Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag kommer vaccinera mig men det blev tyvärr inte idag. Jag har svår astma vilket medför risker för mig med att få influensan. När jag haft influensa tidigare har jag slutat på sjukhus, så för mig känns det viktigt att vaccinera mig. Jag förstår att andra inte gör det, men jag utgår ifrån mig och mitt liv. För mig och min kropp är det ett vaccin jag tar för att slippa bli så sjuk att jag kanske hamnar på sjukhus.

Deltagare i novemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Klimakteriehäxan
Ditten_datten
it_is/Anette
Zinnie
Mösstanten
MinResaTumörMittLiv
BP-Computerart
Kraka
Ida
Netti Starby
Annelizzza

17 kommentarer

 1. Det är väl klart att du ska vaccinera dig! Du ligger ju i riskzonen med din astma. Själv avstår vi båda två. Vi minns nämligen när vi vaccinerade oss för första och sista gången mot svininfluensa och vanlig influensa 2009. Då fick vi den otrevliga biverkningen feber i tre dagar efter sprutan.
  Senast någon av oss drabbades av influensa var min man på 1980-talet, där han fick Bangkok-varianten. Själv har jag varken haft flunsan eller en förkylning på minst fem år – peppar, peppar…
  BP recently posted..Weekly photo challenge: Vecka 47 ”Tråd”

 2. I och med att Du tillhör en riskgrupp är det självklart Du bör (ska) vaccinera Dig 🙂
  Jag vaccinerade mig då svininfluensagrejjen var… aldrig varken tidigare eller senare, nu bör jag väl inte skriva detta för då lär jag väl bli sjuk… men jag är väldigt väldigt sällan förkyld och har haft influensa en gång i mitt vuxna liv.

 3. Fortsättning 😉
  Eftersom jag är medicinöverkänslig så vill varken läkare eller jag själv vaccineras typ “bara för att” då mitt immunförsvar kan reagera på tok 😉 å jag blir sämre, riktigt dålig.
  Men det beror ju på min sjukdom.

 4. Klart att du ska vaccinera dig!

  Själv har jag aldrig vaccinerat mig mot influensan och har aldrig drabbats heller. Den dag jag eventuellt drabbas kommer jag säkerligen att tänka om, men så länge min kropp “kan själv” när det kommer till att hålla influensan borta så får den fortsätta att göra det.
  Ama de casa recently posted..Hemresan från Benidorm via Villajoyosa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: