Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hemma hos mig

Inför flytten, en planlösning.

Så var det klart, fick grönt ljus för besiktningen av den lägenhet jag bor i nu! Så nu är flytt i september ett faktum. Jag tänkte att du ska få följa med på lite kring flytten och allt som är behövs för inflytt.

Jag börjar således med planlösningen. Ovan är bilden på den, det är alltså en etagevåning på 115 kvadratmeter och fyra rum och kök. Hyran går på 9175 kronor. För någon känns det säkert svindyrt, för andra billigt. Vi bor i olika delar av landet och ja hyrorna ser olika ut men också lönerna. Min lägenhet jag har idag är på 80 kvadratmeter, tre rum och kök och jag betalar 6721 kronor idag, så att gå upp i hyra kändes okej för min del.

Hoppas du ska tycka att det är roligt att följa med på min flyttresa. Vi kommer fortfarnade bo i Falun och nära där jag bor idag.

50 Comments

 1. Skönt att besiktningen blev godkänd. Nya lägenheten ser toppen ut och jag förstår att det känns okej med en hyreshöjning för den sakens skull.

 2. Oj, det var hög hyra men i jämförelse så är det inte så mycket pengar, det ser ut att vara en jättefin lägenhet, hur högt upp är det?

  1. Jo och det känns inte alls så mycket när jag jämför med andra hyror här i staden på fyror. De flesta går på runt 11000-12000 och är betydligt mindre :D. Så är nöjd med detta :D.
   Den är på tredje våningen, men är trappa inne i lägenheten (etage) så högst upp är 4 våningen :D.

 3. Jag tycker att planlösningen ser alldeles perfekt ut så den lägenheten kommer säkert att bli väldigt bra.
  När det gäller hyran så skulle en lägenhet med motsvarande yta här kosta ca 15 000 kronor per månad så jag tycker det är billigt!

  Vår yngsta dotter betalar 8800 för sin hyrestvåa. Så det skiljer väldigt mycket beroende på var man bor. I storstadsregionerna är hyrorna markant dyrare.

  1. Visst är den, känns verkligen jättebra. Jag förstår det, hade detta varit nybygge här i stan hade den nog gått på runt där med. Det här huset är äldre så tror hyran är relativt låg på grund av det :).

 4. Hyrorna idag är hutlöst dyra kan jag tycka. Det är en halv månadslön för många. Samtidigt är inte 9000 jättedyrt för en så stor lägenhet om man jämför vad det kostar.

 5. Såna här inlägg tycker jag är roligt, så jag ser fram emot fler inlägg om er flytt!
  Ja, jag tycker att det låter dyrt, men det är för att jag jämför med dem jag bott i .. Vi har en trea på kanske 70+ kvm .. Kan vara mer, jag har ingen aning nämligen 🙂 Och vi betalar inte ens 4000Kr … men vi bor ju i en mindre kommun, i en liten by 😉 Med mitt ex bodde jag i en trea på 102 kvadrat och vi betalade 5000kr nånting … men det beror ju såklart på vart man bor som du säger =)

 6. Grattis!!! Kul med ny lägenhet ???? Jag tycker det är ett mycket bra pris! Själv betalar jag ca 8 500 för en tvåa ?

 7. Höll på att säga att hyran är ju ingenting, men så är det ju Stockholm vi pratar om. En hyreslägenhet på sjuttio kvadrat kostar 13 000 i Stockholms innerstad. En f d kollega som bor strax utanför Stockholm har en trea på 80 kvm och betalar också 13 000 kronor i hyra.
  Och du har en etagelägenhet med 115 kvm. Å såååååå många förråd och en riktig kldkammare. Fantastiskt! Stort GRATTIS än en gång.

  1. Jag förstår precis hur du tänker där, det är ju stor skillnad på vart man bor. Jag tycker hyran är rätt billig, mycket för att jag vet vad andra kostar här i stan. Men bor man på mindre ort är nog min hyra svindyr ;D.

 8. Du verkar ha fått en toppenlägenhet, lika stor som ett hus ju! De två våningarna ger inte direkt mindre huskänsla. Så himla roligt och spännande med en flytt! Jag kommer definitivt följa med dig på din resa mot ett nytt hem. Håller du på att planera inredningen? 😀

 9. Ja, hyror skiljer sig verkligen åt beroende på var man bor! En lägenhet i den storleken här i Göteborg hade gått på det dubbla, minst. Här kan en 1:a kosta sådär mycket, så jag hade varit superhöjd med den där hyran för den stora lägenheten 😀 Skönt att besiktningen gick bra också!

 10. Vad jag förstår så kommer du ha 2våningar i ditt nya boende!! Vad jag kan utgår med denna planlösning så är den super och hyran är väl fasiken din ensak att tycka =)… är ju DU(som betalar hyran) som ska bo liksom! KUUUL med flyttet och det finns fördelar med att flytta också *S*

 11. Gud så skönt att besiktningen gick bra 🙂 så härligt när saker går så smidigt vännen 😀 jag tror de kommer att bli awsome ?❤️

 12. Va kul med flytt, jag vet ju ungefär vart du bor idag, och det här är i närheten. Så det är ju centralt i stan! Lycka till!

 13. Jämfört med Stockholmshyrorna blir din hyra billig ? Så mysigt med etagevåning, min syster hade en i Bromma och det kändes som man var i en villa… Så kul att få vara med på din flytt ?

 14. Åh!
  Lägenheten ser super fin ut!
  Där kommer ni nog trivas super bra!
  Ska bli jätte roligt att följa din flytt! Du måste visa bilder och så. med. 😉

  kram kram

 15. Wowww! Ser kalas ut ??
  Alla umgåsytor på nedre plan o sovrummen där uppe. Hade älskat den lght ❤️
  Vår hyra ligger på dryga 11.000 för en 3:a på 80 kvm. Nybygge iofs då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: