Inlägget är i reklam för SVEA vaccin

Våren 2019 tog jag, Björn och William och började ta vaccination med TBE. Det betydde att vi fick ta två sprutor sommaren 2019, och nu i somras blev det spruta nummer tre. Om fem år kommer vi göra påfyllnadsdos och sedan blir det ungefär så där ofta igen. Anledningen till att vi valt att vaccinera oss mot TBE är att vi kommer i kontakt med fler och fler fästingar.

Jag skulle säga att jag har en viss form av fobi för de där äckliga krypen. Det är därför något som jag verkligen rekommenderar att vaccinera sig mot just TBE. Svea Vaccin erbjuder TBE-vaccination i Stockholm, Göteborg och Malmö. Jag vet att flera av er som är mina läsare bor vid dessa städer så det kändes rimligt att skriva om detta för er. Någonstans så tänker jag också att det är viktigt att lyfta frågan kring just TBE-vaccination.

Så hur var det då att vaccinera sig? Fick vi några biverkningar? Jag har endast fått biverkning en gång av vaccin och det var mot lunginflammation. annars reagerar jag aldrig. Jag känner inte ens av i armen att jag tagit vaccin, lika så har det varit med mediciner jag tagit. Jag tycks vara sådan som helt enkelt inte få biverkningar av saker. Jag tänker inte att jag skulle vara immun eller något men det verkar ändå som att jag kan stå emot det mesta. Likaså tycks både Björn och William fungera med. William är väl mindre pepp på sprutor, själv har jag inga problem med sådant. Har man haft Waranbehandling och fått ta blodprov varje dag i flera månader så kändes det ganska litet, och samma sak när jag väntade William och fick ta fragminbehandling hela graviditeten, man blir helt enkelt ganska härdad då antar jag. Sedan är jag ju blodgivare också, även om jag inte fått ge på väldigt länge.

Men hur som helst så vad hoppas jag på med att vaccinerat mig mot TBE? Jag tänker att jag nu slipper den vidriga sjukdomen, jag vet människor som fått det och den saken har verkligen inte varit trevligt. Sedan som djurägare och dessutom en människa som går en hel del i skogen så vill jag minimera risken, det har ändå krypit 4 fästingar på mig i år, och Skilla har haft tre äckel på sin kropp. Så jag vill helst undvika att få TBE, då är vaccination att föredra för min del!

Relaterade etiketter:

2 kommentarer

  1. TBE har jag också vaccinerat mig mot, minns inte när jag tog första sprutan men för väldigt längesen. Jag har ju tillbringat mycket tid i skärgården sen jag var liten så det har liksom varit ett måste 🙂 Minns att jag var ganska rädd för fästingar förut, men nu bryr jag mig inte så mycket, och tur är väl det då jag får några om året 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: