Om du skulle beskriva dig som tonåring, vem var du då?

Jag kör en bloggutmaning i augusti Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om. Nya utmaningen för september hittar du här.

Jag var orolig, åt knappt någonting vilket man kan se på bilden ovan. Jag vägde 45 kilo på min längd på 170, hade en dröm om att kunna nå runt midjan genom att hålla pekfinger och tumme mot varandra. Så här i efterhand tänker jag hur sjukt det är, men då som rejält ätstörd och helt utan behandling kändes det normalt. Jag var arg också, samt ledsen. Jag avskydde skolan och upptäckte att det var skitkul att dricka alkohol samtidigt som jag nog egentligen helst av allt ville leka och vara ett barn.

Det var flera år av ledsamhet för mig, flera år av inre känslor i uppror. Först när jag var nitton år och blev gravid började jag må bättre. Men innan det var jag den där ledsna tjejen. Jag skulle så gärna vilja resa tillbaka i tiden och berätta för henne om hur mitt liv är idag. Hur hon skulle få det, om allt fint som väntade henne. Barn, hund, vänner, familj, jobb och utbildning!

Deltagare i augustiutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Kraka
Geddfish
corkystyle
Eva Eliasson
it_is/Anette
BP-computerart
Rebecca
Marie Frändén
Minresaminturmörmittliv
Elisabet Karlsten
Susjos
Zinnie
Herr Nilssons fru

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

12 thoughts on “Om du skulle beskriva dig som tonåring, vem var du då?

 • 30 augusti, 2020 at 10:52
  Permalink

  Vad skönt att det vände och ordnade till sig så bra för dig!

  Jag var nog rätt stöddig i tonåren. Försökte verka tuffare än vad jag egentligen var…

  Reply
  • 3 september, 2020 at 22:34
   Permalink

   Ja verkligen, det är jag glad över. Tror många varit så i tonåren, kanske för att inte bli sårad också?

   Reply
 • 30 augusti, 2020 at 11:49
  Permalink

  Kan tänka mig att det var en mycket tuff tonårstid men desto roligare att flickan hittade hem och blev den hon är i dag!

  Reply
 • 30 augusti, 2020 at 20:09
  Permalink

  Ledsamt att läsa att din ungdom inte på langa vägar var fina år. Tycker du har varit otroligt starkt att kommer upp ur “träsket”, och det med besked. Än en gång så kan du vara riktigt stolt över dig själv.

  PS. Tyckte nästan att hunden såg ut som Skilla. DS.

  Reply
  • 30 augusti, 2020 at 21:36
   Permalink

   Ja det var inga lättsamma år det där. Verkligen inget jag längtar tillbaka till heller.
   Tack fina du <3.

   Ja de påminner om varandra Skilla och hunden ovan Sassa, som var min första hund :).

   Reply
 • 30 augusti, 2020 at 20:34
  Permalink

  Ja, tonårstiden kan verkligen vara jobbig….Kram på’re

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: