Med tanke på hur 2020 blev så känns det lite vågat att se möjligheterna med 2021. Men jag tänker ändå att det finns några spännande saker inför det här året. En möjlighet är att jag till hösten kommer att läsa inriktning Läs- och skriv på speciallärarprogrammet. Det betyder att jag juni 2022 är både specialpedagog och speciallärare. Det är definitivt en möjlighet för att fördjupa mig i ämnen, det andra är att jag ska läsa om selektiv mutism på Uppsala Universitet nu i vår. En annan möjlighet är att vara ute mycket och att låta kroppen vara glad.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

21 kommentarer

 1. Ser nog många möjligheter 2021. Precis som du skriver, Kunna vara ute och kanske uppskatta det mer. Möjlighet kanske inte är rätt ord, men jag tror vi kommer uppskatta det vi har betydligt mer 2021.

 2. Just nu ser jag inte så många möjligheter och bara tanken på att återvända till jobbet gör att det känns tungt. Tråkigt men sant. Dock ser jag fram emot barnbarn 2 som förhoppningsvis kommer snart.

  Gott Nytt År!
  Znogge recently posted..Gott Nytt År!

 3. Alltså, oj vad intressant det låter! 🙂 Jag har själv haft en dröm om att bli specialpedagog med inriktning mot döv/hörsel. Hejar på dig!

 4. Jag håller med dej, det är svårt att vara optimist och se det nya årets möjligheter, men jag hoppas vi får möjlighet att umgås med släkt och vänner på det sätt vi gjort tidigare.
  Sv; risken är väl att det blir vinter då vi vill ha vår.
  önskar dej en fin start på nya året.
  marianne recently posted..Min nyårsafton

 5. Jag tror absolut att vi måste våga se positivt på framtiden men vara medvetna om att saker kan bli annorlunda mot vad man tänkt. Spännande med speciallärarutbildning. Jag skulle eventuellt kunna tänka mig att jobba med spec riktat mot språkinlärning (engelska/moderna språk) men det verkar liksom inte finnas. Ännu i alla fall 😊

  1. Jag är ingen positiv människa ;D . Tillhör de där kritikerna som alltid känner mig skeptisk. Ja det blir bra komplement mot specialpedagog. Många blandar ihop yrkena så då kan jag ha båda :).

 6. Vilka härliga mål, jag ger inga nyårslöften men mål gav jag mig själv förra året och det blev så där när pandemin slog till men ska försöka se mer positivt och vara ute så mkt mer,kram

 7. Då har du ju två spännande projekt att se fram emot. Jättekul! Selektiv mutism fick jag googla. Aldrig hört talas om. När jag ser sådana “diagnoser” tänker jag ofta på när jag var liten. Då fanns varken bokstavskombinationer eller andra åkommor. Man var antingen frisk eller så var man sjuk. Å då menar jag fysiska sjukdomar som vattenkoppor, röda hund med mera…
  BP recently posted..Fem en fredag: Vecka 53 – Gott nytt 2021

  1. Ja låte får jag absolut att göra måste jag säga :D. Så var det ju, många gånger undrar man vad som hänt i samhället nu när det är så många som får diagnoser. Just detta är ofrivillig tystnad, jag fick vetskap om selektiv mutism ganska tidigt, faktiskt innan jag ens jobbade som lärare.

 8. Hittade din blogg när jag googlade bloggutmaningar, har inte varit aktiv alls på min blogg det senaste året och dessförinnan var det väldigt sporadiskt men 2021 är året då jag ska återuppliva min blogg.

  Jag får inte rätt på länkar just nu men det blir en nöt att knäcka imorgon så hoppas jag att det ska fungera sen.

  Det behövs absolut både spec. ped och spec. lärare, har själv funderat i de banorna men än så länge lockar klasslärare mer och som tur är så behövs vi alla inom skolans värld.

  Ser framemot din bloggutmaning och att läsa dina inlägg 🙂

  God fortsätting!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: