Fem en fredag v. 4: Revir

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilka skulle du säga är dina expertområden?
 2. När inkräktar folk på ditt territorium?
 3. Vad från ditt yrkesliv kan appliceras på livet i allmänhet?
 4. Hur stor eller liten är din privata bubbla runt dig?
 5. När behöver du vara ensam?

Vilka skulle du säga är dina expertområden?
Jag har ett öga för detaljer. Ser sånt där andra inte ser, svårt att förklara hur jag menar kanske. Men jag brukar upptäcka saker som andra inte upptäckt. Jag är även otroligt bra på att tänka lite längre, och fundera ut lösningar.

När inkräktar folk på ditt territorium?
Vid tillfällen när människor försöker förklara för mig hur jag ska sköta saker, själv själv redan känner mig säker på.

Vad från ditt yrkesliv kan appliceras på livet i allmänhet?
Förmodligen lyssnadet, jag kan vänta bra länge på att folk ska säga saker. Ibland känns det som jag sitter som en psykolog och bara lyssnar.

Hur stor eller liten är din privata bubbla runt dig?
Stor privat bubbla, jag ogillar när folk blir för nära mig. Jag vill gärna vara ifred.

När behöver du vara ensam?
Ganska ofta, på jobbet tar jag 30 minuters rast ensam. Hemma kan jag älska att bara ligga på soffan och glo på en serie för att jag kan och får vara själv. Jag tycker det är skönt att vara ensam då och då.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

36 thoughts on “Fem en fredag v. 4: Revir

 • 24 januari, 2020 at 20:32
  Permalink

  Att ha öga för detaljer tycker jag är väldigt bra. Jag förstår precis vad du menar för jag brukar också lägga till märke av saker som andra inte märker eller ser. Så skönt att ni har ett rum på jobbet som ni kan vara själva i på rasten. Jag önskar så att det fanns på mitt jobb med
  Jennysvardag recently posted..Äntligen fredag

  Reply
  • 25 januari, 2020 at 22:03
   Permalink

   Det håller jag med om, man ser det ingen annan ser och jag tror någonstans det är viktigt 🙂

   Reply
 • 24 januari, 2020 at 21:14
  Permalink

  Tycker det var väldigt bra frågor den här veckan. Jag kan mycket väl tänka mig att du har öga för detaljer. Jag tycker också om att vara ensam. Framförallt på morgonen. Att vara bra på att lyssna är verkligen en gåva.
  Hanna – Hälsa och träningsglädje recently posted..Måste man äta fibrer?

  Reply
  • 25 januari, 2020 at 22:03
   Permalink

   Ja visst var det :). Så kul att du kan tänka dig det :). Jag tror kanske att man är lite sån som människa 🙂

   Reply
 • 24 januari, 2020 at 21:59
  Permalink

  Ja min bubbla är nog relativt liten tror ja
  Roliga fem .

  Lite dålig på det där länk regnet hur man ska göra så har inte varit med tröga jakram
  Ullie recently posted..lots of love ❤️

  Reply
 • 24 januari, 2020 at 22:12
  Permalink

  Vad skönt att du tar en egen vila på jobbet. I ditt yrke kan en behöva egentid ibland.
  Susann recently posted..Fredag så skönt

  Reply
 • 24 januari, 2020 at 23:40
  Permalink

  Den där känslan av att “sitta som en psykolog och bara lyssna” känner jag väl igen mig i. Jag hamnar väldigt ofta naturligt i den rollen jag också! Har skojat flera gånger om att jag vore rik om jag hade tagit betalt för alla terapi-timmar jag hållit genom åren 😉 Haha!
  charlottelinden.se recently posted..Vardagligt surr om vår boendesituation

  Reply
  • 25 januari, 2020 at 21:59
   Permalink

   Haha ja tror liksom att vissa av oss har den förmågan att få ta sådan roll, det är rätt fint tycker jag 🙂

   Reply
 • 25 januari, 2020 at 01:45
  Permalink

  Känner igen det där får också den där psykolog rollen privat, folk har till och med kalla mig deras privata psykolog haha 😂❤️ vi är nog ganska lika vi, ja är så gott som beroende av att ibland bara va för mig själv ett tag i mellan åt, så skönt och lugnt och tyst ju ☺️❤️
  Jessica recently posted..Topplistan & mina smeknamn

  Reply
  • 25 januari, 2020 at 21:58
   Permalink

   Det är ändå fint att andra anförtror sig åt en tycker jag :). Det tror jag säkert vi är 😀

   Reply
 • 25 januari, 2020 at 09:19
  Permalink

  Det låter härligt med 30 minuters egen tid på jobbet. Jag har väldigt sällan möjlighet att vara ensam på arbetet. Det är typ någon runt en hela tiden.

  Reply
  • 25 januari, 2020 at 21:55
   Permalink

   Ja, alltså jag får väl erkänna att det låter ganska lyxigt. Grejen är den att min egentid är i klassrummet ;). Jag ser dock till att inte jobba utan bara är där 🙂

   Reply
 • 25 januari, 2020 at 09:59
  Permalink

  Det är så oerhört irriterande med folk som talar om hur man ska göra när det gäller vissa saker. Ber jag om ett råd är det en sak men jag behöver inte bli upplärd av andra!

  Reply
  • 25 januari, 2020 at 21:56
   Permalink

   Ja viss tär det så, jag håller absolut med dig. Råd ska man få när man ber om dem 🙂

   Reply
 • 25 januari, 2020 at 11:12
  Permalink

  På fråga 2 är vi många som håller med…det är såååååå frustrerande!! 🙂

  Reply
 • 25 januari, 2020 at 16:47
  Permalink

  Har egentligen inget som helst expertområde. Men jag är faktiskt en fena på att hitta borttappade/bortlagda saker. Min gamla kompisar brukar kalla mig “Saida” ibland 🙂
  Förmodligen är det så att övning ger färdighet – jag är rätt duktig på att lägga grejer på dom mest märkliga ställen också 😀

  Reply
 • 25 januari, 2020 at 18:14
  Permalink

  Å ha sansen for detaljer ja, joda, jeg skjønner godt hva du mener. Og det kunne jeg også ha svart egentlig. Rart så mye fornuftig en kommer på, som stemmer på en selv, når en leser andres kommentarer. Tror jeg må vente med å legge inn mitt bidrag neste fredag …

  Reply
 • 25 januari, 2020 at 18:38
  Permalink

  Precis som du skrev i en kommentar hos mig så är vi verkligen otroligt lika. Tänker speciellt på punkt 1 där. För det finns inte så många personer som kan upptäcka “det dolda” eller något som “gömmer sig” exempelvis i en spegling eller på en trottoar.
  Det är en jätterolig “egenskap”, då den berikar livet tycker jag.

  Reply
  • 25 januari, 2020 at 21:17
   Permalink

   Ja det är verkligen roligt att vi är det :D. Eller hur, det är en liten gåva att ha det så 🙂

   Reply
 • 25 januari, 2020 at 22:40
  Permalink

  det är en gåva att kunna lyssna. det kan hjälpa en medmänniska långt. och visst har en behov av ensamtid. väldigt bra att kunna se lösningar också

  Reply
  • 29 januari, 2020 at 20:44
   Permalink

   Jo det är nog så :). Det är helt sant, man ska ge människor ett ögonblick av ens liv 🙂

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: