Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag anser att det är bra. Jag tittar typ inte på tv, eller ja tv-serier kollar jag på men aldrig på annat. Det medför att jag liksom kände förut att någon tv kändes onödig här hemma. När det sedan blev ändrat så det kom på skatten spelade det mig ingen roll längre. Så tv finns i hemmet men den används endast till film och streamningtjänster. Betalar gärna skatt för den saken, hellre än som förut massor med pengar.

Deltagare i aprilutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Marianne
Zinnie
Kraka
Louise
Karoline
Netti Starby
Min resa tumör mitt liv
Hannas krypin
En jordemors liv och lustar
Louise
Geddfish
Tanthuset
Lotta
Snabela
Lise-Lotte

26 kommentarer

 1. Här hemma tittar vi inte heller på tv, någonsin. Men betalar multum för streamingtjänster eftersom vi har sportpaket överallt. Det enda som är skönt med att avgiften ligger på skatten är att man slipper bli jagad av tv-tjänst. Sen är det ju intressant hur mycket avgift man kan ha i en skatt i ett land där saker och ting fungerar så dåligt..
  Moa Larsson recently posted..DU & JAG

 2. jag ser nästan aldrig på vanliga tven det är mer strimmig tjänster här hemma med då jag sällan kollar på en vanlig tv kanal 🙂 så spelar inte nån liens nån roll här hemma 🙂

 3. Vi har alltid haft en tv hemma och betalt licensen… jag har den mest på som bakgrundssällskap och har i princip på vad som visas. Av och till kikar jag på lite bygg- och inredningsprogram. Följer aldrig någon serie längre, det är många år sedan. Men den står på och jag sitter framför med datorn i knät. Jag har svårt att fokusera på något om jag inte har ett bakgrundsljud.
  Apropå skatt och licens så tycker jag det är bra som det är nu. Vad många glömde med tv/radiolicens var att det faktiskt gällde radio också och de kanalerna är sådana som inte bara kan stänga ner utan måste upprätthållas i krislägen…så nu tycker jag att det är bra.
  Diana Saelöen recently posted..Missmaddes utmaning dag 3

 4. Idag svarar jag på min barndoms telefonnummer och ja, det minns jag perfekt.
  I morgon ska jag svara om TV-licensen.
  Är det du eller jag som är datumvill? Jag kollade på din lista.
  Önskar dig en fin dag, kram!
  Geddfish recently posted..Middagen serverad

 5. Jag tycker också att det är bra! Särskilt då det var så otroligt många som fann kryphåll och skippade att betala tv-licensen medan man själv satt där och pungade ut massor av pengar var tredje månad.

 6. Har inte funderat så mycket på det. Eftersom vi är utskrivna från Sverige så påverkar det inte oss. (Fast vi betalar annan skatt där – så lätt slipper man inte ur skattmasens klor… 😉 ).

 7. Haha va -är det på skatten nu? Det hade jag ingen aning om, fast jag visste heller inte att tv-licens fanns kvar. trodde dom hade skopat det helt? 🙂

 8. Jag tycker det jättebra! Men minns när det kom på tal, att det blev lite rabalder omkring det 🙂 Jag saknar inte alls fakturorna som kom…
  Ha det så gott <3

 9. Måste medge att jag inte ens kommer ihåg hur mycket tv-licensen kostade förut. Men nu slipper man ju åtminstone fyra fakturor/år från Radiotjänst. Tycker också att det är bra att licensen dras från skatten direkt, men undrar ändå om det dåliga tv-utbudet motiverar utgiften. Kollar precis som du ytterst sällan på tv, bara vissa serier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: