Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Hur spenderade du somrarna som barn?
 2. Hur spenderar du sommaren i år?
 3. Vad skulle du vilja göra i år men som inte går?
 4. Vilken är favoritsysslan på sommaren?
 5. När brukar du ta första doppet?

Hur spenderade du somrarna som barn?
Vi var ofta hos min mormor och morfar, det var väldigt självklart på den tiden. Lekte med kompisar, och cyklade eller gick till och från Orsacamping och bassängerna där jag hade årskort. Badade verkligen i ur och skur, från första sommarlovsdagen till den sista.

Vad skulle du vilja göra i år men som inte går?
Vet inte gör typ samma saker. Kanske skulle ta ett bad? Är så galet kallt…

Hur spenderar du sommaren i år?
Som det är nu hemma i Falun, blir säkert någon utflykt till någon stad. Men vi är hemma rätt mycket skulle jag nog säga.

Vilken är favoritsysslan på sommaren?
Promenaderna, friheten att kunna göra vad jag vill när jag vill. Inga krav på socialisation utan det sker endast när jag vill och orkar.

När brukar du ta första doppet?
Det här året var helt klart annorlunda, jag badade i juni och det var helt underbart. Något bad i juli blir det inte om vädret fortsätter så här.

30 kommentarer

 1. Vilken mysig lista. Känner igen mig i några av punkterna. Morgonbad känns som den perfekta starten på en varm och skön sommarmorgon, vi har ungefär 5 minuters gångavstånd till stranden och vi har bara badat 1 gång i sommar. Minns jag inte helt fel så var det först EFTER midsommar som vi tog första doppet, tyvärr lär det inte bli något mer då det verkar som att sommaren har blivit en tidig höst! 🙁

 2. Nej, vädret levererar verkligen inte så badsäsongen har verkligen kommit av sig får man säga. Vi får verkligen hoppas att sol och värme hittar oss igen.

  Trevlig fredag!

 3. Åh hoppas ni får tillbaka värmen snart igen. Sommaren är ju så kort i Sverige så då får det ju gärna vara någorlunda varmt den korta perioden. Så man kan tanka d-vitamin inför vintermånaderna.

  Håller tummarna att du får doppa dig i all falla 1-2 gånger till innan riktiga kylan kommer.

  Kram kram

 4. nej, nu är det både kallt och mulet och inbjuder förvisso inte till några bad. men jag lider brist på socialt umgänge. och vill veta hur länge det här tillståndet ska vara

 5. Kunna göra vad en vill när en vill är inte dumt! Minns att jag nästan bodde i vatten i uppväxten, nu är det lite tvärtom. Ha en fortsatt trevlig fredag!

 6. Åh det är så härligt och tänka tillbaka på sommarminnen och traditioner man hade då ? har jättehärliga barndomsminnen från stugor och tältning och bad. Så fint! ❤️

 7. Somrarna som barn kändes så mycket enklare och som att man inte hade några som helst bekymmer. Men så var det väl också ? Ha en trevlig kväll!

 8. Låter som en helt okej hemester! Å Orsa Camping kommer jag ihåg mycket väl, för där var jag på fotbollsläger i början på 1980-talet. Minns att vi tränade på sandstranden, och det var himla jobbigt för benen. Men stugorna var jättefina.
  Å visst är det underbart när man inte har ett enda måste när man har semester.

 9. Om två veckor har barnen i Säfsen simskola i sjön. Då hoppas jag de har varmt och skönt, de är i vattnet flera timmar varje dag. Trevlig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa