Om du fick prova ett yrke, vilket som helst för en dag vad skulle det då vara?

Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag tänkte en stund och det får i första hand bli barnmorska. Nu skulle man inte hinna bli det yrket så snabbt visserligen, men om jag skulle kunna allt en dag skulle jag gärna ta det. Skulle vilja prova så mycket då, dels vara med vid födseln. Men sedan springa in en stund på Ungdomsmottagningen och möta ungdomarna, jag skulle vilja vara på barnmorskemottagningen och lyssna och mäta bebisar från den som ska födas mage. Sedan skulle jag vilja uppleva hur det är att göra cellprov, kanske mest för att jag själv har sådan skräck för saken. Kanske vara med på ett vaginalt ultraljud samt ultraljud på magen. Om jag hunnit med allt under ett dygn är ju tveksamt… Men jag kan inte låta bli att tänka att det hade varit en dröm att få följa några barnmorskor några dagar i deras yrke bara för att se och uppleva. Det är ändå dem som möter bebisarna först, som vet allt om de barn jag en dag sedan möter i skolgången. De möter även de ungdomar som söker sig dit för saker som jag som specialpedagog har någon aning om. Skulle barnmorskeprogrammet bli en linje där du inte behöver vara sjuksköterska först hade jag inte tvekat att skola om mig.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

16 thoughts on “Om du fick prova ett yrke, vilket som helst för en dag vad skulle det då vara?

 • 9 september, 2020 at 07:50
  Permalink

  Kul att läsa om vad andra vill bli i sitt alternativa liv! ☺️
  Anna recently posted..Skolfoton

  Reply
 • 9 september, 2020 at 10:12
  Permalink

  Ju yngre man är desto fler drömmar har man om olika yrken.
  Jag svarade på dina båda frågor idag, både om skolfoto och yrke.
  Barnmorska är ju verkligen Livet.
  Geddfish recently posted..Middagen serverad

  Reply
 • 9 september, 2020 at 12:05
  Permalink

  Fint val, jag valde också nåt inom vården men kunde inte precisera vad 😀
  Kram på’re

  Reply
 • 9 september, 2020 at 18:27
  Permalink

  Själv skulle jag vilja vara med i SOK. Visserligen har jag varit med där (Skellefteå Orienterings Klubb) men bara i 14 dagar. Men vad jag menar är Sveriges Olympiska Kommitté. Tänk att få åka jorden rund på nån annans bekostnad och bli mutad hela tiden. HAHA! 😀

  Reply
 • 9 september, 2020 at 19:28
  Permalink

  Barnmorska tycker jag också skulle vara intressant att få vara för en dag. Det känns som ett så viktigt arbete, speciellt för oss kvinnor så klart!

  Reply
 • 9 september, 2020 at 20:32
  Permalink

  Bloggaren Susjos som ju också följer din bloggutmaning är ju barnmorska. Kontakta henne! Du kanske får komma på studiebesök.
  Att hjälpa barn till världen måste vara fantastisk, men att jobbar under ständig stress med underbemanning och för få rum kan inte vara roligt.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: