Idag gick jag ner till coronatälten för att att testa mig på den provtagningstid jag fått. Skilla fick vara ensam hemma ett tag eftersom jag var tvungen att gå. Den saken gick jättebra så det känns skönt. Hur som helst tillbaka till testningen, en person var för mig och i och med det hörde jag hur allt gick till. Därmed så gick jag in och kände mig ganska trygg först. Det blev dock otryggt ganska snabbt. Först fick jag förfrågan om jag har haft cancer, nej sa jag. Då kom frågan om andra sjukdomar upp och jag sa som vanligt att jag haft blodpropp. Då blev det genast förändring därinne i tältet. Helt plötsligt får jag veta att en läkare kommer ringa mig för att diskutera förebyggande behandling, och mitt prov hamnar på högsekretess vad nu det betyder? Sedan så togs testet vilket inte var så jobbigt som jag föreställt mig. Det gick ganska smidigt, in i näsan och sedan i svalget på båda halsmandlarna.

Efteråt säger hon att: DU räknas som smittad tills läkaren hört av sig till dig och svar får du antingen på måndag eller tisdag och ska därmed INTE jobba. Personen innan mig hade de sagt att hen skulle få svaret förmodligen samma dag. Insåg där och då att jag förmodligen tillhör riskgrupp för att jag haft blodpropp och har googlat. Det verkar inte direkt som fina utsikter om jag har eller får covid19 om man ska utgå från den saken. Jag hoppas på det sättet att de sätter in mig på någon form av förebyggande behandling, kanske Waran igen. Inte för att Waran (blodförtunnande) är speciellt roligt att gå på men heller de än att riskera att dö. Känt mig oroad enda sedan det där testet, försöker dock lugna mig själv även om tankarna är överallt.

Det var min dag det! Hoppas din varit bättre!

29 kommentarer

 1. Låter helt olikt hur det gick till här! Svalget först, sen näsan (urk!) Efter ett dygn läste jag svaret på 1177. Men man skulle inte träffa någon innan man fått svaret.
  Hoppas du får ett bra svar. Och om det behövs, att de följer upp dig ordentligt.

 2. Men fy för att gå runt med den oron… inte jätte bra kanske av läkarna att göra en mer orolig/rädd?! Skickar en stor kram till dig!

 3. Hoppas att svaret du får från läkaren är ett bra. Förstår att du är orolig det hade jag också varit och tyckte att det var jättejobbigt i början. <3

 4. Det var då inte roligt! Hade ingen aning om att blodpropp har någonting med Covid-19 att göra. Nu blir jag också orolig, då jag precis har avslutat en behandling för en blodpropp i mitt ben (åderbråck). Suck!
  Å du, om du ska ta blodförtunnande så insistera att du får Eliquis istället. Så mycket bättre och smidigare och inga PK-tester heller. Eliquis är ett svindyrt läkemedel, så om din läkare vill snåla så stå på dig.
  Nu ska jag googla vad blodpropp har med orona att görea. Suck!

 5. Men fy vad jobbigt att det blev så där. Förstår att det känns skrämmande. Det är verkligen olika hur människor utför testet. Tänker att det har mycket med teknik att göra

 6. Det var ju tur att ditt barn kunde vara själv en stund & att det gick bra 🙂.
  Men värre för dig att få det beskedet 🤗💜. Ja, Shit vad det kan skilja sig från person till person vad dom säger.
  Får vi se vad provet svarar då.

  krya på dig!

  Jessi recently posted..Nu har jag trappat upp mig

 7. skönt att hunden kunde vara själv medans du gjorde testet <3 hoppas verkligen inte att har corona waran är inte kul att gå på själv äter jag en svagare dos av blodförtunnande som trombyl <3 hoppas att du kryar på dej

 8. Jag hoppas du får tillbaka svar med högsta poäng. Intressant att läsa att du tyckte det gick smidigt till.. Jag har fått höra att testet är fruktansvärt att ta.. Inte behaglig alls 🙈

 9. Skönt att allt gick bra och att de tar allt så allvarligt även om jag förstår att du blir orolig. Tror och hoppas att allt kommer gå bra för dig ❤️

 10. Jag håller tummarna att du inte har covid 19. Visste inte heller att man var i riskgrupp om man hade haft blodpropp. Jag själv är inte med i någon riskgrupp och det är jag glad för.

 11. Bra att de kollar upp Dig och Du liksom inte försvinner mellan stolarna.
  Testet låter riktigt obehagligt 😉 men bra Du fick göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: