Tänk dig att du är nio ynka månader och att du får se får för första gången i ditt liv. Du kan nog förstå själv att det var spännande. Skilla stod länge och spanade in fåren på Lugnet och jag riktigt såg hur nyfiken hon var. Innan det hade vi hunnit med att se ett rådjur och Skilla fått smaka en sådan delikatess som hästbajs också. Jag var mäkta imponerad… Smaken är onekligen som baken!

Hur som helst så begav vi oss ut idag i solsken, inte för att det var speciellt varmt men det var trevligt i alla fall. Jag älskar det här med semester att man verkligen kan röra på sig helt obehindrat och ha det så skönt ihop. Jag tror Skilla gillar den friheten hon också.

Vi tog sovmorgon idag jag och Skilla. Självklart så var vi först ut på morgontoaletten, men sedan så gick vi in och la oss och sov. Hon verkade nöjd med saken trots att vi brukar ta långa vändan direkt när hon vaknar. Anledningen till att vi la oss igen var helt enkelt för att hon väckte mig vid 4:00 imorse för första gången för att hon ville ut och kissa. Där ute såg hon tidningsbudet och jag fick för första gången se att hon vaktar. Hon morrade rejält när han kom in med bilen mot gården, och släppte inte honom ur blickfånget. När han åkte till kyrkogården stod hon i vaktposition vid huset och vägrade gå in. Jag fick locka rejält på henne. Så nog vaktar hon huset mot ogärningsmän alltid, har ju sett att hon gärna står och kollar ut genom fönstren på folk men trodde inte det var något hon gjorde utomhus. Det kändes tryggt faktiskt kan jag medge, hon kommer inte låta vem som helst gå in här direkt!

Hur som helst så kom jag in på speciallärarprogrammet – Språk-, skriv och läsutveckling samt Neuropsykiatriska funktionshinder/svårigheter. Den sistnämnda kursen behöver jag läsa för speciallärarprogrammets del. Den är ny i specialpedagogprogrammet och därmed läste inte min årskurs den. Därmed ska jag läsa den nu till hösten, samtidigt kommer jag läsa Kost vid graviditet och amning. Som du vet är jag hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen så denna känns bra utifrån den aspekten. Speciallärarprogrammet kommer jag först läsa om ett år då jag redan kommer ha läst Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar i höst och resten av första året har jag läst på specialpedagogprogrammet. Så jag kommer läsa speciallärare om ett år, men är antagen redan nu.

Jag har sökt tre kurser till i Umeå, gjorde dock sen anmälan på dessa så de är inte handlagda ännu. Jag hoppas jag kommer in på dem med, i så fall kommer jag upp i heltidsstudier och det är min plan denna höst eftersom jag tänker ta ut min sista termin med studielån samt bidrag, fribeloppet är borttaget under hela 2020 så då tänkte jag passa på att faktiskt få lite mer pengar. Som ni vet arbetar jag deltid, så detta kommer fylla ut kassan i en termin i alla fall.

34 kommentarer

 1. Så duktig hon är som vaktar huset, det är ju alltid en extra trygghet….sen håller jag med Skilla om att får kan vara intressanta men hästbajset, det får hon ha för sig själv..
  😀
  Grattis till att du blev antagen…hoppas att du får ihop till heltidsstudier i höst.

 2. Grattis till utbildningsplatserna! Ser att du gjorde som jag och svarade på en gång. Jag har iofs platsgaranti, men teoretiskt skulle kurser man söker ändå kunna vara fulla och det är alltid lite pirrigt när man väntar på att de ska släppa svaren.

  Förstår att det var spännande med fåren för Skilla.
  Kraka recently posted..Om så bara en enda gång, det här får du inte missa

 3. Tänkte ju omedelbart att om Du ska plugga i Umeå så måste vi försöka träffas 🙂

  Pudel känns ju inte som “vakthund” men jag tror de flesta hundraser vaktar sitt hem från obehöriga.

  1. Åh det hade varit jättekul. Men dessa kurser är på distans :(. Annars hade jag mer än gärna velat träffas, kanske blir det att jag läser på plats i Umeå en dag då ses jag verkligen jättegärna.
   Nej eller hur :D. Tror precis som du att det nog är så med hundar, de vill inte ha in obehöriga i sina revir :).

 4. Nog måste det vara lite speciellt att få se får för första gången! När vår store Balder (5 år) fick se får för drygt en vecka sedan, tyckte han att det var riktigt läskigt och visade inget intresse för att gå fram.

  Ett stort GRATTIS till att du blev antagen!! Heja dig!

 5. Med tanke på att Skilla är en ganska liten hund så verkar hon ändå har “vakthundsinstinkter”. Bra för dig och grannarna:-)
  Jättekul att du kommit i på alla program du sökt! Det blir en del pluggande utöver ditt nya jobb, men det lär ju ju klara galant. Du är ju van:-)

  1. Ja verkligen :D. Liten men tuff ;D . Faktiskt har jag alltid upplevt det som att personer som är korta (människor) har betydligt mer riv i sig än långa. Det kanske är för att jag är lång i och för sig ;D . Men ärligt är det min uppfattning, personer som är korta har en förmåga att ta mycket plats och på ett positivt sätt. Som att de vågar mer :). Ja verkligen, det tror jag absolut att jag kommer att göra :D. Är ju studienörd ;D.

 6. Så härligt med långa promenader och perfekt när man har hund då det alltid finns en promenadkompis. Kul att du kom in 😊

 7. Sovmorgon är så kopiöst sköna. Själv så har jag sovit framåt nio, halv tio nu på semestern. Men snart så är semestern slut och allvaret börjar igen.
  Snabela recently posted..Snart mogen

 8. Grattis till att du kom in på speciallärarprogrammet!
  Ja milde tid så mycket spännande det måste finnas att se för första gången när man är ynka nio månader gammal, och får luktar säkert spännande också😄 Så bedårande söt hon är lilla Skilla, och en vakthund dessutom😄
  Lillan+Kind recently posted..Så är man i rullning igen

 9. Jag behöver också läsa en 7.5-poängskurs till min utbildning som jag blev klar med nu. Fick också besked om att jag kom in på den idag + lite till så det känns bra 🙂 Grattis till antagningarna!

 10. Vilka härliga bilder – ser verkligen ut som sommar även om det inte är jätte varmt. Hoppas värmen kommer tillbaka snart! Härligt att hon vaktar, förstår att det känns tryggt! Och grattis till att du kom in, håller tummarna för de andra kurserna med:)

  1. Grattis, 🙏.. Underbara och härliga foton, 👍.. Ha tålamod ty sol ☀ och värmen kommer lagom till somligas “lönehelg”.. Kramiz, önskar dig en forts fin fre och underbar helg.. 😉

 11. Det är alltid en liten extra trygghet när man vet att ens vovve vaktar ens hem. Vad härligt med en morgonpromenad! Känner att det verkligen är någonting jag behöver bli bättre på.

  Ett STORT GRATTIS till antagningsbeskedet! Önskar dig all lycka till <3

 12. Det måste vara häftigt att få se saker och ting för första gången. Hästbajs låter onekligen trevligt…. Underbart med semester. Jag hade ju bara två veckor i år. Stort grattis att du kom in på programmen. Så himla spännande ju att få förkovra dig ännu mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: