Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Bakar du allt själv, eller köper du istället?

Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag älskar nybakat och äter det allra helst. För hembakat är definitivt godast, speciellt om man blir bjuden. Men baka själv, jag tycker om att baka men när man jobbar och studerar så känner jag inte riktigt att tiden finns för mig att göra det även om jag tycker saken är rolig. Så tråkigt svar liksom, ett tag gick bakmaskinen flitigt här hemma. Jag ska nog börja med den igen för det brödet var ljuvligt gott och sedan så enkelt att fixa.

Deltagare i novemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Klimakteriehäxan
Ditten_datten
it_is/Anette
Zinnie
Mösstanten
MinResaTumörMittLiv
BP-Computerart
Kraka
Ida
Netti Starby
Annelizzza

34 Comments

  1. Åh nybakat älskar jag också & tycker väldigt mycket om att baka! Men som du säger finns ju inte tiden där alltid till att baka så mycket som man velat men hoppas på att börja baka mer snart igen ☺️ Önskar dig en härlig vecka nu ?

  2. Kaffebröd bakar jag oftast själv men sällan matbröd. Det känns som om tiden inte finns till det. Lite synd för hembakat bröd är så gott.

  3. Baka bröd gör jag typ… aldrig 😉
    Möjligtvis scones ifall det räknas 😀

    Förr… typ för två, tre år sedan bakade jag mer ofta, numera mycket sällan.

  4. Ja det är gott att kunna äte precis nygräddat – jag tycker jätte mycket om att baka, det är avkopplande. Men det går i vågor för mig. Lite större vågor i ”icke” än ”göra” nu – men det är inte alltid så skoj att göra saker bara till en själv.

  5. Sen jag flyttade utomlands så bakar jag mycket mer. Här finns inte allt som finns i sverige och vill jag äta nått gott så måste jag baka det själv 🙂
    Åh en bakmaskin vill jag med ha, är det så lätt som det låter med en sån?

    kram kram

  6. Jag bakar absolut INTE själv! Det blir bara fel, och när det blir fel så blir jag sur och grinig. Så för husfridens skull så överlåter jag bakningen till experterna och köper mina bakverk 🙂

  7. Jag håller med dig! Att bli bjuden på hembakat är fantastiskt ? älskar de. Är så dålig på baka bröd och kakor och så! Måste bli bättre på de! De blir jag väll automatiskt när Olivia blir större,får bli en bakmamma❤️?

  8. Tycker också verkligen om nybakat, men som du säger att det blir lite svårt att hinna med/prioritera när det finns mycket annat att göra! Men någon gång ibland är det ju jättekul att få till. ^^ Sv: Jag var ofta där med familjen när jag var yngre, men nu var det några år sedan senast, så verkligen kul att vara tillbaka. ^^

  9. Hembakat är bäst alla dagar i veckan tycker jag! Dock är jag inte den bästa på att varken baka eller laga mat så det blir oftast att man köper tex bröd! Det är definitivt något jag vill bli bättre på dock 😀

  10. Samma här. Jag gillar också att baka men då ska det vara när man har gott om tid och inte känner någon vardagsstress. Jag som äter glutenfritt brukar baka fröknäcke av majsmjöl, sesamfrön, solrosfrön, linfrön, vatten och matolja. Så otroligt gott och enkelt! Men det gäller att göra dubbel sats för det blir en strykande åtgång. Kaffebröd är jag däremot inte särskilt förtjust i, dock tårta. Haha, vem är konsekvent?

    Bakmaskiner minns jag vara populära förr. Jag har aldrig använt någon sådan men kan tänka mig att det underlättar!

  11. Har aldrig bakat nåt i hela mitt liv, inte ens en sockerkaka! Saknar både lust och talang, speciellt när det är jäst inblandat. Men helt klart nybakat är bäst:-)

  12. Jag älskar att äta nybakat. Både bröd, pajer, småkakor eller tårta. Jag gillar halvt att baka själv. Gillar inte att det tar tid, men gillar att jag kan bestämma hur jag vill ha det. Däremot är jag skitdålig på att baka. Haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa