Hur transporterar du dig dit du vill?

Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag tar mig oftast fram genom att promenera eller åka bil. Tidigare var det med buss, men när jag köpte egen bil så blev det med bilen. Det är sådan frihet med egen bil. Jag älskar att bara kunna ta mig dit jag vill och slippa fundera på så mycket annat. Samma frihet känner jag när jag promenerar, man får röra på fötterna och kroppen får uppleva sådant som annars swishar förbi.

Deltagare i novemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Klimakteriehäxan
Ditten_datten
it_is/Anette
Zinnie
Mösstanten
MinResaTumörMittLiv
BP-Computerart
Kraka
Ida
Netti Starby
Annelizzza

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

20 thoughts on “Hur transporterar du dig dit du vill?

 • 11 november, 2019 at 17:00
  Permalink

  Jag transporterar mig också med bil. Det var nu himla länge sedan jag satte mig på en buss/tunnelbana för att transportera mig. Det är så himla skönt att inte vara beroende utav en tidtabell till buss/tunnelbana, samtidigt som jag upplever att jag skötte tiderna mer när jag åkte buss/tunnelbana haha ^^,

  Reply
 • 11 november, 2019 at 18:17
  Permalink

  Det är verkligen en frihet med egen bil, jag älskar det, annars hade jag inte kommit ut lika ofta på olika små äventyr. Men till jobbet åker jag buss och tunnelbana. Går gör jag också väldigt mycket 🙂
  Annie – Stora Små Äventyr recently posted..En helg själv i stugan

  Reply
 • 11 november, 2019 at 22:55
  Permalink

  Jag håller verkligen med om att det är en frihet att kunna transportera sig med bil. Personligen har jag förvisso inga andra färdmedel att välja mellan, för kollektivtrafiken passerar inte där jag bor. Jag har försökt att åka tåg några gånger genom att köra bil till närmaste station och parkera i närheten, eller så har jag fått skjuts till tåget. Men jag åker inte tåg längre, för jag vägrar att betala dyra biljetter och komma fram för sent dit jag ska.
  Lillan Kind recently posted..När månen ställer till det

  Reply
  • 12 november, 2019 at 20:49
   Permalink

   Nej lite som här, tåg finns inte alls att ta sig med här. Eller ja finns tåg med förbindelserna är helt galet dåliga 😮

   Reply
 • 11 november, 2019 at 23:01
  Permalink

  Visst betyder bilen frihet! Man behöver inte passa tider och kan göra saker spontant. För att inte tala om veckohandling också.
  Gillar också promenader, men då vill jag inte ha nåt att bära på. Då vill jag “koncentrera mig på” att hitta roliga och annorlunda saker i omgivningen.
  BP recently posted..Glad måndag

  Reply
  • 12 november, 2019 at 20:49
   Permalink

   Nej fy inte är det kul att bära när man handlat. Visst är det så där med att ta bilen :D.

   Reply
 • 11 november, 2019 at 23:55
  Permalink

  Jag transporterar mig på olika vis. Bil, buss, tåg och ganska ofta fötterna. Det beror helt och hållet på vart jag ska.
  Förstår precis vad du menar med friheten med att ha egen bil. Det är så skönt att åka precis när man själv vill.
  Mina recently posted..Jag skiter inte i dig, jag är utmattad

  Reply
  • 12 november, 2019 at 20:48
   Permalink

   Det är kanske lite mer alternativ också där du bor? Här finns typ buss, bil, cykel och fot haha. Ja och taxi förstås, det tar jag dock aldrig är svindyrt :-p.

   Reply
 • 12 november, 2019 at 00:59
  Permalink

  Här åker man komunalt oftast eller går. Men ibland blir det även sjuktransport men bara om jag måste. Sjuktransporten fungerar sådär. Men trivs bra med att åka buss. 🙂

  Reply
 • 12 november, 2019 at 05:55
  Permalink

  Ja alla med bil säger ofta det blir en sån frihetskänsla, vilket ja verkligen kan förstå det blir, då slipper man ju tänka på att passa tåg tider, och sitta ihop med folk man inte känner i en timme eller två och då kan man ju inte göra riktigt vad man vill under resan heller, för dåmåste man ju tänka på att inte störa dom andra resenärerna, vilket man slipper tänka på om man har bil❤️
  Jessica recently posted..Veckans to do

  Reply
 • 12 november, 2019 at 06:46
  Permalink

  Ja det är sant, egen bil ger en frihet som man inte annars har. Kortare sträckor är det trevligt att istället gå för att kunna se o uppleva. Men jag går nog mer som rent nöje, eller med hunden, än att jag går för att transportera mig någonstans.
  Ha en fin dag
  it_is/Anette recently posted..Tar du minst 10000 steg per dag? – Bloggutmaning dag 12

  Reply
  • 12 november, 2019 at 21:20
   Permalink

   Ja visst är det så :D. Är lite som för mig med att gå låter det som 🙂

   Reply
 • 12 november, 2019 at 12:09
  Permalink

  Jag promenerar oftast, det är gångavstånd till det mesta här i stan. Ska man lite längre så har vi våra gratis busskort som vi nyttjar ibland, annars blir det bilen. Fast den står i garaget mest hela tiden och kommer bara ut när vi ska längre bort, eller när vi behöver storhandla (vilket innebär att fylla på med vatten som vi inte ids släpa på 😉 ).
  Ama de casa recently posted..Nanortalik, del 1

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: