Vilken var din första mobiltelefon?

Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Visst minns jag min första mobiltelefon. Det var en Nokia 3310 och den var min ögonsten i flera år. Jag fick den för nog exakt prick 20 år sedan sett till tidsperspektivet och jag fullkomligt älskade den. Jag minns hur man kunde knappa in så många som tre ringsignaler på den varav jag brukade använda mig av antingen Nalle Puh eller Pippi Långstrump. Man kunde skicka bildsms men det gick bara att spara ett sådant åt gången och det var svindyrt!

Idag ses ju detta som otroligt antikt, men då när jag gick i nian och fick min första mobil var det så himla stort och underbart!

Deltagare i aprilutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Marianne
Zinnie
Kraka
Louise
Karoline
Netti Starby
Min resa tumör mitt liv
Hannas krypin
En jordemors liv och lustar
Louise
Geddfish
Tanthuset
Lotta
Snabela
Lise-Lotte

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

16 thoughts on “Vilken var din första mobiltelefon?

 • 14 april, 2020 at 07:49
  Permalink

  Tänk att vi har haft mobiler så länge. Mins inte när jag skaffade min första mobil men det var en röd Nokia. Jag ringde med den och sms gick att skicka.

  Reply
 • 14 april, 2020 at 07:55
  Permalink

  Hehe den var också en av de första mobilerna jag hade. Har du sett det kommit ut en ny “upplaga” av den? Finns på media markt för drygt 600 kr.. 😉 Köpte en för ett år sedan eller så, tänkte ha som extratelefon. Men funderar på att skaffa en sådan till äldsta tjejen när hon väl ska få sin första telefon.. 😀

  Reply
  • 14 april, 2020 at 11:29
   Permalink

   Har sett det faktiskt :D. Så himla roligt, älskade den minns jag. Så himla bra där att ha en sådan hemma. De är hållbara :), samt perfekt till er äldsta dotter om ni köper den :).

   Reply
 • 14 april, 2020 at 10:18
  Permalink

  “Min” första var en gemensam vi hade. En motorola. Den köpte vi (dyrt!) i slutet av 1991, efter att jag hade väntat på Anders en timme helt i onödan. Han skulle hämta mig utanför jobbet 17:30 och nej, det är INTE halv fem. Haha! Jag hade missuppfattat och det gick ju inte att nå honom 😀 Sen hade han ju handsfree i bilen och kunde ringa till mig på jobbet när han närmade sig 🙂

  Reply
  • 14 april, 2020 at 11:26
   Permalink

   Åh :D. HAHA det där med 17:30 skulle lätt kunna göra samma sak och vara otroligt upprörd med ;D.

   Reply
 • 14 april, 2020 at 15:06
  Permalink

  Vad kul att höra! 🙂 Tänk så mycket som hänt på två decennier.

  Jag skaffade min första mobil när äldste sonen var nyfödd, så jag kunde ta en promenad själv och maken kunde ringa mig när det var dags att amma. 😀 Det är snart 24 år sen nu. Minns inte märket på telefonen men den var rejält hög och klumpig! Mobil nummer två minns jag dock, det var en liten Philips Savvy och jag tyckte den var SÅ modern. 😉

  Reply
  • 15 april, 2020 at 21:30
   Permalink

   Ja visst är det så, det är helt galet när man tänker på hur tekniken förändrats på ändå ganska kort tid :). Så underbart att läsa :D.

   Reply
 • 14 april, 2020 at 22:35
  Permalink

  Nokia 3310 var även min första mobil. Även min man köpte en likadan. Han ville liksom aldrig göra av sig med den, medan jag var mindre förtjust. bara att sms:a med den tog ju evigheter. Ja, det gör det idag också om man har korvfinger som jag;-)

  Reply
  • 15 april, 2020 at 21:21
   Permalink

   Haha gud minns det där, tog rejält lång tid för man fick ju skriva varje bokstav för hand vill jag minnas ;D.

   Reply
 • 15 april, 2020 at 00:34
  Permalink

  Ja tror de va min första också. Minns ja hade nalle puh skal på min, och detta med skal var ju så coolt då tja tyckte man i alla fall 😂❤️
  Jessica recently posted..Min helg i bilder

  Reply
 • 15 april, 2020 at 21:45
  Permalink

  Jag hade en stor svart tegelsten med NMT alltså med 010-nummer för att få bättre täckning, då jag behövde komma åt SOS för vår sjuka dotter 1992. Sedan kom en Siemens i vår väg. Dyrt som fanken att ringa, 6 kr per minut dagtid.
  Geddfish recently posted..Middagen serverad

  Reply
  • 17 april, 2020 at 23:00
   Permalink

   Åh så kul att höra :). Fy däremot händelsen med din dotter låter inte rolig :(.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: