Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Städa

Med skithuspapper & avloppsrensare står jag redo i kriget mot Corona.

Igår bad jag Björn köpa med sig papper åt mig, helt enkelt för att det är något man insett att man lär försöka köpa innan någon annan gör det. Handlade inte om att hamstra utan att faktiskt ha tillgång till det nu när andra hamstrar… Jag kom då även på att om det nu blir som i Spanien och Italien även i Sverige lär jag införskaffa mig en avloppsrensare…

Så varför ska man då ha en avloppsrensare? Samt varför just nu? Har allt med toaletten att göra när det kommer till Corona? Nej men grejen är som sådan att jag har två toaletten. Dels den i badrummet och så en lite mindre i hallen, den i hallen har en förmåga att OFTA sluta fungera. Det i sin tur betyder att bovärden fått komma hit och lösa upp saken. Det slog mig att om vi hamnar i karantän så kan man alltså ha OTUREN att även toaletten får stopp, och helt ärligt är jag långt ifrån sugen att ha sådant liggandes i flera dagar och stinka så det fick bli en avloppsrensare helt enkelt.

Nu står jag redo i kriget mot Corona…

60 Comments

 1. Här har ingenting varit slut tack och lov. Har toapapper hemma som vanligt men på vissa ställen förstår jag att det gäller att passa på när man hittar.
  En avloppsrensare känns som en bra sak att alltid ha hemma, speciell om man skulle få stopp ja. Du är helt klart redo haha.

 2. Tja toapper behöver vi också köpa vi har bara två rullar 🙂 men de är en hysteri där folk hamstrar skitpapper deo och allt annat man behöver inte hamstra Corona är ju en slags förkylning finns många äldre som dör i en vanlig influensa som går du vet ??

  1. Hårdvaluta på det. Tycker inte man kan jämföra Corona med en förkylning, det är ju ett virus som människan aldrig tidigare varit i kontakt med. Samt att det inte bara är äldre som räknas som riskgrupp. Jag tycker det är
   jätteviktigt för de med KOL, hjärtsjukdomar, barn som har cancer eller andra sjukdomar samt mera att folk tar detta på allvar.

 3. Haha jag känner likadant ! Att köpa ett större paket med toapapper bara för att det är många som hamstrar ! Varje gång jag vart inne i affären så är de tomt på toapapper ! Det var tur att vi fick tag på de härom dagen ?

 4. Vi tänkte samma. Köpte en extra paket med toapapper just för att ha eftersom alla andra hamstrar.
  En avloppsrensare behöver jag nog ta och införskaffa!! Tack

 5. Jag har lärt mig att hälla i en hink vatten och spola samtidigt när det är stopp löser upp ”proppen”. Men det är klart, en avloppsrensare kan alltid vara bra att ha. En bra kvinna reder sig själv tänker jag och det är bra att i dessa coronatider kunna lösa så många problem själv som möjligt.

 6. Som jag har fnissat åt alla som hamstra toapapper, för det är ju inte magsjuka det handlar om. Och så beställer jag själv en 8-pack toapapper när jag ehandlade. Liksom bara för att. Följa strömmen, som många gör.
  Avloppsrensare äger jag ingen, utan litar på att fastighetsägaren kommer med frisk personal ifall om att. Jaja. Ha det så gott!

  1. Haha ja alltså jag tror man lätt gör det också, följer strömmen så man slipper så där utan sen ;D . Jag tänker om det blir som i Spanien och Italien vill jag vara på den säkra sidan :))

 7. Jag känner som du där, jag köpte toalettpapper idag, inte för att bunkra utan för att vi behöver pappret då vårt är slut och jag passade på att köpa två förpackningar för det var tomt på hyllorna sen, fanns inte alls mkt kvar… Vill inte riskera att stå där utan dasspapper för att någon annan bunkrat.

  1. Ja alltså man känner ju att man köper normalt, detta hade jag handlat ändå. Brukar liksom köpa toalettpapper en gång i månaden och då håller de i en måndag. När man bunkrar finns det ju inget sen.

 8. Såg att en kvinna på MSB uttalat sig om att det kan komma att bli problem med leveranser men att det INTE gäller toalettpapper och livsmedel. Lite kul att behöva betona det. Jag förstår vad du menar, att har man otur finns det inte när man verkligen behöver.

 9. Man behöver ju dasspapper, men det räcker ju att köpa den vanliga mängden, så som du och vi gjort!
  Hoppas du slipper stopp!

 10. Ja men det var väl smart med en avloppsrensare, det är ett bra vapen mot Corona. Faktiskt tror jag det är lite väl hysteriskt kring det med Corona, media gör ju heller ingen ledsen glad i dessa tider. Finns det liksom inte något roligt som händer som går att skriva om, det är precis som att det är domedagen som är på väg. Jag fortsätter att leva som vanligt, jag respekterar dom riktlinjer som sätts upp av våra ledare. Jag tänker mycket på dom som jobbar inom sjukvården, det är trots allt dom som bär det största lasset i det här. Jag hoppas verkligen att ledarna förstår att dom är värda så mycket mera i plånboken, för vad vore världen och landet utan dom som står mitt i det och gör allt som står i sin makt för att hjälpa mänskligheten!?

  1. Ja du, det är inte lätt alls. Någonstans så är det lika med många yrkeskategorier just nu som kämpar på. Man glömmer lätt de som städar eller tvättar också, som nu utsätts för smittan. Eller kassapersonal som utsätts för rejäl stress pratade med en vän igår som jobbar i kassan och hon var helt slut. Sedan all personal inom förskola, skola och dagmammor som också riskerar sin hälsa med små barn. Det är svårt nu när man jobbar med människor.

 11. Ja det kan vara bra att ha ek sådan. Tror inte toapappret kommer ta slut pga ingen leverans eller liknande, det produceras ju i Sverige. Snare då för att alla köper upp allt. Vad ska de med allt till?

 12. Det låter som en sund motivering till en avloppsrensare tycker jag och oavsett corona så kommer den säkert till nytta förr eller senare! Toapapper är också bra att ha och tur att du inte har börjar hamstra som så många andra ? Hoppas du får en fin kväll! Kram ?

 13. Vissa saker behöver man ha hemma och dit hör toapapper. Om inte många hade hamstrat hade det räckt till alla för det är ingen bristvara egentligen.

 14. Alltså, även om toapappret tar slut dagligen på grund av att folk börjat hamstra och köpa på grund av att folk hamstrar så kommer ju inte fabrikerna sluta producera papper.. Dock, som du skriver, så är det ju isåfall mer för om det skulle bli karantän på riktigt och man faktiskt inte skulle kunna gå och handla. På tal om avloppsrensare fick jag en rolig bild i huvudet av att dom som hamstrat MÄNGDER med toapapper skulle få stopp i toaletter under en karantän. Vore sån rolig karma 😀 Haha Allt detta hamstrande i onödan.

 15. Jag skulle faktiskt köpa toalettpapper idag men då fanns det inget – galet! Men dom trodde det skulle komma in nytt imorgon! En avloppsrensare har jag & har använt i diskhon någon gång, super verkligen 🙂

 16. Avloppsrensare har vi konstigt nog alltid haft, men hur du tekniskt kan/vill använda den i en toalett går över mitt förstånd. Är ju väldigt oteknisk som du vet. Trodde att en avloppsrensare behövde platta ytor – äsch skitsamma;-)
  Vi köper alltid toa- och hushållspapper i storpack hos Lidl. Det är ju så himla tråkigt att åka ditt en gång i veckan. Då vi köper alltid tre 12-pack. Å jag hoppas att de räcker ett tag.

  PS. Men nu blev jag så nyfiken hur en avloppsrensare fungerar i en toalett. så jag måste bara testa. DS.

 17. Redo jaaaa! 😀 Jag är inte heller en av de som hamstrat! Inte många som verkar våga erkänna att de hamstrar, tycker bara man ser kommentarer eller liknande från de som gjort som oss och inte av de som är ”skyldiga”..

 18. Ja det kanske är det man ska köpa nästa gång när man har slut på toapapper, storpack med toapapper så man vet att man har ?För toapapper verkar gå åt nu.

 19. Avloppsrensaren var ett stående inslag i vår inredning i vår gamla lägenhet. Använde den i duschen kanske två gånger i veckan så jag tror defintivt att det där var en bra investering! Kram!

 20. Alltså stopp i toaletten är absolut det värsta som finns, men de där små mojängerna är verkligen bra att ha till hands vid sådana tillfällen. Min mor fick stopp här om veckan och hade vatten i hela badrummet…men det löstes lätt med hjälp av denna uppfinning

 21. Då jag var och handlade häromdagen hörde jag ett samtal bakom mig. Dom pratade just om detta med toapapper. En fabrik som inte kommer behöva varsla är lilla edets pappersfabrik iaf 🙂 Skämt å sido. Klart man ska ha toapapper hemma så det räcker men behöver man 144 rullar för två veckor kanske man skulle gått till läkare innan 🙂 Köpte även två paket med alvedon, något vi aldrig använder. Hörde att man skulle undvika typ ibumetin till coronat.
  Annars ser det ut som vanligt här förutom att jag knappt får besöka köket på dagarna då herrn jobbar hemmaifrån.

 22. Bra tänkt 🙂 Här sitter vi i frivillig karantän eftersom vi är i riskgruppen både syster och jag. Hamstra har vi inte gjort, än så länge finns det allt vi behöver och vi har tre frysar som nästan är fulla av mat och annat. Ha det så gott <3

 23. Här där jag bor i västar Götaland var allt papper slut i butikerna det var en liten affär som hade några pallar kvar så köpte in dom man vet ´ju inte om det kommer in något mer nu när gränserna stänger

 24. Ja denna hysteri där allt tar slut så man känner att man måste köpa för att ha möjlighet att tillgång till tex toapapper. Skulle vara fruktansvärt att komma till affären när man har brist på toapapper hemma för att sen inse att det är slut överallt ?

 25. Jag är en av de som inte fattar detta med toapappret, vi har haft tomt i butiken, men jag har inte sett någon handla extremt mycket, de jag ser att folk hamstrar är i första hand mjöl, det hinner vi knappt packa upp innan det är tomt igen, det största inköpet måste vara den som köpte 30 paket, alltså 60 kilo….vad ska de göra? Avlar de mjölmask eller? Jäst har vi inte haft sen förra veckan.
  Toapapper har jag köpt som jag brukar, då det behövs och nu blev det ett bara för vi har kampanj på 18-pack, precis så som jag alltid gör.

  Vårväder här också nu, härligt!

 26. Bra att du är förberedd. Jag förstår inte varför människor hamstrat just så mycket toapapper. Jag måste ha missat något . Avloppsrensare är ju alltid bra att ha vare sig corona eller inte. Så det var ett bra köp.
  Ha en fin fredag kram <3

 27. Alltså detta toapapperselände 😀 Tur jag redan råkade ha typ 11 rullar hemma sedan tidigare när hamstringen blev ett faktum även i Finland. Borde klara mig ett tag men om några rullar kan det ju vara klokt att börja se sig om efter mer toapapper…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: