Porslinet Mateus, en tur till Sandviken och vårvärme.

I måndags var jag hemma hos Björn, helt plötsligt dök porslinet Mateus upp på Facebooks Marketplace. 150 för den stora rosa tallriken och 100 kronor för den lilla rosa skålen. Nu var dessa i Sandviken i Gävle, jag ringde till syrran och frågade om hon och henne sambo kunde åka och hämta det åt mig om jag hann köpa. Det skulle hon göra, jag skrev köper till säljaren och så var båda delarna mina.

Igår beslutade vi oss för att åka till Sandviken för att hämta mitt porslin, äta på Monroes samt framförallt hälsa på syrran och hennes sambo. Jag har aldrig träffat hennes kille tidigare så det var jättetrevligt att träffa honom. Vi fick bananbröd och kaffe som lite fika, pratade och hade det jättetrevligt tillsammans.

Efter vi varit där åkte vi till Monroens och sedan hem mot Falun igen. Riktigt härligt att göra något så här på påsklovet. Idag vågade jag mig ut en snabbis på förmiddagen, jag åkte till Ta till vara och vi var fyra personer där och spanade runt. Hittade inget men det var skönt att göra något annat än att bara sitta inne. När jag stod där vid Ta till vara slog det mig att solen värmer nu, det är verkligen våren som gör sig påmind.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

58 thoughts on “Porslinet Mateus, en tur till Sandviken och vårvärme.

 • 17 april, 2020 at 15:50
  Permalink

  Vad härligt att du kunnat köpa mer till din samling och dessutom träffa din syster och hennes nya pojkvän. Låter som om ni fick en fin spontan tripp! 😀
  Kram <3

  Reply
  • 17 april, 2020 at 18:19
   Permalink

   Åh ja, blev jätteglad :). Just Mateus hade jag inte tidigare. Det var jättekul att få ses verkligen :).

   Reply
   • 17 april, 2020 at 22:12
    Permalink

    Kul med utflykt 👍Det känns konstigt att inte kunna röra sig ute i samhället på samma sätt som tidigare. Jag hoppas att det har lugnat ner sig till sommaren iallafall.

    Reply
    • 17 april, 2020 at 22:49
     Permalink

     Ja det var verkligen skönt att komma iväg :). Visst är det så, ändå känns det som man helt vant sig vid saken.

     Reply
  • 18 april, 2020 at 08:13
   Permalink

   Alltså wow wow wow! Jag älskar verkligen de där serierna men skulle vilja ha det gråa eller orangea. Och vad fint att få träffa en liten del av familjen, det gör ju så mycket i sådana här tider och säkert speciellt med tanke på det ångestpåslag du haft i perioder. Snyggt fynd! Jag måste steppa upp mitt fyndgame känner jag. Kram!

   Reply
   • 19 april, 2020 at 11:15
    Permalink

    Eller hur :D. Åh så himla roligt, de är jättefint, skulle kunna tänka mig mer färger om jag hittar så här billigt igen :D. Hoppas du hittar lite fynd <3.

    Reply
 • 17 april, 2020 at 16:37
  Permalink

  Rosa passar mig som fan – hade utan tvekan köpt de också 😀 Jätte fin rosa färg också dessutom 😀 Har Monroes bra och god mat? Ja nog är de skönt å ta sig ut en sväng eller hur? Ja var ut med hundarna nu en sväng innan de fick mat o fan va de blåste
  Tess recently posted..MINA NYA FILMER FRÅN BOKBÖRSEN.SE

  Reply
   • 17 april, 2020 at 19:46
    Permalink

    Men WOW!!! Den stora rosa tallriken var magisk! Jag är ju också en sucker för rosa! Vad härligt att få träffa din syster och hennes kille! Så skönt att få göra något annat än att bara sitta hemma 🙂

    Reply
 • 17 april, 2020 at 18:13
  Permalink

  Hur mycket porslin och glas får du plats med?
  Fina var de hursomhelst.

  Reply
  • 17 april, 2020 at 18:19
   Permalink

   Finns det hjärtsrum så finns det stjärterum ;D. Nej men jag har flera vitrinskåp :).

   Reply
 • 17 april, 2020 at 19:45
  Permalink

  Snyggt porselin. Vad skönt med sommar värme och en liten utflyckt

  Reply
 • 17 april, 2020 at 21:28
  Permalink

  Men alltså vilket drömmigt porslin, blev ju helt förälskad i det! Så himla fint med rosa också 😃 Tror nog det är dags att jag faktiskt köper lite fint porslin, så trött på våra vita tråkiga! Känns verkligen som det piggar upp när man använder något man gillar & tycker är fint istället 😃 Perfekt när man har någon i närheten som kan åka förbi & hämta det också! ☺️

  Reply
  • 17 april, 2020 at 22:52
   Permalink

   Visst är det fint :). Förstår jag, kände samma sak första gången jag såg Mateus det var flera år sedan men har aldrig haft råd att köpa innan :).

   Reply
 • 17 april, 2020 at 21:28
  Permalink

  Så bra fynd, jag gillar Mateus porslin.
  Kul att komma hemifrån en stund och göra annat än tänka på covid19.

  Reply
  • 17 april, 2020 at 22:52
   Permalink

   Eller hur :D. Det var ett rejält fynd :). Ja det var onekligen något jag behövde :).

   Reply
 • 17 april, 2020 at 21:47
  Permalink

  Åh…vilket vackert porslin, tror aldrig jag sett rosa tallrikar men de var så vackra….bananbröd…det var länge sedan jag bakade det…så gott

  Reply
 • 17 april, 2020 at 23:05
  Permalink

  Susjos som är med i din utmaning är också ett stort fan av Mateus porslin. Har inget själv, men tycker att det är riktigt läckert! Bra fyndat där!

  Reply
 • 17 april, 2020 at 23:38
  Permalink

  Så fint – både fatet och skålen 😊 Skönt också att komma ut en stund förstår jag. Kram 💖

  Reply
 • 18 april, 2020 at 01:01
  Permalink

  Du är så “duktig” på att fynda! Du hittar ju jätteofta så väldigt fina saker 🙂 Detta pris för Matteus var ju perfekt. Har sett att de kan kosta otroligt mycket annars!

  Reply
  • 19 april, 2020 at 11:15
   Permalink

   Ja är man på rätt plats vid rätt tillfälle så hittar man å saker. Eller hur visst var det bra pris :).

   Reply
 • 18 april, 2020 at 01:59
  Permalink

  Såg tallriken på instagram och måste säga att det var en väldigt fin porslin båda 2. Visst är det skönt att få komma ut lite 🙂 Jag var till västerås 🙂

  Reply
 • 18 april, 2020 at 06:54
  Permalink

  Åh så fint, älskar Mateus porslin. Har också ett sånt stort fint fat och vill ha en sån mjölkkanna 😍

  Reply
 • 18 april, 2020 at 08:57
  Permalink

  Men vilken tur du hade att syrran din kunde hjälpa dig. Matteusporslinet är verkligen fint. Ni verkar ha haft det riktigt mysigt tillsammans. Vad roligt att du fick träffa hennes kille för första gången. Skönt att du kom ut en runda med. Det är många nu som blir ensamma och håller sig inne.

  Reply
  • 19 april, 2020 at 11:14
   Permalink

   Ja verkligen, blev jätteglad att hon kunde åka iväg och handla så där :). Det hade vi verkligen, var så kul att träffa båda :).

   Reply
 • 18 april, 2020 at 09:08
  Permalink

  Vilken tur att du hann med att köpa. Ibland har man bara sådan tur. Kul med en liten tripp också.

  Reply
 • 18 april, 2020 at 09:24
  Permalink

  vad kul att du kunde köpa porslinet det var verkligen super fint gillade färgen med 🙂 Kul att du du kunde träffa din syster och hennes pojkvän skönt att koma ut lite i dessa tider <3 🙂

  Reply
  • 19 april, 2020 at 11:13
   Permalink

   Ja verkligen :). Blev så himla glad och nöjd :). Ja så himla kul verkligen :).

   Reply
 • 18 april, 2020 at 09:40
  Permalink

  Jag har förstått att du har en förkärlek till porslin, samlar du på något eller är du sån som dukar med olika tallrikar/glas till gästerna samtidigt? Det tycker jag är tufft, men jag har finporslin sen många år så det blir alltid det.
  Mysigt med en tripp till s-viken och syrran. Min bror bor i S-viken med sin fru, men denna sommar blir det ju tyvärr inget besök där.
  Jag saknar verkligen min familj nu, barnen som inte kunde komma och syrran som fick stanna hemma, men nu kommer hon om två veckor i alla fall. Barnen vet jag inte när de kan komma.

  Jo, att komma hem med annat än man tänkt är nog ganska vanligt hos oss alla, haha när det gäller mat brukar jag försöka gå efter den medhavda listan, men blommor…åhh allt är ju så fint och lockande.
  Jag tror inte Coop har haft tid/möjlighet att sätta sin prägel på butikerna, för jag har inte märkt någon skillnad, eller så ska de fortsätta med Nettos koncept, det hoppas vi på.

  Reply
  • 19 april, 2020 at 11:25
   Permalink

   Ja det är min lilla hobby, rakt nedärvd från min mamma ;D. Skämtsamt så är det nog ett släktdrag för där är jag och min mamma väldigt lika varandra. Har har hela serviser :). Brukar låta gästerna välja kaffekopp när de är här så ibland blir det blandat och ibland samma :D. Det var verkligen jättemysigt att träffa henne. Åh så roligt, men förstår att det inte blir något besök för er :(.

   Reply
 • 18 april, 2020 at 10:01
  Permalink

  Å mitt favorit porslin, riktigt bra fynd ju. Tror jag skall önska mig muggar av mannen nu när jag fyller nästa vecka eller fler små tallrikar. Vi får se vad han hittar på. de rosa små har jag 10 av, älskar dem
  Lexochlogan recently posted..GRILLPREMIÄR

  Reply
  • 19 april, 2020 at 11:13
   Permalink

   Så kul :). Det var verkligen så himla bra pris också. Åh så roligt :D. Hoppas du får det :).

   Reply
 • 18 april, 2020 at 10:53
  Permalink

  Vilket fint porslin! GRATTIS till ett lyckat inköp som dessutom genererade en lyckad tur 🙂

  Reply
 • 18 april, 2020 at 11:17
  Permalink

  Vilken mysig utflykt 😊
  Och så himla fint porslin😍 Gillar rosa.
  Kul när man fyndar.

  Reply
 • 18 april, 2020 at 11:55
  Permalink

  Åh så fint porslin 🙂 Verkligen ett riktigt fynd.
  Vad roligt att du fick träffa din syster och hennes kille ( för första gången ) 🙂
  Ha en fin lördag kram <3

  Reply
  • 19 april, 2020 at 11:26
   Permalink

   Visst är det fint :D. Blev verkligen så glad över det :). Ja det var jättekul :D.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: