Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Om du fick prova ett yrke, vilket som helst för en dag vad skulle det då vara?

Jag kör en bloggutmaning i september. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag tänkte en stund och det får i första hand bli barnmorska. Nu skulle man inte hinna bli det yrket så snabbt visserligen, men om jag skulle kunna allt en dag skulle jag gärna ta det. Skulle vilja prova så mycket då, dels vara med vid födseln. Men sedan springa in en stund på Ungdomsmottagningen och möta ungdomarna, jag skulle vilja vara på barnmorskemottagningen och lyssna och mäta bebisar från den som ska födas mage. Sedan skulle jag vilja uppleva hur det är att göra cellprov, kanske mest för att jag själv har sådan skräck för saken. Kanske vara med på ett vaginalt ultraljud samt ultraljud på magen. Om jag hunnit med allt under ett dygn är ju tveksamt… Men jag kan inte låta bli att tänka att det hade varit en dröm att få följa några barnmorskor några dagar i deras yrke bara för att se och uppleva. Det är ändå dem som möter bebisarna först, som vet allt om de barn jag en dag sedan möter i skolgången. De möter även de ungdomar som söker sig dit för saker som jag som specialpedagog har någon aning om. Skulle barnmorskeprogrammet bli en linje där du inte behöver vara sjuksköterska först hade jag inte tvekat att skola om mig.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

20 Comments

  1. Ju yngre man är desto fler drömmar har man om olika yrken.
    Jag svarade på dina båda frågor idag, både om skolfoto och yrke.
    Barnmorska är ju verkligen Livet.

  2. Själv skulle jag vilja vara med i SOK. Visserligen har jag varit med där (Skellefteå Orienterings Klubb) men bara i 14 dagar. Men vad jag menar är Sveriges Olympiska Kommitté. Tänk att få åka jorden rund på nån annans bekostnad och bli mutad hela tiden. HAHA! 😀

  3. Barnmorska tycker jag också skulle vara intressant att få vara för en dag. Det känns som ett så viktigt arbete, speciellt för oss kvinnor så klart!

  4. Bloggaren Susjos som ju också följer din bloggutmaning är ju barnmorska. Kontakta henne! Du kanske får komma på studiebesök.
    Att hjälpa barn till världen måste vara fantastisk, men att jobbar under ständig stress med underbemanning och för få rum kan inte vara roligt.

  5. Jag har två olika yrken jag lätt skulle välja om jag fick välja fritt utan att bry mig om annat än vad jag själv vill 🙂 Det första är faktiskt knäppast 😉 jag skulle vilja vara med Cesar Millan – Mannen som pratar med hundar. Tänk sån erfarenhet av hundar den mannen har och så mycket han skulle kunna lära mig.
    Det andra är fotograf, allt från porträtt till landskap och självklart framkallning av bilder på det gamla viset 😉 inte bara i dator utan göra riktiga pappersfoton.

  6. Å, vilken spännande fråga! Jag har alltid sagt att jag ska bli leksaksmakare i nästa liv. Får se om jag blir det. Men i det här livet har jag ett par saker jag ännu inte provat. Skulle så väldigt gärna vilja bli resebloggare och spökjägare, kanske förena dem bägge?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.