Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Porslin

En tallrik från Mateus.

I veckan hämtade jag upp en tallrik jag köpt på Tradera. En grå Mateus och den är verkligen jättefin. Jag gillar detta med att handla secondhand, tänker att någon annans trötthet kan bidra till min glädje. Ni vet ju redan mitt intresse för porslin, läser man här får man helt enkelt vänja sig vi att nya koppar, tallrikar och annat visas upp med glädje.

34 Comments

 1. Tycker det är jätte kul när du visar sådan här inlägg jag själv älskar att kolla på porslin har fått en liten grej för stora koppar nu i höst i alla dess former 🙂 Den tallriken du hämtade var verkligen super fin

 2. Så snygg tallrik och smart att köpa begagnat. Förra veckan köpte jag en jättefin tårtspade i nysilver. 20 kronor och rena fyndet.

 3. Men gud vad snygg den var. Alltså ursäkta men den påminner lite om min tallrik/tavla jag fick då jag döptes, den påminner faktiskt jättemycket om den. Den var också silvrig, något mindre och kanterna runt om är kanske inte jättelikt. Men de stod mitt namn, födelsedatum då jag föddes osv. Minns inte om jag fick den av min gudmor eller vem jag fick den av men förlorade den i branden. Det här fatet måste vara ett av de finaste sakerna du har visat här i bloggen 🙂 Gillar verkligen din tallrik asmycket 😀

 4. Jättefin tallrik. Jag själv har lite svårt för sacendhand butiker. Porslin går bra. Men inte kläder.

  Söndagen känns slö. Har lite ångest för veckan. Ingen mer sovmorgon ?. Men skönt att man kommer upp i vettig tid på veckorna. Sen händer det lite mer tycker jag på veckorna.
  Ha en skön vecka❣️?

 5. Det porslinet är ju så fint. Önskar så att min man också gillade sådant, men nä 🙂 bor man med någon måste man samsas om sådant tyvärr.

 6. Åh vad fin! Har hört mycket om det märket. Ser det typ överallt. Men tyvärr för dyrt för mig. Letar just nu efter eget att ha, typ tallrikar och sånt. Vill ha allt i samma modell men så svårt att hitta nån jag fastnar för!

 7. Jag kan inte annat än att hålla med, den är verkligen jättefin. Använder du ditt porslin så att du dukar med olika tallrikar, glas, muggar osv? Det är rätt tufft faktiskt.

 8. Men alltså WOW vilken fin tallrik ? har ute sett denna innan men den var ju helt underbar! Älskar grått med! Förstår att du är nöjd 🙂

 9. Så himla fin tallrik, önskar jag hade samma lätthet som Du att göra fynd… nu är vår lokala lördagsloppis mer eller mindre stängd på grund av covid19 och jag har inte varit i väg nånstans där jag kunnat besöka loppis/secondhand.
  Klimatsmart och ekonomiskt och dessutom ett billigare sätt att få nya saker till sitt hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d