Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad lämnar du bakom dig i år?
 2. Hur vaknar du till lättast?
 3. Vad är en sak du gör för att känna dig piggare?
 4. När åker julpyntet ner?
 5. Vad hakar du ofta upp dig på?

Vad lämnar du bakom dig i år?
Ett år med sjukdom, och skador.

Hur vaknar du till lättast?
Jag vaknar alltid lätt, tror sällan jag kommer ner i riktig djupsömn. Sover väldigt oroligt!

Vad är en sak du gör för att känna dig piggare?
Tar promenerade samt äter d-vitamin sedan i november. Jag får uppfattningen om att det hjälper.

När åker julpyntet ner?
Idag om allt går enligt planerna. Har aldrig haft julen kvar så länge efter julafton tidigare. Men så kom julen upp mycket senare också i och med skadan med knät.

Vad hakar du ofta upp dig på?
Gamla minnen, saker som folk sagt eller gjort. Saker jag sagt eller gjort, det ger mig extremt ångest som kan hålla på i månader.

29 kommentarer

 1. Och jag har aldrig tagit ner julen så tidigt som jag gjorde i år. Den brukar vanligtvis vara kvar till nu, men kändes som att en ny säsong behövde komma in. 🙂
  Känner igen mig i det du kan haka upp mig på. Jag kan vara likadan, och kan särskilt gräma mig länge över saker jag sagt/inte sagt. Vad svårt det kan vara att släppa taget.

  1. Åh förstår, jag tyckte det kändes skönt att ta bort julen idag ;D. Nu är det liksom vår här hemma :D. Det är så jobbigt när man ska gå runt så där och tänka hela tiden.

 2. Jag håller med om D-vitamin! Det sägs dessutom stärka immunförsvaret! 🤗
  Men att grubbla över gammalt, det har jag kommit ifrån. Vet att det är lätt att ge tips om att släppa saker när man själv har blivit bättre på det, men uj så svårt det är när man är mitt upp i det!! Jobba vidare!! 🥰
  Anna recently posted..Julen är ute…

 3. Din sista kommentar hade kunnat vara mitt svar 🙂
  Även här åker nog julen ner i lådorna under dagen.
  Vi får hoppas 2021 blir ett bättre år vad gällande sjukdom och skador.

 4. Det är svårt att släppa gammalt, man kan haka sig på det lång tid. Men ibland kan jag tycka att det brukar hjälpa att tänka genom det logiskt och om möjligt göra något åt det nu, tex säga det där man tänkt säga eller göra något som skulle kunna leda till något liknande. Det gäller ty liksom försöka glömma och istället gå framåt. Svårt!
  Karoleen recently posted..Fem en fredag v. 1: Omstart

 5. Efter att ha läst ett bra antal svar på frågorna så är det helt klart antingen promenader eller kaffe som gör att man piggnar till. Då frågar jag mig själv såklart varför inte både och;-)
  Sedan hoppas jag verkligen att 2021 inte betyder mera skador/sjukdomar för din del. Tycker du har haft din beskärda del där.
  BP recently posted..Fem en fredag: Vecka 1 – ”Omstart”

 6. Detta år kan ju bara bli bättre, eller hur?
  Julpyntet försvann i vecka, saknar adventsljusstakarna! De lyser upp så fint.
  Sömnen är ett kapitel för sig, dygnsrytmen är väl förstörd av mitt nattarbete! Äter också extra d-vitamin nu, men vete tusan om det hjälper?
  Ha en skön lördag!
  Susjos recently posted..Fem en fredag

  1. Ja det tror jag, dåligt kan man ju inte ha det jämt?! Förstår, jag brukar slänga ut julen snabbt men tar in den tidigt. I år blev det tvärtom, helt enkelt för knät satte käppar i julen. Ja du? Man undrar ju, vissa saker i alla fall att det funkar men kanske är placebo?

 7. Ditt svar på sista frågan tror jag gäller många av oss. Om det kan vara till någon tröst, så blir det bättre med åren. Nu har jag accepterat att jag ibland säger och gör fel saker, men det är som det är!
  Jag tycker du gjort ett enastående jobb som först fått barn och sedan pluggat. Du är bara att gratulera. Känner igen mig i det!
  Det här året tror jag kommer att bli bättre för oss alla! Det kan ju bara inte bli sämre än 2020! Ha det gott Madeleine!
  Kina recently posted..Fem en fredag v. 1: Omstart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: