Skribenten till denna blogg föddes en februaridag mitt under Vinter OS 1984 i lilla Orsa beläget i norra Dalarna.
Den största händelsen i mitt liv var den 3 oktober 2004, dagen William gjorde mig till hans mamma. I hemmet bor vår svarta mellanpudeltik Skilla född 19 september 2019 - lämnade jorden i en bilolycka 15/4-23 med stor sorg & saknad. Mellanpudeltiken Lizzla är Skillas syster född 25/2-23 och bor hos oss sedan den 22/4-23.
Vi bor i en etagelägenhet på 115 kvm i centrala Falun, 4 rum och kök. Vilket passar mig bra, eftersom inredning och hemmet är något jag lägger ner stor tid på.
Jag har gjort saker i mitt liv tvärtemot normen, först skaffade jag barn, för att sedan utbilda mig till undersköterska, förskollärare och lärare. Efter några år i yrket som lärare så valde jag att studera igen till specialpedagog.
Mer om allt detta finns under menyn:
♥Madeleine Stenberg | Orsakullan♥
Jag är en bloggveteran, som inte ser att min blogg någonsin kommer sluta existera, min blogg startades i april 2004, och hela arkivet finns här på bloggen fram tills idag.
Kontakt & sociala medier.
Åh nybakat älskar jag också & tycker väldigt mycket om att baka! Men som du säger finns ju inte tiden där alltid till att baka så mycket som man velat men hoppas på att börja baka mer snart igen ☺️ Önskar dig en härlig vecka nu ?
Visst är det så gott, ja du det där med tiden 🙁
Som sagt …..eller skrivet i bloggen hembakt bäst….önskar dock önskar dock en större frys men det är omöjligt.
Ja gud godast verkligen 🙂
Kaffebröd bakar jag oftast själv men sällan matbröd. Det känns som om tiden inte finns till det. Lite synd för hembakat bröd är så gott.
Nej förstår precis, är lite så i det jobbet vi har också. Tiden räcker inte till.
Baka bröd gör jag typ… aldrig 😉
Möjligtvis scones ifall det räknas 😀
Förr… typ för två, tre år sedan bakade jag mer ofta, numera mycket sällan.
Klart det räknas. Blev jättesugen på scones nu :D.
Ja det är gott att kunna äte precis nygräddat – jag tycker jätte mycket om att baka, det är avkopplande. Men det går i vågor för mig. Lite större vågor i ”icke” än ”göra” nu – men det är inte alltid så skoj att göra saker bara till en själv.
Ja visst är det så, jag önskar jag hade mer tid för saken dock 🙂
Sen jag flyttade utomlands så bakar jag mycket mer. Här finns inte allt som finns i sverige och vill jag äta nått gott så måste jag baka det själv 🙂
Åh en bakmaskin vill jag med ha, är det så lätt som det låter med en sån?
kram kram
Åh förstår :D. Det är lätt och framför allt smidigt.
Jag bakar absolut INTE själv! Det blir bara fel, och när det blir fel så blir jag sur och grinig. Så för husfridens skull så överlåter jag bakningen till experterna och köper mina bakverk 🙂
Haha ja då låter det onekligen som du ska slippas utsättas för saken 😀
Jag håller med dig! Att bli bjuden på hembakat är fantastiskt ? älskar de. Är så dålig på baka bröd och kakor och så! Måste bli bättre på de! De blir jag väll automatiskt när Olivia blir större,får bli en bakmamma❤️?
Eller hur bland det godaste som finns 😀
Tycker också verkligen om nybakat, men som du säger att det blir lite svårt att hinna med/prioritera när det finns mycket annat att göra! Men någon gång ibland är det ju jättekul att få till. ^^ Sv: Jag var ofta där med familjen när jag var yngre, men nu var det några år sedan senast, så verkligen kul att vara tillbaka. ^^
Ja det är ju så galet gott :D. Mmm är ju inte direkt så enkelt som man vill.
Har just smällt i mig flera skivor av nybakat bröd, så färskt att det fortfarande var ljummet. Vilken fest! Och så har jag svarat på din fråga dessutom.
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2019/11/nybakat.html
Gud så gott det låter 🙂
Hembakat är verkligen gott det håller jag med om. Men det var längesen jag bakade nu :O Det kanske får bli ändring på det någon dag framöver 😛
Åh ja det håller jag med om 😀
Hembakat är bäst alla dagar i veckan tycker jag! Dock är jag inte den bästa på att varken baka eller laga mat så det blir oftast att man köper tex bröd! Det är definitivt något jag vill bli bättre på dock 😀
Visst är det 🙂
Samma här. Jag gillar också att baka men då ska det vara när man har gott om tid och inte känner någon vardagsstress. Jag som äter glutenfritt brukar baka fröknäcke av majsmjöl, sesamfrön, solrosfrön, linfrön, vatten och matolja. Så otroligt gott och enkelt! Men det gäller att göra dubbel sats för det blir en strykande åtgång. Kaffebröd är jag däremot inte särskilt förtjust i, dock tårta. Haha, vem är konsekvent?
Bakmaskiner minns jag vara populära förr. Jag har aldrig använt någon sådan men kan tänka mig att det underlättar!
Så är det verkligen, låter som väldigt mycket gott där ändå :D. Det gör verkligen det då får man det fixat av sig själv lite.
älskar nybakat, de är ju bästa
Håller med det är lyxigt gott 🙂
Jag älskar också hembakat men precis som du skriver finns inte tiden riktigt där och då blir det liksom inte kul att baka, det slår liksom ut lusten.
Nej så är det ju, tänker ibland på hur det skulle vara att vara en ”bullmamma” 🙂
Har aldrig bakat nåt i hela mitt liv, inte ens en sockerkaka! Saknar både lust och talang, speciellt när det är jäst inblandat. Men helt klart nybakat är bäst:-)
Så är det ju och har man inte intresset så är det bättre att lägga det på sånt man gillar 😀
Jag älskar att äta nybakat. Både bröd, pajer, småkakor eller tårta. Jag gillar halvt att baka själv. Gillar inte att det tar tid, men gillar att jag kan bestämma hur jag vill ha det. Däremot är jag skitdålig på att baka. Haha.
Samma här det är så gott 🙂