Idag var det dags för lite kyl och frysrensning och att slänga ihop något som fanns hemma. Sagt som gjort så började jag och William laga mat tillsammans. Jag hade ner två lövbiffar, skinka, chili, lagerblad, mjölk, vitlök och sedan massor av kryddor som jag kokade upp tillsammans. Utöver det gjorde jag spagetti, vi blandade sedan ihop allt och åt i Mateus-porslinet jag köpt. Den rosa är ovan är från Facebooks Marketplace. Hur som helst smaken blev som en blandning av italienskt och asiatiskt. Riktigt gott och jag kommer göra denna hitta på rätt igen, ibland är det verkligen helt perfekt med lite kyl och frysrensning. Det är verkligen så mysigt att laga mat så där, speciellt tillsammans med William. Det är sällan vi gör saker ihop numera men när vi gör det är det verkligen guld värt för mig.

19 kommentarer

 1. Grattis till vinsten av Rörstrand skålarna:-) Perfekt ju!
  Min man är jätteduktig på att laga mat av rester, och det verkar du också vara. Himla kul att William vill laga mat tillsammans med dig. Ett gott betyg för dig!!!

 2. Pastarätter är ju så himla gott och detta hade jag inte sagt nej till att bli bjuden på. Det är roligt att laga mat tillsammans kul att ni gör det 🙂

 3. Gud vad gott det lät ! Och så mysigt att laga mat tillsammans ! Jag har faktiskt sätt ihop ett schema med barnen imorse , Så dom fick välja vilken dag dom ville hjälpa mig med maten . Och då får den andra duka 😀 jag älskar ju att laga mat så jag blir bara glad att barnen hjälper till 🙏🏻

 4. Spännande att utforska kylskåpet och frysen på det sättet, att inte riktigt veta hur maten blir. Lite välbehövlig vardagskreativitet.

  Visst är det härligt att laga mat tillsammans!? Fint att du och William fick sådan kvalitetstid.

  Själv hittar jag ett lugn i matlagningsgemenskapen, som jag annars inte har i och med allt sittande framför skärmar. Att arbeta med händerna och sinnena genom matlagning känns som ett slags motsats till det digitala. Plötsligt blir jag närvarande i samtalet.

  Sandra Jönsson recently posted..Just nu i juli – jag deltar i Kulturkollos bloggjerka

 5. Men vilken god rätt ni fick ihop av lite rensning – tänk så bra det kan bli 🙂 älskar pasta med, tycker man kan göra så goda såser till det 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: