Idag får äldre och personer i riskgrupp vaccinera sig mot säsongsinfluensan. Kommer du att vaccinera dig?

Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag kommer vaccinera mig men det blev tyvärr inte idag. Jag har svår astma vilket medför risker för mig med att få influensan. När jag haft influensa tidigare har jag slutat på sjukhus, så för mig känns det viktigt att vaccinera mig. Jag förstår att andra inte gör det, men jag utgår ifrån mig och mitt liv. För mig och min kropp är det ett vaccin jag tar för att slippa bli så sjuk att jag kanske hamnar på sjukhus.

Deltagare i novemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Klimakteriehäxan
Ditten_datten
it_is/Anette
Zinnie
Mösstanten
MinResaTumörMittLiv
BP-Computerart
Kraka
Ida
Netti Starby
Annelizzza

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

17 thoughts on “Idag får äldre och personer i riskgrupp vaccinera sig mot säsongsinfluensan. Kommer du att vaccinera dig?

 • 19 november, 2019 at 20:28
  Permalink

  Jag tillhör inte någon riskgrupp och måste säga att jag aldrig har vaccinerat mig mot influensan.
  När jag var gravid med min yngsta dotter var det som mest med svininfluensan och då vaccinerade jag mig faktiskt för att vara på den säkra sidan.
  Mina recently posted..Svaren från frågestunden- Personliga frågor

  Reply
  • 20 november, 2019 at 07:27
   Permalink

   Förstår det, vi tog också det vaccinet. Men ingen av oss fick heller några biverkningar :).

   Reply
 • 19 november, 2019 at 20:31
  Permalink

  Ett klokt beslut att vaccinera dig då du tillhör en riskgrupp. Jag har ännu inte bestämt mig för hur jag ska göra

  Reply
 • 19 november, 2019 at 21:12
  Permalink

  Det är väl klart att du ska vaccinera dig! Du ligger ju i riskzonen med din astma. Själv avstår vi båda två. Vi minns nämligen när vi vaccinerade oss för första och sista gången mot svininfluensa och vanlig influensa 2009. Då fick vi den otrevliga biverkningen feber i tre dagar efter sprutan.
  Senast någon av oss drabbades av influensa var min man på 1980-talet, där han fick Bangkok-varianten. Själv har jag varken haft flunsan eller en förkylning på minst fem år – peppar, peppar…
  BP recently posted..Weekly photo challenge: Vecka 47 ”Tråd”

  Reply
  • 20 november, 2019 at 07:27
   Permalink

   Förstår verkligen det, behöver man inte så ska man inte. Jag känner att för egen del är det viktigt just för att jag är i riskgrupp :). Skulle helst slippa dock :).

   Reply
 • 20 november, 2019 at 07:51
  Permalink

  I och med att Du tillhör en riskgrupp är det självklart Du bör (ska) vaccinera Dig 🙂
  Jag vaccinerade mig då svininfluensagrejjen var… aldrig varken tidigare eller senare, nu bör jag väl inte skriva detta för då lär jag väl bli sjuk… men jag är väldigt väldigt sällan förkyld och har haft influensa en gång i mitt vuxna liv.

  Reply
  • 21 november, 2019 at 09:38
   Permalink

   Ja det känns rätt att göra det då. Har full förståelse för att inte du gör det 🙂

   Reply
 • 20 november, 2019 at 07:53
  Permalink

  Fortsättning 😉
  Eftersom jag är medicinöverkänslig så vill varken läkare eller jag själv vaccineras typ “bara för att” då mitt immunförsvar kan reagera på tok 😉 å jag blir sämre, riktigt dålig.
  Men det beror ju på min sjukdom.

  Reply
 • 20 november, 2019 at 09:00
  Permalink

  Har man ett behov av olika orsaker tycker jag absolut man skall vaccinera sig. Själv är jag spruträdd och försöker undvika sprutor om det går. Så förstår om du ligger i riskzonen att du gör det
  Lexochlogan recently posted..VIKTEN AV ATT JÄMFÖRA BOLÅN

  Reply
 • 20 november, 2019 at 10:55
  Permalink

  Klart att du ska vaccinera dig!

  Själv har jag aldrig vaccinerat mig mot influensan och har aldrig drabbats heller. Den dag jag eventuellt drabbas kommer jag säkerligen att tänka om, men så länge min kropp “kan själv” när det kommer till att hålla influensan borta så får den fortsätta att göra det.
  Ama de casa recently posted..Hemresan från Benidorm via Villajoyosa

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: