Illamående i 5 dagar.

Jag är inne på min femte dag med illamående. Det började med migrän i onsdags på morgonen och har sedan bara fortsatt. All mat åker rakt upp igen, i fredags fick jag utskriven medicin mot illamåendet, normalt hjälper den men inte nu. Jag kräks alltså flera gånger per dag. Det här börjar bli riktigt jobbigt, jag har lagt mig för natten vid 19:00 tiden i fem dagar nu! Imorgon börjar jag jobba igen efter “lovet” som mest varit en kräkfest för min del. Jag vet inte vad man ska tänka heller? Ska pina sig igenom jobb, eller vara hemma?!

Jag får ju lov att prata med vårdpersonal så är det ju. Det här är absolut inte kul, är så trött till följd av illamåendet så det blir liksom att verkligen känna lidelse i detta. Finns det seriöst något värre än att må riktigt illa? Jag tror inte det! Tur i alla fall att jag har Skilla som håller mig sällskap i detta elände.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

20 thoughts on “Illamående i 5 dagar.

 • 1 november, 2020 at 21:10
  Permalink

  Så hemskt.
  Klart Du ska vara hemma och kurera Dig.
  Krya på kram

  Reply
 • 1 november, 2020 at 21:47
  Permalink

  Vad tråkigt att må illa hela lovet! Du bör nog stanna hemma och vila upp dig.

  Reply
 • 1 november, 2020 at 22:26
  Permalink

  Usch! Frågan är ju vad som gör att du mår illa i hela fem dagar. Att må illa i samband med migrän är ju “naturligt”, men inte så länge. Hoppas det blir bättre när du ska palla dig till jobbet imorgon.

  Reply
 • 1 november, 2020 at 22:32
  Permalink

  Å fy! 😣. Nä du kan ju inte gå till jobbet om du kräks.
  Jag har 100 ggr heller en förkylning än illamående. För att jag tänker. Att oftast vill man ha mat när man är förkyld. Absolut inte när man mår illa.

  Såå kul med nya frågor/bloggutmaning för November 😃👏🏻😘
  Blir det en i december med? 😉

  Hör av dig till VC & krya på dig❣️❣️
  Jessi recently posted..Igår tände många ljus på kyrkogården. Hur gjorde du?

  Reply
  • 4 november, 2020 at 22:48
   Permalink

   Nej det är sant :). Det blir i december med, hållit på med detta sedan februari tror jag det var 2019 🙂

   Reply
 • 2 november, 2020 at 00:04
  Permalink

  Nä fy, din stackare gick hela lovet åt till att vara sjuk? Förstår att du är trött och tömd på energin.
  Krya på dej nu….

  Reply
 • 2 november, 2020 at 08:06
  Permalink

  Ucsh så jobbigt med illamående. Hoppas det går över snart.

  Reply
 • 2 november, 2020 at 09:21
  Permalink

  Jag tycker att du ska stanna hemma ett par dagar. Har man kräkts så mycket är kroppen svag.

  Krya på!

  Reply
  • 4 november, 2020 at 22:45
   Permalink

   Jag gjorde det, känns som rätt val nu efteråt. Jag hade visserligen inte kunnat gå i måndags kräktes som bara den.

   Reply
 • 2 november, 2020 at 17:37
  Permalink

  Fy vad jobbigt! Hoppas du mår bättre snart.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: