Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Covid19 ökar rejält igen, hur påverkar detta dig?

Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag skulle vilja påstå att covid19 påverkar mig en hel del, det är obehagligt hur denna sjukdom nu drivs lika mycket framåt igen. Det är helt enkelt några som numera skiter i att vi är i en pandemi och det är läskigt. Det betyder ju att vi alla riskerar sjukdomen, att jag jobbar i skolan gör inte saken bättre. Vi förväntas gå på möten som vanligt, och även om mitt fackförbund Lärarförbundet nu börjat driva frågan om full förtroendetid under pandemin, så att vi enbart skulle behöva vara på plats medan eleverna är där för att sedan gå hem och jobba på distans. Tror jag inte att det kommer hända något, ännu vill arbetsgivarna att vi är på plats och går våra utbildningar tillsammans i trånga utrymmen på eftermiddagarna. Att tänka att vi vuxna inte ska beblanda oss med varandra verkar vara något som är helt befängt. Det är så sorgligt, visst driver inte barnen pandemin men vuxna gör. Då borde väl färre vuxna på eftermiddagarna vara bättre för att slippa driva vidare pandemin? Eller är jag helt ute och cyklar?

Vill du vara med i utmaningen? Kommentera i detta länkade inlägg, så ser alla vilka som är med.

26 Comments

 1. Jag tycker det är under all kritik att inte lärare får gå hem när undervisningen är över. Det är precis som om arbetsgivaren inte tror att vi skulle göra vårt jobb då. Jag kan lova att det finns inte en lärare i dag som jobbar mindre än den arbetsplatsförlagda tiden. Många arbetsuppgifter kan utföras hemifrån men lärare lever tydligen i en parallell väld som inte drabbas av Covid-19. Det sticker i mina ögon att personalen på kommunhuset kan arbeta hemifrån men vi ska vara på plats. Problemet är att lärarfacken är svaga förbund som gärna sitter i knäna på arbetsgivarna. Jag är verkligen irriterad över detta!

  1. Där är jag helt enig med dig Znogge, jag är så förbannad på allt detta. Snacka om att vi är en utsatt kår och vad har vi fått för detta? Ingenting, nu sprids covid19 i skolorna och det tar över mer och mer. Skrämmande är det, följer man utvecklingen syns det att snart har vi en rejäl obehaglig situation i skolorna. Vem ska ta hand om alla elever när vi är sjuka, eller rent av dör. Jag har beslutat mig för att OM jag får covid19 så ska jag driva det som arbetsskada. Inte för att jag tror att jag kommer vinna, men för att någon måste göra något åt detta.

 2. Håller helt och hållet med Znogge, som ju också är lärare och har samma förutsättningar som du. Det känns rejält orättvist jämfört med alla kontorsarbetande personer som sedan mars jobbar hemifrån. Å distansundervisning gick ju bra i våras även för gymnasier och högskolor, så vad är problemet kan jag undra…

  1. Ja det där undrar jag också. Det känns så himla skumt att det gick bra för gymnasium, folkhögskolor, vuxenutbildningar och högskolor i våras men inte nu? Sonen har en dag på distans och en halvdag detta läsår men annars är de på plats. Han går visserligen ettan på gymnasiet men ändå. Nog är det konstiga tider, och vad vi skolpersonal ska göra i skolan på stormöten, armbåge mot armbåge nu det undrar jag verkligen.

 3. Håller med dig om att ni borde kunna jobba mer på distans när inte eleverna är där. Alla möten bör ju kunna hållas via zoom… jag vet att man tom försöker undvika att sitta samlade i domstolarna. Vi får egna rum och så används videolänk. Alla möten i kyrkan sker via zoom. Det borde kunna fungera för er också

 4. Svarar med ett inlägg jag gjorde från FB i förrgår, förstår er oro till fullo eftersom skolan var min värld i 28 år…. Jag förstår lärarnas oro över smittan och att de vill jobba mer hemifrån utöver lektionerna… Anna Ekström – Jag kan inte som minister tala om hur man ska lägga upp arbetet på en viss arbetsplats. Däremot utgår jag från att arbetsgivarna gör vad de kan, säger hon. Men några riktlinjer tycker jag hon borde ge för att stötta rektorer och lärare… Om nu lärare vill sköta sina lektioner på arbetet och slippa möten exempelvis AE pga smittorisken (kan göras digitalt precis som min son sköter många möten i sitt jobb), föräldrakontakter kan man ha per telefon, direktiven är ju att jobba så mycket du kan hemifrån från FHM som hon litar fullt på, så då förstår jag inte varför inte ett sådant direktiv kom från Anna Ekström… Svenska folket ska sköta allt själva i denna pandemi och hoppas att de inte blir smittade, allt delegeras från politiker till chefer och folket på golvet… Sänk politikerlönerna, höj arbetarnas löner och chefernas istället som tar ansvaret….

 5. Även om jag själv lever ett isolerat liv på landet, så lever jag med det ständiga obehaget att min man jobbar i en mycket riskutsatt situation. Hur försiktig han än är, så är det hög risk att han smittas på sitt arbete, Det är många elever i klassrummet, och han tvingas dessutom vara nära dem då de behöver hjälp under praktiken. För mig är det obegripligt att lärare tvingas utsätta sig för så stor risk i arbetet. Dessutom är det ju så att otroligt många faktiskt skiter i att pandemin pågår. Dom följer inte FHM:s otillräckliga råd, och man vill inte ens åka och handla längre. Jag tvingas säga åt folk varenda gång jag åker till affären eller apoteket, för det finns banne mig knappt ingenstans man kan åka utan att träffa på folk som har huvudet under armen. Mitt sociala liv har i stort sett dött ut med denna pandemi. Går inte ens på loppis längre. Smittan eskalerar, sjukhusen fylls på och dödstalen går uppåt. Samtidigt finns det folk som trängs på kaféer, i shoppingcentrum, på AW eller rentav festar loss i stora skaror. Det är surrealistiskt, men det visar vad mänskligheten som kollektiv går för när den sätts på prov.

 6. Jag ligger i covid 19 har legat i två veckor nu med hosta och snorig näsa. Hostan är nog värst. Jag är inte rädd längre då jag levt med detta under två veckor o hoppas innerligt att mitt immunförsvar orkar kämpa tills detta försvinner. Jag kan inget annat göra än att härda ut det.

 7. Detta påverkar mig JÄTTE mycket. Att vara isolerad påverkar inte mig då jag lever så med mina psykiska ohälsa. Men resten påverkar mig

 8. Det där är ju jättekonstigt, känns som att restriktionerna gått över din rektors huvud. På mitt jobb använder vi munskydd i det patientnära arbetet, vi måste hålla avstånd i matsalen, patientmatsalen är avstängd och alla apt och andra möten är inställda alternativt hålls i en lokal där alla kan hålla minst 2 meter till varandra.

 9. Det påverkar mig ganska mycket. Jag har försökt att stänga ute all information om Covid 19 men det är svårt att göra det helt. Den nya ökningen oroar mig väldigt mycket eftersom jag, min man och min svärmor ( som ju också bor med oss ) är i riskgruppen.
  Jag får panikattacker ibland och det är inte kul.
  Det som är helt ofattbart är att folk inte tar det på allvar, dom lever som dom alltid gjort. Det är så otroligt egoistiskt.
  Kram

 10. Det påverkar mig dagligen då jag måste jobba hemifrån vilket är skönt. Idag ska jag ha en facetime fika med en kompis. Hoppas dock att man får stopp på spridningen och man kan börja umgås igen. Det gäller dock att alla tar sitt ansvar och tar detta på allvar.

 11. ja min sambo ska ju börja jobba som vanligt nu med , alla dagar i veckan. Vilket han var väl lite tveksam om det var det bästa beslutet. Själv har jag nästan gett upp att försöka förstå hur folk tänker vid det här laget ?

 12. Mig påverkar det ju då jag håller mig inne ganska mycket (är oftast för mig själv annars med) Men tycker att det är tråkigt att man inte kan gå ut utan att riskera att bli smittad. Just nu härjar corona ganska mycket i min ort så nu är jag extra försiktig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: