fbpx
Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

Minns du ditt hemtelefonnummer från barndomen?

Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Ja det minns jag mycket väl, ett nummer jag ringde flera gånger som barn för att fråga om man fick stanna längre hos en kompis. Eller ringde från mataffären på andra sidan gatan och frågade vad jag skulle handla, bara för att det var så kul att ringa. Tänk att ett sådant nummer fortfarande kan sitta kvar i minnet? Fastän det är så längesedan jag använda det, ganska roligt ändå.

Deltagare i aprilutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Marianne
Zinnie
Kraka
Louise
Karoline
Netti Starby
Min resa tumör mitt liv
Hannas krypin
En jordemors liv och lustar
Louise
Geddfish
Tanthuset
Lotta
Snabela
Lise-Lotte

18 Comments

 1. Minns både mitt eget, många kompisars och kusiners…
  Och att man fick vänta till efter 18 om man ville ringa rikssamtal, det var så dyrt dagtid..

 2. Jag minns inte mitt telefon nummer men jag mins min mormors hemnummer då jag ringde henne hela tiden tycker att det var mest roligt att ringa ett telefon nummer jag kunde 🙂

 3. Ja, nog är det mycket “onödigt” som finns kvar i huvudet medan mer nödvändiga grejer har försvunnit 🙂
  Jag minns mitt första telefonnummer. 540. Haha! Lilla Byske hade få invånare och var ett eget riktnummerområde, så tre siffror räckte.
  När jag började skolan så flyttade vi till Skellefteå och hade då ett telefonnummer som jag också minns. 77777. Många år senare hade Skellefteå vuxit och numren började ta slut. Då fick alla som hade en 7-a i början av telefonnumret en extra 7-a framför. Jag frågade mamma::
  – Hur vet du att dom har satt den i början? Den nya 7-an kan ju vara var som helst i telefonnumret…
  😀

 4. Jag kommer ihåg en del men jag har bott på så många ställen, så det var knepigt att minnas 🙂
  Ha en fin kväll <3

 5. Haha ja tänk så kul det var med telefon förr. Jag minns vårt med, mest för att det var likadant från båda hållen. 49394 hehe 😅

 6. Jag minns mitt, mina föräldrar har fortfarande kvar det. Och mitt mitt mobilnummer har jag haft sen jag fick telefon, rätt coolt tycker jag

 7. Ja minns typ nästan bara vårt eget sen början på en massa kompisars nummer, men inte hela fast jag har också ett väldigt dåligt sifferminne i sig också 😂❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: