Bakar du allt själv, eller köper du istället?

Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag älskar nybakat och äter det allra helst. För hembakat är definitivt godast, speciellt om man blir bjuden. Men baka själv, jag tycker om att baka men när man jobbar och studerar så känner jag inte riktigt att tiden finns för mig att göra det även om jag tycker saken är rolig. Så tråkigt svar liksom, ett tag gick bakmaskinen flitigt här hemma. Jag ska nog börja med den igen för det brödet var ljuvligt gott och sedan så enkelt att fixa.

Deltagare i novemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Klimakteriehäxan
Ditten_datten
it_is/Anette
Zinnie
Mösstanten
MinResaTumörMittLiv
BP-Computerart
Kraka
Ida
Netti Starby
Annelizzza

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

34 thoughts on “Bakar du allt själv, eller köper du istället?

 • 18 november, 2019 at 01:29
  Permalink

  Åh nybakat älskar jag också & tycker väldigt mycket om att baka! Men som du säger finns ju inte tiden där alltid till att baka så mycket som man velat men hoppas på att börja baka mer snart igen ☺️ Önskar dig en härlig vecka nu ?
  Yela recently posted..Veckans Lista

  Reply
 • 18 november, 2019 at 05:57
  Permalink

  Som sagt …..eller skrivet i bloggen hembakt bäst….önskar dock önskar dock en större frys men det är omöjligt.

  Reply
 • 18 november, 2019 at 06:33
  Permalink

  Kaffebröd bakar jag oftast själv men sällan matbröd. Det känns som om tiden inte finns till det. Lite synd för hembakat bröd är så gott.
  Znogge recently posted..Vi gjorde det…

  Reply
  • 21 november, 2019 at 09:34
   Permalink

   Nej förstår precis, är lite så i det jobbet vi har också. Tiden räcker inte till.

   Reply
 • 18 november, 2019 at 07:18
  Permalink

  Baka bröd gör jag typ… aldrig 😉
  Möjligtvis scones ifall det räknas 😀

  Förr… typ för två, tre år sedan bakade jag mer ofta, numera mycket sällan.

  Reply
 • 18 november, 2019 at 09:12
  Permalink

  Ja det är gott att kunna äte precis nygräddat – jag tycker jätte mycket om att baka, det är avkopplande. Men det går i vågor för mig. Lite större vågor i “icke” än “göra” nu – men det är inte alltid så skoj att göra saker bara till en själv.
  it_is/Anette recently posted..Fickparkera

  Reply
 • 18 november, 2019 at 10:46
  Permalink

  Sen jag flyttade utomlands så bakar jag mycket mer. Här finns inte allt som finns i sverige och vill jag äta nått gott så måste jag baka det själv 🙂
  Åh en bakmaskin vill jag med ha, är det så lätt som det låter med en sån?

  kram kram

  Reply
 • 18 november, 2019 at 10:53
  Permalink

  Jag bakar absolut INTE själv! Det blir bara fel, och när det blir fel så blir jag sur och grinig. Så för husfridens skull så överlåter jag bakningen till experterna och köper mina bakverk 🙂
  Ama de casa recently posted..Rena rama Hitchcock

  Reply
 • 18 november, 2019 at 13:14
  Permalink

  Jag håller med dig! Att bli bjuden på hembakat är fantastiskt ? älskar de. Är så dålig på baka bröd och kakor och så! Måste bli bättre på de! De blir jag väll automatiskt när Olivia blir större,får bli en bakmamma❤️?
  Tina recently posted..Ny vecka, nya möjligheter,nya tag!

  Reply
 • 18 november, 2019 at 14:32
  Permalink

  Tycker också verkligen om nybakat, men som du säger att det blir lite svårt att hinna med/prioritera när det finns mycket annat att göra! Men någon gång ibland är det ju jättekul att få till. ^^ Sv: Jag var ofta där med familjen när jag var yngre, men nu var det några år sedan senast, så verkligen kul att vara tillbaka. ^^
  Alice recently posted..Bröllopshelg i Skåne

  Reply
 • 18 november, 2019 at 19:15
  Permalink

  Hembakat är bäst alla dagar i veckan tycker jag! Dock är jag inte den bästa på att varken baka eller laga mat så det blir oftast att man köper tex bröd! Det är definitivt något jag vill bli bättre på dock 😀
  Emma Engström recently posted..Hello New Week

  Reply
 • 18 november, 2019 at 19:59
  Permalink

  Samma här. Jag gillar också att baka men då ska det vara när man har gott om tid och inte känner någon vardagsstress. Jag som äter glutenfritt brukar baka fröknäcke av majsmjöl, sesamfrön, solrosfrön, linfrön, vatten och matolja. Så otroligt gott och enkelt! Men det gäller att göra dubbel sats för det blir en strykande åtgång. Kaffebröd är jag däremot inte särskilt förtjust i, dock tårta. Haha, vem är konsekvent?

  Bakmaskiner minns jag vara populära förr. Jag har aldrig använt någon sådan men kan tänka mig att det underlättar!
  TravelAnna recently posted..20-talsjazz på Maison Pickle i New York

  Reply
  • 21 november, 2019 at 09:39
   Permalink

   Så är det verkligen, låter som väldigt mycket gott där ändå :D. Det gör verkligen det då får man det fixat av sig själv lite.

   Reply
 • 18 november, 2019 at 21:44
  Permalink

  Jag älskar också hembakat men precis som du skriver finns inte tiden riktigt där och då blir det liksom inte kul att baka, det slår liksom ut lusten.
  My wonderful loves recently posted..Första tanden

  Reply
  • 21 november, 2019 at 07:35
   Permalink

   Nej så är det ju, tänker ibland på hur det skulle vara att vara en “bullmamma” 🙂

   Reply
 • 18 november, 2019 at 23:08
  Permalink

  Har aldrig bakat nåt i hela mitt liv, inte ens en sockerkaka! Saknar både lust och talang, speciellt när det är jäst inblandat. Men helt klart nybakat är bäst:-)
  BP recently posted..Glad måndag

  Reply
  • 21 november, 2019 at 07:34
   Permalink

   Så är det ju och har man inte intresset så är det bättre att lägga det på sånt man gillar 😀

   Reply
 • 19 november, 2019 at 00:08
  Permalink

  Jag älskar att äta nybakat. Både bröd, pajer, småkakor eller tårta. Jag gillar halvt att baka själv. Gillar inte att det tar tid, men gillar att jag kan bestämma hur jag vill ha det. Däremot är jag skitdålig på att baka. Haha.
  Lil babustyle recently posted..Tipsa mig om bästa silverschampot / inpackning

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: