Inlägget är i reklam för SolcellsOfferter

För några månader sedan läste jag om ett par som installerat solceller på sin lägenhetsbalkong. Dessa bor i lägenhet och alltså inte bostadsrätt, för mig var detta något som genast gav ett intresse och efter det har jag vid flertalet tillfällen funderat kring detta med solceller och att faktiskt skaffa saken för att få sin egen el. Jag tror ju någonstans på det här med solceller, hört om personer som fått ner sin elkostnad ganska mycket och är rejält nöjda med saken. Det är ju lätt att tänka att solceller enbart är något man har i hus, eller bostadsrätter men det går alltså även att ha på sin balkong.

Jag tror på att försöka tänka mer på förnyelsebar energi, att faktiskt ta hand om vår jord. Det är här solceller känns som något helt i framtiden. Företaget Solcellsofferter kan ge dig ett prisförslag på vad det skulle kosta just dig att skaffa solceller till ditt hem. Man får genom att ansöka om en offert välja vilken typ av bostad man bor i men även sedan prisförslag där man sedan kan ta ställning till vad man är villig att betala för denna form av energi. Någonstans tänker jag att man nog kan vara villig att investera i saken så att man sedan slipper fundera så mycket kring energi i hemmet. Jag har nämligen tänkt ibland att just sådant här skulle nog få mig ganska glad ändå, jag vill ju spara pengar.

När man ser sin elräkning ibland så funderar jag på hur mycket pengar som ändå går åt varje månad till energi. Jag har väl inga snordyra elräkningar, det vill jag absolut inte påstå men nog är det trist att betala för elen. Det är sådana gånger jag funderat på detta med solceller, som ändå blir min egen. Det är jag som håller koll på ett annat sett mot när man tänker på andra energisätt eftersom det är påverkat av andra som tar vissa procent av en.

Varför just solceller också tilltalar mig är att jag någonstans tror mer på de naturliga formerna av energi. Jag vill ogärna att vi ska ha kvar saker som kan skada oss själva, djur och naturen. Jag vet att många säger att detta med naturliga också förstör marker och liknade, det förstår jag. Men om man få provar solceller försvinner väl just den biten tänker jag. Har dock förstått av många att denna el kan sparas en bra bit in på vintern i alla fall så det borde ju vara positivt en stund? För om man ska se till annat så är det ju som jag skrev tidigare så att mycket får man bara betala för men sällan ser något mer av. Jag tänker att solceller upplever man ju själv, samt att många hus jag sett som har detta visar en mätare för allmänheten hur mycket solenergi som har kommit till just det huset.

Sen som ni vet gillar jag solen, så om jag fick ta vara på lite mer av solen kanske jag skulle känna det som att sommaren hängde kvar lite längre? Menar man ska inte underskatta placeboeffekten.

Relaterade etiketter:

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: