När någon berättar något tråkigt så brukar jag?

Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Nu är det ju inte som att folk som berättar tråkiga saker får höra det. Men jag är sådan som minns vad människor berättat för mig en gång, och att höra samma sak en gång till är absolut roligt. Men när samma berättelse tas upp för fjärde eller femte gången är det inte roligt längre, då brukar jag sitta och fundera på annat medan jag nickar och låtsas att jag lyssnar. Otrevligt? Kanske rent av elakt? Men hellre de än att såra människor som har behovet av att få berätta om sitt eget liv om och om igen.

Deltagare i novemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Klimakteriehäxan
Ditten_datten
it_is/Anette
Zinnie
Mösstanten
MinResaTumörMittLiv
BP-Computerart
Kraka
Ida
Netti Starby
Annelizzza

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

18 thoughts on “När någon berättar något tråkigt så brukar jag?

 • 25 november, 2019 at 07:19
  Permalink

  jag är lite lika dan när dom berättar om i gen man vill ju inte att någon som har behov av att prata ska bli ledsen för att man inte orkar att lyssna. I vissa fall är det bättre att tänka på annat och låta dom prata <3
  Amanda recently posted..SÖNDAGSLISTAN

  Reply
 • 25 november, 2019 at 07:33
  Permalink

  Jag brukar lyssna och nicka och låtsas att jag inte har hört det tidigare. Omoget och fegt kan man tycka

  Reply
 • 25 november, 2019 at 10:16
  Permalink

  Igenkänning för mig på den 🙂
  Varit med om det några ggr haha 😉
  Annie recently posted..News!

  Reply
 • 25 november, 2019 at 11:45
  Permalink

  När det är nåt långdraget som man hört förut då brukar jag antingen göra som du, eller så försöker jag avbryta och gå in på ett sidospår. Som tur är så är det inte ofta det händer, gjorde det det så skulle jag nog behöva hitta en annan teknik 🙂
  Ama de casa recently posted..Ruta de la Tapa…

  Reply
 • 25 november, 2019 at 15:08
  Permalink

  Jag förstår hur du resonerar och jag är nog lite likadan. Svårt att hålla fokus när någon “ältar” samma sak om och om igen… Kanske elakt som du skriver men kanske sårar det mer att säga ifrån?! Kram
  MADDISENJ.SE – mode och föräldraskap recently posted..Som en käftsmäll

  Reply
 • 25 november, 2019 at 16:38
  Permalink

  Din metod är en som fungerar om man lyckas nicka och humma på rätt ställe. Själv brukar jag på ett vänligt sätt säga “Jo men det minns jag att du berättade.” Då kan man kanske prata om något annat i stället.
  Znogge recently posted..Om jag säger…

  Reply
 • 25 november, 2019 at 17:12
  Permalink

  Ja, jag brukar nog också bara halvlyssna och nicka lite då och då 😛

  Reply
 • 25 november, 2019 at 23:01
  Permalink

  Känner en kille som kan berätta samma historia om och om igen. Sättet han gör det på är alltid som himla roligt att jag inte säger heller nåt, utan skrattar när det förväntas av mig.
  Men den killen är så himla sympatiskt, så det underlättar att “tåla” hans skämt.
  Är däremot mindre “förlåtande” om personen inte är trevlig…
  BP recently posted..Glad måndag

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.