100 frågor på 10 dagar – dag 7

Jenzel kör en 100 frågor på 10 dagar. Det vill jag självklart vara med på!

Dag 7 – 61-70

 1. Berätta om en händelse då du var riktigt rädd.
 2. Vad har du gjort det här året som gör dig stolt?
 3. Vad är det finaste/snällaste någon har gjort för dig?
 4. Vilken bok, som du har läst, har gjort starkast intryck på dig.
 5. Gillar du staden/orten som du bor i? Varför eller varför inte?
 6. Hur gör man för att få kärleken att hålla?
 7. Genom livets alla upp och nedgångar, vem har alltid funnits där för dig?
 8. Hur skulle du spendera en perfekt dag?
 9. Om du fick valet att leva för evigt (utan sjukdom och krämpor) hade du gjort det?
 10. Vilken typ av person gör dig arg eller frustrerad?

Mina svar

 1. Berätta om en händelse då du var riktigt rädd.
  När jag var tretton år och gick i sexan, så vaknade jag på natten av någon? Ruskade mig hårt. Jag gick upp och går som i en dimma, kommer ut i hallen som är dränkt av blod. Skräckfilmer kan slänga sig i väggen detta var inget mot det blodbad jag möttes av. Min mamma satt på toaletten och ropade att jag skulle öppna dörren för ambulansen. Det gjorde jag, snart kom mammas väninnan och fick mamma att lägga sig ner, blodet bara strömmade ur mamma. Ambulansen kom och blodpölar rann ner för britsen. Någon timme senare ringde telefonen och jag fick veta att min syster Melissa fötts med urakutsnitt. Moderkakan hade lossnat på mamma och satt fast så pass “mycket” att min syster fick syre. Den händelsen är absolut när jag varit som räddas i mitt liv.
 2. Vad har du gjort det här året som gör dig stolt?
  Blivit klar med min specialpedagogutbildning helt klart.
 3. Vad är det finaste/snällaste någon har gjort för dig?
  Allt mina nära och kära gjort för mig. Kan inte välja.
 4. Vilken bok, som du har läst, har gjort starkast intryck på dig.
  Utvandrarna av Vilhelm Moberg.
 5. Gillar du staden/orten som du bor i? Varför eller varför inte?
  Det gör jag, mycket. Falun är så där lagom stort för mig. Jag mår som bäst här.
 6. Hur gör man för att få kärleken att hålla?
  Visar varandra respekt, ger varandra frihet och litar på varandra.
 7. Genom livets alla upp och nedgångar, vem har alltid funnits där för dig?
  Mamma skulle jag säga som längst, men sedan mina fina vänner. Lisa sedan vi lärde känna varandra.
 8. Hur skulle du spendera en perfekt dag?
  Ledig och lycklig. Fri som jag är på semestern.
 9. Om du fick valet att leva för evigt (utan sjukdom och krämpor) hade du gjort det?
  Ja, om alla jag älskar fick samma möjlighet.
 10. Vilken typ av person gör dig arg eller frustrerad?
  Människor som helt saknar respekt för andra. Mördare, våldtäktsmän och personer som ger sig på barn, djur och pensionärer.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

24 thoughts on “100 frågor på 10 dagar – dag 7

 • 27 juli, 2020 at 15:36
  Permalink

  Skrev också en hemsk förlossningsberättelse. Det måste ha varit en fruktansvärd upplevelse för dig, Just i tonåren är man extra känslig för allt sådant. Men det gick bra för din syster sen?

  Reply
  • 27 juli, 2020 at 20:23
   Permalink

   Ska läsa :). Ja det var hemskt, var så pass liten också jag var fullkomligt livrädd för att samma skulle hända mig. Ja det gick bra med min lillasyster även min mamma :).

   Reply
   • 27 juli, 2020 at 22:00
    Permalink

    Tycker så mycket om dessa “frågeinlägg”! Känns som man lär känna bloggaren mycket mer & får en slags relation till den. Förstår att det måste ha varit riktigt fruktansvärt att vakna till det där, usch så läskigt!

    Reply
 • 27 juli, 2020 at 16:40
  Permalink

  Åh så kul att få läsa dina svar, men alltså usch så obehaglig upplevelse med din syster födsel! Kan knappt föreställa mig hur rädd du måste ha varit!

  Reply
  • 27 juli, 2020 at 20:22
   Permalink

   Kul att du tycker det. Nej tror det är ganska svårt att förstå och ta till sig en sådan händelse :).

   Reply
 • 27 juli, 2020 at 17:27
  Permalink

  Så otäckt minne även om det blev bra till slut och Du fick en lillasyster.

  Reply
 • 27 juli, 2020 at 21:19
  Permalink

  Vilken skräckupplevelse! Gissar att du drömde mardrömmar efter den upplevelsen.
  Väldigt kloka svar förresten.

  Reply
 • 27 juli, 2020 at 23:26
  Permalink

  Men fy! Fick verkligen obehagskänslor själv av att läsa om din upplevelse med din mamma. Måste ha varit fruktansvärt att uppleva, och särskilt att VAKNA till den synen. Men allting gick bra efter kejsatsnittet med din syster och sådär?

  Reply
  • 27 juli, 2020 at 23:35
   Permalink

   Ja det var hemskt, något jag aldrig önskat någon annan att behöva uppleva. Det är ett minne som lätt plockas fram hos mig, också sådant minne jag tänker på OFTA.
   Det gick bra efteråt :).

   Reply
 • 28 juli, 2020 at 00:08
  Permalink

  Hemskaste upplevelsen för mig va nog antingen då jag blev våldtagen o misshandlad av ett ex eller branden vi va med om förra året ärligt talat. Båda har förändrat mig o nästan förstört mig helt som människa
  Tess recently posted..VAD SOM MÅSTE GÖRAS TROTS ATT MAN ÄR SJUK

  Reply
 • 28 juli, 2020 at 06:42
  Permalink

  Förstår om den händelsen satt djupa spår … vilken skräckupplevelse!
  Trevligt att läsa övriga frågor och svar …
  Önskar dig en ny fin dag!

  Reply
 • 28 juli, 2020 at 07:53
  Permalink

  Jag blev jätterädd när jag i en skidbacke rutschade ner mot en stor betongpelare. I sista stund fick jag ut en pjäxa och styrde undan. Jag trodde att jag skulle dö där och då

  Reply
 • 28 juli, 2020 at 20:55
  Permalink

  Gud va läskigt att se det när man är så liten. Men det fanns ju. inget din mamma kunde göra för att få det att kännas lättare för dig. Hon måste ju ha varit livrädd hon med. Vilken mardröm för er alla. Skönt att det slutade bra ändå❤️
  Och så har du valt att bli doula… Även fast det kan hända. hemska saker under. en förlossning så är det ändå helt fantastiskt att vara med när ett liv tar sitt första andetag.

  kram kram

  Reply
  • 28 juli, 2020 at 22:29
   Permalink

   Ja den händelsen har onekligen påverkat mig. Så är det ju, jag höll lugnet om inte annat. Jag tror det är lite därför jag ville bli doula. Tanken var att jag skulle vara med när min syster föddes, men av anledningen så blev det inte så. Kanske är det därför jag känner att det är så fint med födande :).

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: