Jag har har suttit med teoritentan sedan i september, känt en klump i magen över den då jag oroat mig för om jag förstår den rätt. Så jag har skrivit och finputsat på den, ändra och ordnat så den ska kännas bra. I fredags kände jag äntligen att nu är jag nog klar. Igår så gjorde jag några få ändringar och likaså idag. Jag känner mig nöjd, får jag komplettera så är det så men jag försöker tänka att det som är gjort, är verkligen gjort på bästa möjliga sätt. Det känns som att jag faktiskt lagt ner mycket tid, och en klump i magen försvann när jag klickade på sänd och skickade in den. Nu finns den där på Mälardalens högskola för att bli bedömd och mer än så här hade jag inte kunnat göra i dagsläget.

Inom mig försöker jag begripa att det snart är klart med utbildningen. Att den resa jag började för snart tre år sedan snart är över. Att slutdestinationen är så pass nära att jag nästan kan ta på den. Hur åren har format mig. Allt jag lärt mig, hur jag utvecklats. Jag har mött sorgen under dessa år när mormor blev sjuk och sedan dog i cancer. Ändå stod jag kvar på utbildningen trots att min värld rasade, inom mig har jag kämpat mig kvar i sorg och även en hel del oro för annat. Jag är ingen supermänniska, jag har inga stålkrafter. Som jag sagt tidigare är den människa du läser om här en svag och bräcklig person. Men jag har aldrig gett upp trots att vågorna sliter mig neråt gång på gång. Att vara skör betyder inte att man på något vis är dålig, det betyder bara att man får kämpa extra mycket för att nå dit man vill. Jag har tagit mig hit på egna ben, här där jag är på min livsväg. Jag är ingen superhjälte, bara en människa med viljan att att leva.

46 kommentarer

 1. Nu har du gjort vad du kunnat så det är bara att släppa den tills du får respons. Självklart hoppas jag att det går bra men skulle du behöva komplettera så är det inte en katastrof. Men visst, det känns bäst att få godkänt direkt.
  Znogge recently posted..Jag skulle ljuga…

 2. Du skriver att du är skör och bräcklig men jag skulle snarare skriva att du är själva definitionen av styrka. Att du inte gett upp fast det varit galet tufft för dig med sorgen efter din mormor och tuffa studier. Du känner dig svag men du är allt annat än svag. Håller tummar och tår att du får godkänt på din tenta. Så mycket tid som du lagt ner på den.
  Hannas krypin recently posted..Jag vill börja äta keto!

 3. Jag läser upp naturkunskap 2 på distans, och alla dessa uppgifter är stora och riktigt jobbiga. Jag förstår dem knappt. När jag väl kommit igång, så ändrar jag hela tiden. Blir aldrig riktigt nöjd. Och när jag lämnat in dem så får jag sån klump i magen, rädd att inte få godkänt eller behöva komplettera. Jag menar, om jag inte klarar en enda kurs med typ 6 inlämningar, hur ska jag då klara av universitet eller högskola? Är så rädd hela tiden… Men det som känns skönt är när man kämpat med något, lämnat in och fått godkänt. SÅ skön känsla! Jag hoppas du får godkänt för allt du gjort. Njut nu av lite ledighet!
  Therese ‘ Babustyle recently posted..Julklappstips #5

  1. Så kul, det läste jag förut ja många år sedan men gillade just den kursen :). Men förstår att det är tungt, speciellt när man känner så där. Så känner jag varje gång jag lämnar in något, men vet du komplettering är okej egentligen då får man veta precis vad de vill ha <3. Du fixar detta 🙂

 4. Vilket fint kort på dig =) jag förstår vilket lättnad du har som har fått in tentan, håller tummarna för dig =).
  Jobbigt att mista någon man står så nära men du verkar kämpa på bra och det gör dig stark som person =)

 5. Åh den känslan känner jag igen. Visserligen inte gjort tenta men om att man sitter in i de sista och ändrar och putsar. Jag tror säkert de går super för dig! Du är fantastisk som tagit dig igenom snart hela utbildningen med både upp och nergångar!

 6. Nu är det klart, skickat och du har verkligen gjort det allra bästa du kan, med all säkerhet alldeles utmärkt, hejjjjjja!!! Så skönt att kunna släppa tentan nu, det har du gjort bra 🙂

 7. Jag beklagar verkligen sorgen över din mormor! Det är så hemskt att förlora någon som står en så nära och man blir påmind över det hela tiden i vardagen! Dock så härligt att din utbildning snart är klar, vad du måste ha kämpat 🙂
  Sanna recently posted..Adventsbak ☆

 8. Stort GRATTIS! Du har klarat det också! Får man fråga vad tentan handlade om?
  Sedan kan jag ju inte låta bli att undra om du verkligen är en svag och bräcklig person. För tänk efter – hade du varit det så är jag helt säker på att du inte klarat av allt du hittills har gjort.
  Nej, du är kanske ingen superhjälte. Frågan är om man över huvud taget VILL vara en sådan…
  Personligen tycker jag att du ska ge dig själv många klappar på axeln (gärna framför en spegel), för som du säger du har nått långt och det är bara dig själv du ska tacka för det.
  BP recently posted..Skyltsöndag #237

  1. Tack :D. Ja alltså jag är ju inte godkänd ännu, men fixade att få ihop den. Får hoppas så att den blir godkänd <3. Det var teori ett ämne jag inte direkt fann hur roligt som helst om man säger så :-p. Tack fina du <3

 9. Så skönt för dig att du är klar med tentan!? Efter så mycket tid och ansträngning som du lagd på den har det garanterat gått toppenbra!
  Jag kan inte låta bli att fundera på vad svaghet är egentligen. I min värld handlar det inte om svaghet när man drabbas hårt av sorg efter en närstående. Så ej heller när man oroar sig för saker som händer eller ska hända i tillvaron. I min värld är det bara en del i att vara människa med allt vad det innebär. Man kan ”falla” gång på gång, men den som ständigt reser sig är inget annat än stark?
  Lillan Kind recently posted..När man får creepy fantasi

 10. Ibland behöver man få känna sig lite svag för att kunna ta sig upp igen och med full styrka! Beklagar verkligen, cancer är hemskt!
  Skönt att du snart är klar! Önskar jag kunde säga detsamma..
  TwinMom.se recently posted..Vadå lugn och ro?

 11. Gud vad härlig känsla att trycka på send! Du har ju verkligen lagt ner tid och energi på den eftersom du hållit på med den sedan september! Håller tummarna att de blir bra! Du har en stark vilja och det kommer man långt på! Jättefin bild på dig ❤️
  Tina recently posted..Veckans..

 12. Jag tycker att du är stark som kan erkänna dig svag, förstår du hur jag menar? Känner inte dig alla men skulle aldrig kalla en människa svag då det i mitt tycke är så att man alltid är så stark som man klarar av. Förstår du hur jag menar? ❤️Har lite svårt att formulera mig ibland. Men är de så att du inte förstår hur jag menar så kan du skriva till mig på messenger så ska jag förklara. Kram ❤️
  Michaela recently posted..Helgen

 13. Så grym du är trots motgångar. Du har kämpat på och nått ditt mål efter flera år. Blir så imponerad av människor som kämpar på för att nå sitt mål. Du ska vara så stolt över dig själv fina du ❤
  Mina recently posted..En månad kvar till jul

 14. Tillåt dig själv att sörja och man kan inte alltid vara stark och orka kämpa med varddagens sysslor..när jag är ledsen jag bara gråter och tillåter mig själv att deppa..resten fixar du men förstår all stress och man vill att allt ska bli bra osv. Men inget blir 100% bra om du inte mår bra till 100% Kram vännen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: