Inlägget är i samarbete med Phonehero.se

Det finns saker som fler av oss borde tänka på, och en av dessa är att bli mer klimatsmarta. Ett sätt att bli klimatsmart är att köpta begagnat istället för nytt. Jag tillhör den kvoten människor som gärna handlar saker i andra hand och känner att det funkar riktigt bra. Man sparar pengar, får något fräsch och framförallt är man snäll mot vår lilla jord.

Visste du att man kan köra begagnade mobiler där du får nytt batteri, en säkerhet i att mobilen inte är stulen samt tolvmånaders garanti bland annat via en webbshop som heter Phonehero? De erbjuder flera modeller som bland annat begagnade Iphone? Att köpa just smartphones via privatpersoner och begagnat kan kännas lite obehagligt ibland, för hur kan man lita på att den som säljer verkligen är ärlig? Jag sålde nyligen min gamla Iphone via Facebook, jag visste tyvärr inte om Phonehero då. Jag kommer med vetskapen i behåll aldrig att sälja via Facebook igen. Det var verkligen ingen hit att sälja där. Jag fick den såld men fick DM från 100 personer som försökte pruta, komma med extra bud för att gå före i kön. Blev förbannade jag att de inte kunde få mobilen skickad hit och dit. Jag hade skrivit att den skulle hämtas på plats. Som ni hört det var ren och skär stress, så nu inför framtiden kommer jag utan tvekan använda mig av Phonehero.

Någonstans vill jag aldrig mer uppleva att vara privatperson som säljer, det är bättre att låta Phonehero ordna den biten åt mig så jag slipper känna stressen i att flera människor ska fråga samma sak eller börja förhandla fastän man säger nej. Har du sålt en begagnad mobil? Kommer du använda dig av Phonehero nästa gång? Tänk ändå så skönt att ha en tjänst som löser allt åt dig.

8 kommentarer

  1. Vi köpte begagnad mobil till Elin förra julen, men på en affär här på orten och det kändes helt okey.
    Men om jag skulle byta min iPhone skulle jag köpa mig en ny… detta eftersom jag tycker mobilen verkar ha en kortare livslängd och min som nu är tre, nästan fyra år börjar strula å att då köpa en begagnad som jag icke vet om den är bättre å fräschare än min nuvarande känns helt fel.
    Tangentbordet på min mobil har börjat tjorva och batteriet tar snabbt slut och ja det är enligt mig bättre att köpa en ny fungerande med garanti än lägga pengar på en begagnad mobil som kanske håller ett kortare tag.

  2. Att handla second hand är så bra men när det kommer till teknik så vill jag ha det nytt. Jag vet egentligen inte varför, jag tycker det känns för osäkert och riskfyllt att köpa teknik i andra hand. Har varit med om att man köper second hand teknik och så går det sönder direkt, teknik är så känsligt så då vill jag vara säker på att det funkar 🙂 Det är säkert helt fel av mig haha men jag är för osäker på teknik för att det ska kännas bra att köpa det second hand.
    Jeanette recently posted..Adrift

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: