Grytor och soppor är något som…

Jag kör en bloggutmaning i oktober. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag anser är väldans gott och dessutom helt perfekt mat så här under höst och vinterhalvåret. Det är något speciellt med att äta en riktigt god soppa eller gryta. Det liksom värmer upp kroppen, och man känner en härlig myskänsla inombords.

Vad tycker du om soppor och grytor?

Deltagare i oktoberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Minresatumörmittliv
Zinnie
it_is/Anette
Kraka
Hannafialotta
Ditten_datten
Knaset
Birgit
BP-Computerart
Frida
Stenhagenbettan
Amandizan
Klimakteriehäxan

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

16 thoughts on “Grytor och soppor är något som…

 • 28 oktober, 2019 at 14:00
  Permalink

  Gryta, då ööngtar jag hem och laga
  Soppa, då känner jag “tråkigt”
  Haha, jag är knäpp

  Reply
 • 28 oktober, 2019 at 19:16
  Permalink

  Det håller jag faktiskt helt med om. Det är mysigt med en varm och go soppa med ett bröd bredvid eller en god gryta till middag 😀

  Reply
 • 28 oktober, 2019 at 21:28
  Permalink

  Börjar bli gammal tror jag, då jag inte kommer ihåg om jag kommenterat ditt inlägg. Hursom kan jag bara säga att jag nästan ordagrant skrev samma sak som du:-)
  BP recently posted..Glad måndag – en rolig blandning

  Reply
 • 28 oktober, 2019 at 23:37
  Permalink

  Å jag tycker som du, soppor och värmande grytor helst med lite sting passar utmärkt dessa veckor när vädret är grått och blött.
  Oftast är det även billig och nyttig mat. Det brukar bli allra bäst om man gör storkok.. Ofta är det lätt att få till basen utifrån vad som just då finns i skåp och kyl..

  Reply
 • 29 oktober, 2019 at 00:40
  Permalink

  Jag älskar att äta grytor nu på hösten och vintern och även soppor. Äter inte så mycket soppa under året annars men nu på hösten och vintern gillar jag soppa mer 🙂

  Reply
 • 31 oktober, 2019 at 18:09
  Permalink

  Jag älskar soppor och grytor! Funderar faktiskt på varför jag inte lagar det oftare. Kanske för att det ibland tar tid och behövs många ingredienser. Men det är ju SÅ gott och värmande. Bäst är min mammas grytor, antingen på lamm eller kyckling. ÅH, blir hungrig bara jag tänker på dem.

  Tack för att du påminde om dessa eminenta rätter! 🙂
  TravelAnna recently posted..The Shops at Hudson Yards: ny shoppinggalleria i New York

  Reply
  • 2 november, 2019 at 15:06
   Permalink

   Visst är det gott. Upplever ganska ofta att man liksom glömmer bort de där klassiska måltiderna trots att det är så gott :).

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: