Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är det dyraste du har köpt?
 2. När är du som mest snål?
 3. Vilket var ditt senaste fynd?
 4. Vad är aldrig för dyrt?
 5. Vad handlar du mest av i affären?

BONUS! 

Vilken fråga skulle du vilja ställa i Fem en fredag? Svarar då, något kring hemester sommaren 2020.

Vad är det dyraste du har köpt?
Bilen, den gick på 85000. Sedan kom körkortet, soffan och så Skilla.

När är du som mest snål?
När det kommer till skor och kläder. Känns alltid för dyrt.

Vilket var ditt senaste fynd?
Helt klart Paradisgården, My little ponyhuset jag fyndade i våras.

Vad är aldrig för dyrt?
Saker som glädjer en länge.

Vad handlar du mest av i affären?
Mat antar jag, känns som sådant blir lika jämt.

53 kommentarer

 1. Ja, nog kan man tycka att de där matkassarna är onödigt dyra. Det finns annat man skulle vilja lägga pengarna på.
  Trevlig helg!

 2. Kvalitet som står sig i längden brukar vara bra att betala för medan vissa andra saker behöver inte kosta många kronor.

  Ha en fin fredag!

 3. Ja det er mat det for det meste går i når man handler. Blir vel så da det er mer forbruk på mat enn på klær. Klær blir liksom ikke borte, slik som mat blir.

 4. Dyraste jag köpt är helt klart min kamera.
  Kläder och en ny bil är jag snål på. Är både snål och slösig haha.
  Min klänning jag hade på bröllopet!
  Vill säga att mat aldrig är för dyrt, men jag kan nog inte hålla med mig själv där. Så jag vet faktiskt inte. Men jag tänker att minnen aldrig blir för dyra.
  Mat. Handlar mest bara mat!

 5. Så himla kul att få läsa! Om man bortser från lägenheten är nog kameran eller någon resa det dyraste jag köpt – och det är ju också det jag sparar till och vill spendera pengar på så kanske inte är så konstigt 😉 Jag snålar också med kläder, köper endast om det är på second hand eller på rea 🙂

 6. Härligt lista! Här är huset det dyraste jag köpt! En ny bil vill jag köpa men det får bli när jag jobbar och har en ordentlig inkomst igen!

 7. Det går i perioder med allt. Jag älskar kläder och skor men just i den här pandemin så har det fått stå tillbaka, eftersom jag mest är hemma och jag har, allt jag behöver.

 8. Svarade också bilen till fråga 1.
  Och du har helt rätt. Köper man något man verkligen vill ha och som man har glädje av länge då spelar priset ingen roll.
  När jag såg svaret på fynd tänkte jag på din kommande etagevåning. Då har du ju chansen att verkligen kunna exponera dina fynd:-)

 9. Hej, det är sant att saker man har glädje av länge kan få vara dyrare. Men ibland är det svårt att veta i förväg om det blir så. Kläder vill jag inte heller slösa mycket pengar på, här på landet är det inte mycket vits att klä upp sig. Annat när man har ett jobb att gå till o behöver vara propert klädd. Trevlig helg

 10. Oj, undrar vad det mest dyra jag har köpt är … kan typ inte komma på. Kanske bilen som gick på 6000 🤔 Att betala för vovve, som Skilla i ditt fall, måste ju vara den mest värda investering man kan göra! ❤️

 11. Omg jag minns då man fick drömslottet då man fyllde år för ja hade slutat bita på naglarna sen även en sminksalong året efter omg ja var så lycklig – kommer du ihåg den här då? https://youtu.be/N978bBMh1p0

  Alltså typ kan den än idag 🥰😍😂❤️

 12. Så skoj att läsa dina svar.
  Ja hundinköp kostar … men dom är värda varje öre, dom ger mångfalt tillbaka. Men klart att det måste vara genomtänkt köp när man lägger ut över 20 000 kr på en ny familjemedlem *ler*

 13. Matvaror och förbrukningsvaror från vanliga mataffärer är det mesta jag köper IRL så att säga. Men förutom det? Böcker! 😀 Jag älskar att känna på boken innan, läsa på baksidan och.. ja kunna jämföra med andra böcker på plats.

 14. Så roligt att läsa 😍 ändå realistiskt att bilen är dyrast! Och så sant att saker som glädjer en länge aldrig är för dyrt! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa