fbpx
Dark Mode Off / On
Fem en fredag

Fem en fredag v. 4: Revir

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilka skulle du säga är dina expertområden?
 2. När inkräktar folk på ditt territorium?
 3. Vad från ditt yrkesliv kan appliceras på livet i allmänhet?
 4. Hur stor eller liten är din privata bubbla runt dig?
 5. När behöver du vara ensam?

Vilka skulle du säga är dina expertområden?
Jag har ett öga för detaljer. Ser sånt där andra inte ser, svårt att förklara hur jag menar kanske. Men jag brukar upptäcka saker som andra inte upptäckt. Jag är även otroligt bra på att tänka lite längre, och fundera ut lösningar.

När inkräktar folk på ditt territorium?
Vid tillfällen när människor försöker förklara för mig hur jag ska sköta saker, själv själv redan känner mig säker på.

Vad från ditt yrkesliv kan appliceras på livet i allmänhet?
Förmodligen lyssnadet, jag kan vänta bra länge på att folk ska säga saker. Ibland känns det som jag sitter som en psykolog och bara lyssnar.

Hur stor eller liten är din privata bubbla runt dig?
Stor privat bubbla, jag ogillar när folk blir för nära mig. Jag vill gärna vara ifred.

När behöver du vara ensam?
Ganska ofta, på jobbet tar jag 30 minuters rast ensam. Hemma kan jag älska att bara ligga på soffan och glo på en serie för att jag kan och får vara själv. Jag tycker det är skönt att vara ensam då och då.

36 Comments

 1. Att ha öga för detaljer tycker jag är väldigt bra. Jag förstår precis vad du menar för jag brukar också lägga till märke av saker som andra inte märker eller ser. Så skönt att ni har ett rum på jobbet som ni kan vara själva i på rasten. Jag önskar så att det fanns på mitt jobb med
  Jennysvardag recently posted..Äntligen fredag

 2. Känner igen det där får också den där psykolog rollen privat, folk har till och med kalla mig deras privata psykolog haha 😂❤️ vi är nog ganska lika vi, ja är så gott som beroende av att ibland bara va för mig själv ett tag i mellan åt, så skönt och lugnt och tyst ju ☺️❤️
  Jessica recently posted..Topplistan & mina smeknamn

 3. Det är så oerhört irriterande med folk som talar om hur man ska göra när det gäller vissa saker. Ber jag om ett råd är det en sak men jag behöver inte bli upplärd av andra!

 4. Har egentligen inget som helst expertområde. Men jag är faktiskt en fena på att hitta borttappade/bortlagda saker. Min gamla kompisar brukar kalla mig “Saida” ibland 🙂
  Förmodligen är det så att övning ger färdighet – jag är rätt duktig på att lägga grejer på dom mest märkliga ställen också 😀

 5. Å ha sansen for detaljer ja, joda, jeg skjønner godt hva du mener. Og det kunne jeg også ha svart egentlig. Rart så mye fornuftig en kommer på, som stemmer på en selv, når en leser andres kommentarer. Tror jeg må vente med å legge inn mitt bidrag neste fredag …

 6. Precis som du skrev i en kommentar hos mig så är vi verkligen otroligt lika. Tänker speciellt på punkt 1 där. För det finns inte så många personer som kan upptäcka “det dolda” eller något som “gömmer sig” exempelvis i en spegling eller på en trottoar.
  Det är en jätterolig “egenskap”, då den berikar livet tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.