Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hemma hos mig

Anlita inte Flyttstädningsakuten AB.

Jag har verkligen blivit blåst till det grövsta.

Inför flytten beslutade jag mig för att ta flyttstäd, helt enkelt för att slippa städa och kunna ägna mig helt åt att packa, bära och flytta. Jag hörde först med Kopparstaden som tidigare haft samarbeten med städfirmor men detta hade de slutat med. Så jag Googlade, fick upp en städfirma här i Falun och anlitade dem till förra fredagen.

I onsdags för en vecka sedan när jag ligger i feber ringer en sur man och vill ha nyckeln till torsdagen. Jag säger: Men jag har ju bokat till fredagen. Han börjar då att han vill städa på torsdagen och kräver mer eller mindre nyckeln. Jag säger att han då får hämta den vid gamla lägenheten vilket han vägrar och jag med feber får istället åka och lämna nyckeln hemma hos honom!

Bara där borde jag reagerat starkare men med feber så tänker man inte klart. Dagen klockan 12:00 ser jag att han börjat städa i min lägenhet. Han ringer då och säger att lägenheten är ovanligt skitig?! Och att jag behöver betala 300 kr extra i timmen. Okej tänker jag som funderar på vad han menar med den saken, flyttstäd ska ju sådant göras på men jag betalar bara även om jag så börjar känna att något inte stämmer.

Klockan 16:00 har firman lämnat min gamla lägenhet. Detta vet jag eftersom jag från min nya bostad ser rakt ner i den gamla… Jag känner mig aningen missnöjd men betalar för att släppa allt.

Igår ringer min bovärd och berättar att lägenheten inte är GODKÄND. De har inte städat, badkaret och heller inte fläktglas samt hyllor i kylskåpet. Så efter jobbet igår fick jag åka och städa! 4 timmar höll jag på med allt… Tänk då att jag betalat närmare 4000 kronor för att en städfirma skulle utföra detta åt mig.

Har sovit skitdåligt i natt. Ska kontakta bovärden idag och hoppas allt går igenom nu. Men vad vet jag? Det känns så surt att slängt närmare 4000 kr i sjön på en firma som inte utfört sitt jobb.

Jag har varit i kontakt med firman. Det sjukaste här är att de påstår att städarna var två stycken, det var EN i lägenheten något mina grannar utöver mig kan intyga. Han var otrevlig som sjutton och hade drämt igen dörren för min granne och skikit: Vad vill du! När hon tittat in då hon trodde jag var där. Städfirman hävdar att de städat till 19:30, men vid 18:00 var jag dit dit för att sätta på en mutter som var avtagen på grund av diskmaskinen.

Nu vet jag att denna firma inte var seriös, och jag vill absolut inte ha någonting med dem att göra igen. Jag vill varna andra för dem. Bara det faktum att kräva tillträde en dag innan är helt galet när man tänker på det, jag hann ju inte ens göra vissa saker som var tänkt innan för att de skulle in tidigare än vi kommit överens om.

47 Comments

 1. Så oseriöst. Hade lägenheten varit så smutsig, så borde det ha tagit längre tid, inte kosta mer per timme. Anmäl det till allmänna reklamationsnämnden. Sådant förstör ju för alla de som faktiskt är seriösa och försöker göra ett bra jobb.

   1. Fy tusan vad tråkigt. Åhh… jag hade varit så arg. Jag hoppas innerligt att du anmäler dem till allmänna reklamationsnämnden. Sådana borde få en knäpp på näsan rejält och inte bara komma undan.

    1. Men vilken ohyvsad typ och som du säger bra att slänga dessa pengar i skön då du fick gå ditt och göra om det när det inte blev godkänt. Fy vad hemska mänskor som kan va så otrevliga mot andra

   2. Helt galet så får man bara inte bete sig. Skulle kontakta firma igen och säga till dom på skarpen och 4000kr ska du inte betala när dom inte gjort jobbet ordentligt..
    Prata med chefen och lyssnar hen inte så säger du att du inte kommer betala för något som är slarvigt städat och att det är sista gången du använde dom .. Lögn va det med när dom sa att dom va två medans du såg en . Stå på dig vännen

 2. Absolut ska du anmäla! Yngsta hade städare för storstädning. Han tog kök och badrum, höll på fem och en halv timme. När hon kom hem var det ungefär som du skriver. Hon tog bilder och skickade till honom. För varje bild fick hon svar; hur kunde jag missa det?
  I slutändan drog han av en timme(!), hon la själv två timmar i badrummet och sa att han inte behövde återkomma för resten.
  Så det är nog ganska vanligt med dåliga städare. Men inte försvarbart.

 3. Nä fy fan! Bestrid fakturan, särskilt som städningen inte blivit godkänt. Och fyra timmar för en flyttstäd och en rätt stor lägenhet? Vilket skämt! Det där ska du inte behöva betala (även om jag också kanske hade betalat bara för att slippa skiten och behöva ge mig in i något).

  Så jäkla dålig stil och hoppas fler kommer läsa detta som kanske funderar på att anlita dem.

  1. Jag får försöka, men vet inte om något går. Sitter nu mest och oroar mig för om bovärden kommer godkänna städningen nu eller inte. Vill bara bli av med skiten. Känns som ett evigt stressmoment just nu :(.

 4. Fy vad tråkigt att han gjorde så. Jag kommer nog aldrig förstå hur man som företagare inte är rädd om sitt rykte. Om man gör jobbet bra så tjänar man ju automatiskt mer pengar och inte mindre. Jag hoppas att det ordnar sig.

 5. Det är skönt att leja bort flyttstädningen men då ska man också kunna lita på att det blir välgjort!
  Detta var lurendrejeri för din del, usch. Alldeles för dyrt och icke godkänt på det.

 6. Anmäl anmäl anmäl så inga fler blir lurade.
  Bestrid fakturan. De har ju inte gjort det de skulle.
  O vadå mer pengar per timme? Städningen skulle behövt tagit flera timmar till…
  Fy fan för oärliga företag

 7. Vilken oseriös städfirma och så tråkigt att det blev så. Dyrt blev det också… Ett tips om du skulle flytta igen så är det att anlita en firma som lämnar garanti på städningen vilket alla seriösa gör. Godkänns inte städningen vi besiktningen så åtgärdar städfirman det som behövs inom 48 h och utan kostnad. Inom familjen har vi anlitat samma städfirma en fem sex gånger vid flyttstädning och det har varit perfekt gjort.

 8. Håller med de andra här, anmäl, bestrid och sprid ut att #flyttstädningsakutenab är oseriösa och bedragare, i mina ögon har de bestulit dej både på pengar och tid, i och med att de skulle ha mer betalt efter du hade beställt arbetet, som de dessutom inte gjorde samt att du fick lägga din tid på att fullfölja det arbete du betalt dem för att göra.
  Fy fasen vilka skojare de finns.
  hoppas du får ordning på detta.

  1. Jag har hört av mig får se vad som händer. Samtidigt känns det mest som en process som kommer kosta massa pengar och tid. Men främst ork, och den har jag inte. Känns liksom lite som man får stå sitt kast när man är naiv nog att tro att företag är seriösa. Känner mig så blåst, borde förstått redan där på onsdagen att det var något konstigt med allt. Eller när jag såg att de drog efter fyra timmar. Att de ändrade priset och sådant. Men hade aldrig haft städfirma innan så visste inte vad som gällde.

 9. Fy vad tråkigt det är när sådant händer ? Som visa andra här i kommentarerna säger. Anmäl, Anmäl! Sånt här folk/firmor ska inte finnas ibland oss. Så det inte drabbar fler. Tyvärr drabbade dig nu ❤️
  Jag hoppas ??Verkligen att det löser sig! Att du får tillbaka det du har betalat för.
  Ta hand om dig! Kram❣️

 10. Men fy så sur man blir över att höra detta ? så här ska det absolut inte få gå till & verkligen inte för så mycket pengar! Jag lider verkligen med dig och skickar en stor kram!

 11. Fyra tusen spänn rakt ned i sjön! Så dåligt och totalt oseriöst! Som Elia skriver, ska du bestrida fakturan och anmäl dessutom företaget till ARN (Allmänna Reklamationsnämnden). Nu får du visserligen cirka 2 000 kronor tillbaka i form av RUT-avdrag, men ändå. Det borde förresten framgå av fakturan att företaget dragit av RUT-avdraget och anmält till Skatteverket. Men så oseriöst som det företaget är, tvivlar jag på att det har gjort ens det.

 12. Vilket eländigt företag! Anmäl, anmäl och så anmäler du dem!
  Betala inte ett enda öre – inte mer än hälften iallafall..
  Vill du ha hjälp med en omstädning? Jag har tid om du vill
  ha hjälp. Håller tummarna för att bovärden godkänner nu.
  Kort fråga – kan du inte anmäla till polisen? ”bedrägeri”?

 13. Vilket eländigt företag! Anmäl, anmäl och så anmäler du dem!
  Betala inte ett enda öre – inte mer än hälften iallafall..
  Vill du ha hjälp med en omstädning? Jag har tid om du vill
  ha hjälp. Håller tummarna för att bovärden godkänner nu.
  Kort fråga – kan du inte anmäla till polisen? “bedrägeri”?

 14. Så där får de fan inte gå till!! Helvete så förbannad jag blir nu!!! Va fan ska de heta flyttstäd om de inte ens gör sitt förbannade jobb?? Vaddå så jag som uska ska bara göra en bråkdel av mitt jobb sen gå hem å lämna en massa patienter som ej är klara?? Va fan då får ja sparken direkt – har du kontakt med chefen på flyttstädet?? Eller var de bara de du pratat med som är chefer allihopa?! Är de alla ansvarig för firman?? Asså du borde prata med den som är chef!? Fan va ja hade klagat sagt ja bara betalar hälften 2000 då ej jobbet va fullbordat 🙁 Trist du inte kan sova men förstår dig ?❤️

 15. Bestrid fakturan, och de borde ha fått åka dit och fixa det de missat och inte du, hade firman ingen sådan text i sitt erbjudande? Dåligt i vart fall..

 16. Men vilket dåligt, oprofessionellt bemötande. Jobbar man med service ska man vara trevlig och noggrann dessutom är det ju du som kund som betalar, då ska han inte komma och kräva att få städa när han känner för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: