Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

När någon berättar något tråkigt så brukar jag?

Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Nu är det ju inte som att folk som berättar tråkiga saker får höra det. Men jag är sådan som minns vad människor berättat för mig en gång, och att höra samma sak en gång till är absolut roligt. Men när samma berättelse tas upp för fjärde eller femte gången är det inte roligt längre, då brukar jag sitta och fundera på annat medan jag nickar och låtsas att jag lyssnar. Otrevligt? Kanske rent av elakt? Men hellre de än att såra människor som har behovet av att få berätta om sitt eget liv om och om igen.

Deltagare i novemberutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Stenhagenbettan
Klimakteriehäxan
Ditten_datten
it_is/Anette
Zinnie
Mösstanten
MinResaTumörMittLiv
BP-Computerart
Kraka
Ida
Netti Starby
Annelizzza

18 Comments

  1. jag är lite lika dan när dom berättar om i gen man vill ju inte att någon som har behov av att prata ska bli ledsen för att man inte orkar att lyssna. I vissa fall är det bättre att tänka på annat och låta dom prata <3

  2. När det är nåt långdraget som man hört förut då brukar jag antingen göra som du, eller så försöker jag avbryta och gå in på ett sidospår. Som tur är så är det inte ofta det händer, gjorde det det så skulle jag nog behöva hitta en annan teknik 🙂

  3. Din metod är en som fungerar om man lyckas nicka och humma på rätt ställe. Själv brukar jag på ett vänligt sätt säga ”Jo men det minns jag att du berättade.” Då kan man kanske prata om något annat i stället.

  4. Känner en kille som kan berätta samma historia om och om igen. Sättet han gör det på är alltid som himla roligt att jag inte säger heller nåt, utan skrattar när det förväntas av mig.
    Men den killen är så himla sympatiskt, så det underlättar att ”tåla” hans skämt.
    Är däremot mindre ”förlåtande” om personen inte är trevlig…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa