Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fika & måltider Sorg & saknad Tonårsbarn

Adventsfirande i Stora Kopparbergskyrka & ett ljus för mormor.

Idag var det återigen adventsfirande i Stora Kopparbergskyrka. Williams skolan Friskolan Mosaik går till kyrkan varje år den första advent. Det är så himla fint, och något jag gått på varje gång jag varit ledig. I år blir sista gången, för nästa år går William första året på gymnasiet. Det var jättefint där i kyrkan och de sjöng vackra sånger och allt sådant som hör till. Jag tände ett ljus för mormor, bar hennes vigselring och halsbandet jag fick av morfar som barn.

Efter adventsfirandet så gick jag ner mot stan för att posta en bok jag sålt, samt hämta ett paket. Gick sedan hemåt, väl hemma så bestämde jag mig för att slå till på Black Friday som jag skrev om tidigare idag, läs inlägget som är länkat för att veta vad. Sedan pratade jag med en av mina medstudenter på specialpedagogprogrammet om vårat PM. Efteråt gick jag återigen ner på stan och träffade Lisa och Alice, vi gick sedan en promenad runt Tisken och efteråt tog vi en fika tillsammans. Spanade runt på stan och pratade om allt och inget. Gick sedan hemåt, men ringde också William om ett presentkort han hade. Han ville ner på stan, så jag fick vänta på honom på skolan och sedan gick vi ner på stan igen. Det var visserligen skönt att gå fick ihop över 22000 steg, samt att det var sol så det var helt klart värt dagens promenader.

Väl hemma sedan så lagade William middag åt oss, vi tittade på Riverdale och nu sitter jag här och har svarat på massa kommentarer. Jag har fortfarande 30 kvar så fort svara på dem imorgon. Hoppas du haft en jättefin dag du med!

Related Tags:

54 Comments

 1. Så trevlig tradition och mysigt! Synd bara att det är sista året! Och vad mysigt att få till en fika tillsammans med andra, många fikaställe är extra mysiga nu vid jul 🙂

   1. Vilket fint adventsfirande och vilken mysig tradition ni haft! Känns det sorgligt att det var sista gången för William?
    Det var inte lite steg du fått ihop igår, härligt att solen sken hos er med! Mysigt att titta i affärer tillsammans och tjöta lite. Kul att du kunde fynda lite på Black Friday.

    1. Ja det är verkligen det. Det är jättefint att ha det så, det känns sorgligt mycket då det är så fin gemenskap på skolan samt att man varit med där i så många år nu. Han har ju gått där hela grundskolan :). Nej blev en hel del :D.

 2. 1:a advent och kyrkan är magiskt vackert och högtidligt. Jag tror att många av dagens stressade och uppkopplade människor skulle ta sig tid att sitta ner och njuta av atmosfären och komma till eftertanke.

 3. Men så himla mysigt! Aldrig vart eller tänkt på det finns! Kanske man bordet åka på nån gång! Så mysigt det ser ut verkligen ??
  Hoppas din dag vart super bra fina!

  Tror du det finns i alla kyrkor ?? Kanske svårt att svara på ?

 4. Vi gick alltid till kyrkan med inför första advent när jag va mindre men sen vi flyttade från Öland till Örebro så slutade vi gå varför vet jag inte men vi gjorde det men det va fint när vi gick =).. Härligt att du gått så mycket steg =) det låter som du haft en underbar fredag =)

 5. Visst är det härligt att vi äntligen har fått sol idag. Jag var ute hela dagen idag med och njöt för när solen är framme då vill man vara ute. Sen är det så fint med snön 🙂 Måste säga att du är otroligt fin på kortet <3

 6. En så fin tradition att gå till kyrkan <3 Även att få den där stunden att minnas din mormor och tänka på henne… Men jisses vad du har gått! 22 000 steg, inte illa, där ligger man i lä….lätt!!
  Nu önskar jag dig en fin lördag <3

 7. Vilken fin tradition som du har haft under alla dessa år när William har gått i den skolan. Kyrkor är väldigt fina när det närmar sig advent. Så fint att du tände ljus för din mormor ❤️ Jag saknar min mormor så mycket.

  Så härligt att du fick så många steg ? i dag ska jag och Loui ge oss ut och fynda lite ?

 8. Vilken bra dag det blev. Först den fina och traditionella stunden i kyrkan och sedan promenad med goda vänner. Visst är det en mysig känsla när barnen står för middagen!

 9. Vilken fantastisk dag du haft fina du! Så mysigt att tända ljus för din mormor! Det var en jättefin vigselring ju! ?vad kul att du slog till och shoppade de på black friday! Hoppas du får en fantastisk Lördag fina du!❤️

 10. Det låter som en mysig tradition. Så fint att hedra din mormor så där också. Låter som en bra dag allt som allt ☺ 22000 steg är ganska mycket. Jag ska försöka komma ut en stund idag, det verkar bli soligt!

 11. Vilken fin tradition skolan har, det borde alla skolor ha tycker jag vare sig man är kristen eller inte 🙂
  Va fint av dig att tända ett ljus för din mormor och bära hennes ring och din morfars halsband. 🙂

 12. Åh, ja det är en tradition som jag verkligen saknar från min egna tid som elev. Så urmysigt, verkligen! Nu vet jag att de äldsta barnen i förskolan (inklusive min mellantjej) ska dit på adventsfirande.. Och jag avundas henne! :p

 13. Åh så mysigt med adventsfirande <3 Imorgon ska jag äta adventsfrukost med risgrynsgröt 🙂
  Inte dåligt att få ihop så många steg, wow!

 14. Axventsfirande i kyrkan låter väldigt mysigt. Det är något alldrles speciellt med kyrkor och julsånger tycker jag. Det blir sådan fin stämning i en kyrka och vad fint att du tände ljus för mormor ❤

 15. Det är verkligen så mysigt att gå till kyrkan och det måste vara ännu mer underbart när det är sina barn som håller i timmen i kyrkan! Vad mysigt men tråkigt att det vara sista gången! <3

 16. Så fint av er att tända ljus i kyrkan 🙂
  Kyrkan med kör är så otroligt vackert och avslappnande, älskar att vara i kyrkan då de ger mig ett sådan lugnt
  Så snällt av honom att han fixade maten till er, hoppas de smakade gott 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d