Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fika & måltider Reklam

Att välja ekologiskt te.

Inlägget är i samarbete med London Tea Exchange.

Så här på hösten känns det självklart för mig att fylla en av mina fina te-koppar med rykande te. Att sätta sig ner och dricka te, kanske tillsammans med saffransskorpor eller vanliga skorpor med en liten klick marmelad på. Ett sånt där gott kvällsfika tillsammans med William, det värmer i kroppen när teet ryker och fingrarna värms mot koppen. Lite sån där livskvalité som uppstår med varma drycker i tid av mörker.

Att välja ett te för jorden.

Jag tänker på vår jord, vi har bara en jord och för mig är det viktigt att den mat som kommer in i vårat hem ska vara giftfri och jag vill veta att de som behandlat min mat mått bra i processen. Jag vill heller inte ge mitt barn gift, idag är så mycket mat behandlat med medel som dödar våra insekter. Utan våra insikter och våra bin kommer blommorna dö ut och vi också. Jag anser inte att det finns någon som helst anledning att inte välja ekologiskt te nu när det finns på marknaden. Vi behöver moder natur, men moder natur behöver inte oss. Därför känns det för mig som att jag bär ansvaret för vad som kommer innanför mina dörrar.

Att då dricka te med gott samvete gör att teet smakar så mycket godare, jag vet att den som jobbat fram mitt te mår bra. Jag vet att insekterna som finns vid teet mår bra, och jag vet att min och min sons kropp inte fylls med gifter utan istället av naturliga livsmedel. Tänk på hur det var när vi började få kaffe, te och andra importvaror till det här landet. På den tiden när allt var giftfritt, hur kommer det sig att vi idag godkänner gifter, plast och andra galenskaper när vi en gång hade tillgång till bra mat utan gift? Visst kostar det lite mera, men hellre lite mer pengar än gift rakt ner i magsäcken, så resonerar i alla fall jag när jag väljer mitt te. Jag märker med glädje att fler och fler resonerar som jag, tänk att vi kanske äntligen börjar komma ifrån gift som det ”naturliga”. Nu är ekologiskt det mest logiska och det gillar jag och naturen skarpt.

12 Comments

  1. Åh jag älskar verkligen te, dricker minst en kopp om dagen så uppskattar verkligen ditt tips! Försöker också minska på att köpa sådant som innehåller gifter, är ju varken bra för kropp, psyke eller jorden. Ska ta och kolla in deras sida! ? Ha en jättefin helg nu vännen ?

  2. Jag dricker inget te alls.. Det är inte riktigt min grej! Kaffe däremot, där har jag mitt call i livet haha!
    Men jätte bra tips för dem som gillar te! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: