Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Råttor och fällor.

Inlägget är i reklam för Skadedjursbekämpning.nu

Jag tror vi alla känner ett visst form av obehag när man hör ordet råttor. Dessa små varelser som finns nära människor, nu talar jag inte om tamråttor utan de som cirkulerar kring våra bostäder och äter glatt ur våra sopor. De där djuren som många rädslas och kanske en hel del även skyr som pesten. Ja för som vi alla i nutiden vet var det råttorna som spred denna sjukdom. Nu sprids en ny pandemi i världen, vår covid19. Den kom från fladdermöss sägs det och återigen så är det något där med möss och råttor som tycks vara nära tillhands för oss. Där råttor och möss finns, där finns människan det är åtminstone vad jag alltid fått höra.

Råttfällor och att se dessa små djur.

Själv har jag haft turen att slippa se så många råttor. Det var för några år sedan när jag, min vän och William var på promenad från pizzerian som jag såg en här där jag bor. Den låg död nere vid en trappa och saknade huvud, men stor som sjutton var den och nog reagerade jag allt. Den där vetskapen om att råttor cirkulerade runt pizzerian vi var på fick åtminstone mig att haja till och inse att de är närmare än jag tror. Visst har jag sett en hel del möss, och ett tag hade vi en råttfälla i källaren i huset då en granne fick med sin en mus upp i deras julsaker in i lägenheten.

Nu finns det ju som tur är möjlighet att fånga råttor, ett bra tips är att köpa råttfälla hos Skadedjursbekämpning. För i ärlighetens namn vill väl ingen av oss ha dessa i hemmet? Visserligen är det ju så att råttorna gärna få hänga runt en så länge de inte kommer in i ens bostad. Jag vet många som har problem med främst möss, och de biter sönder saker och kissar samt lämnar sitt bajs lite här och var. Så roligt är det verkligen inte får man medge. Jag minns min praktik på zoobutik som tonåring, där var det en mus som byggt ett hus i telefonkatalogen på den praktiken. Där låg massor med mjukt material och den verkade överlag levt lyxliv där på zoobutiken. Du förstår ju själv vilket smörgåsbord med djurmat precis överallt. Så här efteråt tänker jag på hur viktigt det ändå är att städa upp efter sig. Djur är smarta och självklart vill de någonstans ha det så lättsamt liv som möjligt. Där skiljer vi oss ganska lite åt tänker jag?

Mus i mitt eget hus!

Trots att jag vet att det inte är speciellt trevligt med möss, råttor och andra skadedjur så tycker jag så klart att de ska få leva. Bara man slipper en mus i sitt eget hus. För ja vem vill ha små hyresgäster man aldrig bett om själv som väljer att leva loppan gratis i ens hem.

Hur är det för er? Har ni haft möss eller råttor hemma? Hur gjorde ni för att bekämpa detta?

4 Comments

  1. Ursäkta men ”fy faan” så äckligt det är med möss & råttor, jag har råttfobi å det gäller allt från små möss, hamstrar till bäver… jag blir så jäkla rädd att jag kräks…
    Vi hade möss här i huset från början när vi flyttade hit, det är därför vi skaffade vår katt.
    Trots katt får vi ibland oönskat besök å det gör mig vansinnig då jag faktiskt mår helt enkelt skit… livrädd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: