärr. Men jag tycker mycket om vegetariskt och köper det fortfarande ofta.

Deltagare i septemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Minresatumörmittliv
Zinnie
it_is/Anette
Kraka
Hannafialotta
Ditten_datten
Knaset
Birgit
BP-Computerart
Frida
Stenhagenbettan

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

18 thoughts on “Vegetarisk mat tycker jag är…

 • 15 oktober, 2019 at 00:34
  Permalink

  Gillar också vegetariskt, men äter det ibland bara precis som du gör. Vet vad du menar har också haft ätstörningar det där tänket på innehåll i varor blir ett big no no liksom kollar aldrig på innehållsförteckning på matvaror längre ens. Jag tänker har man haft ätstörningar då är det mer hälsosamt att liksom låta bli innehållsförteckningar och som du säger inte tänka på att undvika saker. Det är ju för oss det mest hälsosamma vi kan göra ❤️

  Reply
  • 17 oktober, 2019 at 19:16
   Permalink

   Ja så är det ju, man får verkligen hålla sig från saker annars triggas man direkt.

   Reply
 • 15 oktober, 2019 at 01:50
  Permalink

  Finns väldigt mycket god vegetarisk mat! Har till exempel ätit underbara middagar hos Anders båda systrar som är/har varit vegetarianer (men efter några år började dom äta fisk och skaldjur också).

  Men nog vill jag ha både köttbullar och korv emellanåt 😀
  Ama de casa recently posted..En busstur på Amerikanska Samoa

  Reply
 • 15 oktober, 2019 at 02:28
  Permalink

  Jag har också bakgrund med ätstörning och är inne i en period där det är svårt att få i sig mat överhuvudtaget så skulle inte funka för mig heller att ha vegetariskt kost ? Men har en kusin som är vegitarian och tycker det är toppen att de börjat finnas så mycket alternativ för en sådan kost ☺️
  Yela recently posted..Veckans Lista – Inredningstips, Bloggande, Wanties m.m

  Reply
 • 15 oktober, 2019 at 08:11
  Permalink

  Jag äter kött men jag tycker inte att det är jätte gott vego hqndbörjare går bra ?
  Amanda recently posted..Fotografera

  Reply
 • 15 oktober, 2019 at 16:17
  Permalink

  Det beror helt på vilken kombination det finns på tallriken om man säger så. Är det grönsaker och/eller olika sallader och röror tillsammans med ett gott bröd är det helt okej. MEN är det bulgur, quinoa, bönor och quorn som köttersättning har jag svårt för veganmat. Det växer liksom bara i munnen på mig. Å för det mesta ser det fruktansvärt oaptitligt ut.
  Tycker om att äta blandat och låta sunt förnuft råda.
  BP recently posted..Glad måndag

  Reply
 • 15 oktober, 2019 at 18:51
  Permalink

  Jag gillar också vegetarisk mat, det är riktigt gott men skulle nog aldrig kunna bli vegetarian. Jag älskar all sorts kött för mycket haha 😀

  Reply
 • 15 oktober, 2019 at 19:43
  Permalink

  Tråkigt att det inte funkade för dig. Jag var vegetarian i ett år ungefär men gav helt ärligt upp.

  Reply
 • 15 oktober, 2019 at 23:53
  Permalink

  Jag äter bådeock gillar vegetarisk mat men jag gillar även att äta kött så jag äter varierande kost jag med. Tycker det är bra att inte bara äta kött 🙂

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: