Använder du dig av makeup?

Jag kör en bloggutmaning i juli Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om. Nya utmaningen för augusti hittar du här.

För första gången sedan jag var 12 år har jag knappt använt något smink alls. Jag har BUS och gör fransförlängning som fått mig att helt enkelt skippa att sminka mig alls. Det är så skönt! Det känns som att huden andas på ett helt annat sett. Jag trodde aldrig det här skulle hända faktiskt, men ja det är faktiskt skönt!

Deltagare i juliutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Geddfish
Marie Frändén
Kraka
Elisabet Karlsten
it_is/Anette
BP-computerart
Minresaminturmörmittliv
Lillian
Anne Jonsson
Susann
Madde
corkystyle
Lisa
Susjos
Tanthuset
Rebecca
Sussi på Stjärnarve

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

28 thoughts on “Använder du dig av makeup?

 • 30 juli, 2020 at 09:22
  Permalink

  Jag använder sällan makeup till vardags. Detta just för att jag vill känna skillnaden på vardag och fest.

  Reply
 • 30 juli, 2020 at 10:18
  Permalink

  Det är sällan jag går utan smink, det är faktiskt viktigare att sminka mej än att kamma håret, haha!
  håret drar jag oftast fingrarna igenom men gå ut osminkad? Njaaa. Det fanns en tid jag kunde gå osminkad hemma på gården hela dagen och så skulle jag åka till byns ica för att handla något så sminkade jag mej för det, knäppt. Nu kan jag gå till affären osminkad, men det känns lite naket.

  Sv; Förr började julen med julskyltningen första söndagen i December, jag fyller år 30 november och vi gick alltid på stan för att kolla skyltningen dagen efter mitt kalas, nu hinner de knappt få undan badleksaker innan de plockar fram halloween- coh julpynt, tråkigt tycker jag.

  Reply
 • 30 juli, 2020 at 10:57
  Permalink

  Själv är jag sparsam med makeup. Jag använder en kräm för ansiktet och en foundation samt mascara men sedan får det räcka. Jag har faktiskt aldrig varit så mycket för smink…

  Reply
 • 30 juli, 2020 at 13:54
  Permalink

  Samma här sminkningen blir bara någon gång i veckan, började sminka mig när jag började 7:an och har fortsatt tills i år, nu blir det mer sällan när man bara går hemma… Kram

  Reply
 • 30 juli, 2020 at 15:57
  Permalink

  Jag har insett att jag håller på och pillar så mycket med händerna i ansiktet så det är som ingen idé att använda smink för jag kletar ändå bara ut det, haha! Brukar dock göra fransförlängning ibland när jag vill känna mig lite extra piffig 🙂

  Reply
 • 30 juli, 2020 at 17:43
  Permalink

  Vad är BUS? Hur som helst ser du jättefin ut! Jag sminkar mig nästan varje dag, en kort ritual framför spegeln som får mig att känna mig piggare och gladare 🙂
  Louise Baumgärtner recently posted..Läs ur Vårmörker

  Reply
  • 3 augusti, 2020 at 21:53
   Permalink

   Brun utan sol :D. Åh tusen tack :). Så hade jag också det tills jag började med BUS istället (brun utan sol) samt fransförlängning 🙂

   Reply
 • 30 juli, 2020 at 18:49
  Permalink

  Ingen makeup här heller längre, inte sen jag slutade jobba 🙂
  Kram på’re

  Reply
 • 30 juli, 2020 at 18:50
  Permalink

  Jag har inte sminkat mig på mååånga år. Gav upp det hela när jag var “tvungen” ut och mocka bajs i djurstallar med en arbetstid som startade klockan 7 på morgonen. Iddes liksom inte.
  Sen är det väldigt skönt att slippa ta bort mascaran på kvällen också. Betydligt enklare att tvätta fejjan utan att gno bort det svarta på ögonfransarna 😀

  Reply
 • 30 juli, 2020 at 21:21
  Permalink

  Ursäkta den dumma frågan, men vad är BUS? Jag vet vad busig är men BUS i ansiktet??????
  Jag använder bara Mascara, inget annat smink heller.

  Reply
 • 30 juli, 2020 at 22:32
  Permalink

  Jaa är skönt o gå utan smink, men tycker det är så kul att experimentera med olika färger o nyanser 😀

  Reply
 • 30 juli, 2020 at 22:33
  Permalink

  Jag använder inte makeup numera, inte ens mascara längre.
  Vad är BUS? Förstod inte. Förstår bara att du har fransförlängning.
  Trevlig kväll!
  Geddfish recently posted..Middagen serverad

  Reply
 • 30 juli, 2020 at 23:29
  Permalink

  Jag använder väldigt sällan smink. När jag väl använder smink så är det bara mascara och en ansiktskräm med färg i 🙂 visst är det skönt att inte ha smink på sig? 🙂 Vad roligt att ni ska flytta till större 🙂

  Reply
 • 30 juli, 2020 at 23:44
  Permalink

  Så skönt! Verkligen det positiva med fransförlängning – man ser alltid fräsch ut! På sommaren använder jag mycket mindre smink eller inget smink alls om man har lite färg ser man alltid lite fräschare ut!

  Reply
 • 31 juli, 2020 at 16:19
  Permalink

  Jag förstår helt …. det där med ensamhet. Jag älskar när jag sätter mig i bilen på väg till eller från jobb och ingen är med mig och jag kan sätta på full musik eller en bok. Det är avkoppling… trots att man kör bil, men att några minuter få vara ensam!!!!

  Till en annan sak. Jag skulle meddela att jag blev sen med några kommentarer idag men hittade inte var jag skulle skriva.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: