Idag börjar höstlovet/läslovet för många, är du ledig?

Jag kör en bloggutmaning i oktober. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Inte ännu men snart, jag jobbar denna vecka i några dagar sedan får vi inom skolan våra lovdagar. Det är verkligen något jag längtar efter, hittills har denna höst varit galet tuff, och ja hela våren på det. Jag tror många inom skolan (menar även förskolan och fritids) är väldigt trötta nu, orken är liksom slut.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

4 thoughts on “Idag börjar höstlovet/läslovet för många, är du ledig?

 • 26 oktober, 2020 at 10:56
  Permalink

  En Ama de casa (hemmafru på spanska) är ju aldrig ledig… 😉

  Ha en fin start på veckan!

  Reply
 • 26 oktober, 2020 at 21:37
  Permalink

  Pratade med några sjuksköterskor och uskor på Danderyds Sjukhus i helgen, och de bekräftade också att de var totalt slutkörda, trots att de bara fick ”hoppa in” hos Covid-avdelningarna. Så det är nog många yrkesgrupper som borde ha lite långledigt just nu.

  Reply
  • 27 oktober, 2020 at 06:12
   Permalink

   Förstår det, saken är den att många redan förstår att just vården är slutkörda. När det kommer till skolan (från förskola och grundskola) förstår ingen för media och lärarfacken har inte lyft det ett dugg. Jag befarar att detta är dödsstöten för svensk skola, kollar man missnöjet så kommer nog många lämna skolvärlden efter covid19. Vi har fått köra på som vanligt, haft möten och utbildningar i trånga utrymmen efter arbetstid. Förväntas sitta tätt ihop osv.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: