Godmorgon mina underbara vänner, för nog är just du en vän som kommer hit varje dag och läser små ord av kärlek som jag fyller dagarna med. Idag är det söndag. Det är mörkt som sjutton utomhus, men så är det också vintersolståndet idag och således förväntas dagen vara ganska mörk. Men nu vänder det, nu går vi mot ljusare tider igen. Även om vi förmodligen inte kommer märka så stor skillnad förrän i slutet av februari.

Vad står då på mitt schema idag? Inte mycket, jag tänkte ta dagen som den kommer. Det är det sköna med att vara ledig, det enda som oroar mig just nu är om jag blivit smittad av William för det känns som jag börjar bli förkyld. Är det inte typiskt när man väl är ledig?

Vad gör du denna söndag? Denna sista advent och två dagar innan julafton?

42 kommentarer

 1. God söndag, ja jag har vaknat men sitter i min morgonrock. Givetvis tittar jag in varje dag och tar del av ditt liv och dina tankar.
  Trist med smitta, här är Kärleken typ influensasjuk och jag är så rädd för att bli smittad lagom till julhelgen.
  Jag ska ha en söndag i lugn och ro. Njut av dagen

 2. Åh! Rubriken fick mig att omedelbart tänka på Schlagern 😀 Är det inte februari snart så den kan dra igång? 😉

  Dagens planer består hittills bara i att ta en promenad i det fina vädret. Ingen dum plan alls, faktiskt om jag får säga det själv 🙂

  Hoppas du klarar dig från förkylningen och får en fin fjärde advent!
  Ama de casa recently posted..Skyltsöndag – is

 3. Men är det inte ganska så typiskt att man blir förkyld när man är ledig. Det är som om kroppen är extra mottaglig mot baciller när man kopplar av och går ner i varv. Hoppas att det är snabbt övergående i alla fall.

  Dottern är på väg ner så snart är hela flocken samlad vilket blir mysigt.

  Ha en fin 4:e advent!
  Znogge recently posted..Lördagen bjöd på…

 4. Jodå, nog är jag vaken, hunden väckte mig halv 7, sen gick hon och lade sig och där satt jag mer eller mindre halvdöd med kaffet och tittade med onda ögat på henne 😉
  Bara tanken på att ljuset återvänder, om än ett tuppfjät om dagen till en början, gör att man känner sig piggare (undrar vem jag försöker peppa??)
  Här har vi trots vilodagen, städat klart inför helgen, skinkan är griljerad och så är det förstås skidåkning på tv 😉
  Krya på dig och hoppas att du slipper nån hemsk förkylning

 5. Ja herre tycker de senaste dagarna överlag har varit sååå mörka. Skönt med en oplanerad dag. Vi har haft mamma och hennes gubbe på besök men de åkte nyss. Ska tvätta och fika med en vän senare.

 6. Låter helt underbart att ta dagen som den kommer och vila inför julen. Hoppas verkligen att du slipper förkylning. Här ska vi ungefär göra samma sak i dag, bara vara och se mysiga julfilmer ❤
  Mina recently posted..Veckans fem positiva

 7. Hoppas du slipper bli sjuk! Inget vidare att ägna ledigheten åt sådant 😛
  Jag degar bara idag, vaknade fem av att katten välte typ allt i mitt sovrum så det var bara att lyda och gå upp och ge mat. Kunde inte somna om sen så nu är man rätt mosig.. 🙂
  Frugan E recently posted..Årets nio mest populära

 8. Så skönt att veta att vi går mot ljusare tider även om man inte märker det än, men själva känslan! 😍 skönt med en dag att ta det lite lungt på, hoppas att du slipper bli sjuk! Kram

 9. Åh, nej, typiskt om du blir sjuk. Jag kände lite i halsen i morse men tror att det var falskt alarm.

  Vi har varit borta idag. Kvällens planer är att julstäda och betala räkningar. Har försökt dela upp julstöket så man gör lite i taget. Det känns ändå bra.

 10. Javisst är vi vänner vi som kommer in och läser hos varandra😊 Ja tänk att vi äntligen börjar gå mot ljusare tider! Som jag har längtat! Även om det inte märks direkt så är blotta tanken upplyftande.
  Jag håller med om att det sköna med att vara ledig är att ta dagen som den kommer. Jag har alltid aktat mig nogsamt för att boka in en massa tråkiga måsten under dyrbar ledig tid.
  Jag hoppas att du snabbt blir frisk från förkylningen!
  Lillan Kind recently posted..Jag har tillverkat en julklapp

 11. För det första vill jag bara säga att selfien är en absolut höjdare. Du ser så “drömmande” ut, otroligt vackert.
  Idag var det faktiskt riktigt “ljust” överdrift) här jämfört med igår, då dimman låg tät. Så det känns som en bra start för ljusare tider.
  Nu hoppas jag bara att du klarar dig från en (mans-)förkylning. Usel tajming annars.
  Kram!
  BP recently posted..Skyltsöndag #241

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: