Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Det var det fräckaste…

Jag kör en bloggutmaning i april. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det första som kommer som en tanke på fräckhet för mig är nu de pensionärer som fått sitt vaccin och därmed tycker att pandemin är över… Lite som att, nu kan inte jag bli smittad och därför är det som vanligt igen. Jag får stå i gångarna på affärerna och snacka, eller träna sig eller ställa sig nära. Det är så respektlöst speciellt när det gnällts på ungdomarna som gjort så. Vaccinet skyddar inte andra mot att bli smittade, så varje gång någon som är vaccinerad bara tänker på sig själv, riskerar de att smitta viruset vidare till oss andra. Någon skrev igår om det inte är konstigt att det nu är så många som är sjuka igen, trots vaccineringen. Jag tror det är anledningen, folk vaccineras tar det som att detta vaccin fungerar på samma sätt som de mot influensan och därmed börjar leva på som tidigare. Det är fräckt! Speciellt när all information säger samma sak, samma rekommendationer gäller oavsett om du är vaccinerad eller inte.

24 Comments

 1. Hos oss är det oftast pensionärer som håller kortast avstånd och som pratar med varandra. Så har det varit hela tiden märkligt nog…

 2. Håller helt med dej i den frågan alla som har blivit vaccinerade tror att det är fritt fram att leva som vanligt men det dom inte tänker på är att andra kan även bli smittade inte undra på att den här sjukdomen sprider sej fortare nu en innan påsk

 3. Kan inte yttra mig om pensionärerna rent allmänt. Men jag har sett att boulegänget har spelat boule i stort sett hela tiden, även under vintern när det inte låg snö på banan. De är upp till sexton personer, två lag om åtta pers och de står med minst 1,5 meter från varandra. Inget munskydd. Ingen av dom har blivit sjuk enligt grannen som är 75 år.
  I Täby Centrum är de gamla förvånansvärt duktiga på att handla ensam som det rekommenderas och att hålla avstånd. Sällan munskydd på.
  Själv håller jag absolut avstånd, för det är ingen som gör det åt mig. Gymnasieungdomar har alltid struntat i restriktionerna här, så inget nytt där. Absolut inga munskydd där.

  1. Det är sorgligt på ett sätt, även det med ungdomar. Är väl därför jag lite menar att folk gnällt på dem hela året och nu är det fritt fram för de vaccinerade att göra samma sak. Vi måste ju alla ta vårat ansvar ung eller äldre-ung 😉

 4. Det finns en annan sak som jag blir fyrförbannad på!! Nämligen de som har haft och har nu antikroppar… har haft en rejäl ordslänga mot de kollegor som innan de hade var så pisserädda över att få sjukdomen men sen när de har haft den så är de så uschligt fräcka av sig att de faktiskt är glada att de fick den för nu ”kan de inte få”. Gick en gång liite väl långt (inget jag faktiskt ångrade) så jag fick gå till personalchefen… snacka om att det var som att gå till rektorn när man var yngre, HAHHAHAHAAA!! Personen jag sa att ”må Karma ta dig, jävla egoistiska dubellmänniska” =P… jepp sån är jag!

 5. Det jag tycker mest är sjukt är att det känns som att folk har blivit elaka av det här, rädslan eller va orsaken nu är. Att folk tar sig rätt till att säga vad som helst till folk som sårar en. Känns som att det är rädda men istället blir folk elaka mot andra personer. Så är kunderna hos oss. Tykna, arga, m.m. mot oss eller varann.

 6. alltså jag vet inte hur mycket jag skrivit om detta tom blivit typ ”osams” för att folk noncalerar o skiter i bryr sej inte man blir så trött
  HUR kan de inte förstå?

 7. Ja det har jag med märkt att folk tror att dom är ”skyddade” nu mot viruset. Det skyddar ju inte helt och man kan fortfarande smitta. Ändå så har folk stått nära inpå sedan länge 🙂

 8. Jag håller med dig om att det är fräckt att pensionärerna som har fått sitt vaccin lever som dom gjorde förr. Dom kan smitta oss andra med covid. Men det tänker dom nog inte på. Även innan vaccinet kom så tyckte jag att pensionärer stod väldigt nära ändå, det var bara ett få antal som höll avstånd

 9. Jag håller med. Der verkar som att folk tror att bara man är vaccinerad så är det lugnt. Men så är det inte. Här är det samma sa, jag försöker hålla avstånd men andra håller inte avstånd till mig. Många tycker till och med att ”jag är så gammal så för mig spelar det ingen roll att jag blir sjuk”.Det som de missar är att de riskerar att smitta andra också. Sjukt störande! Även om jag inte är ett fan av restriktionerna så måste de ändå följas nu när de finns.

 10. Okunskapen är så stor. En kollega hade hört att även vi som är vaccinerade kan få covid. Hon hade verkligen panik och som jag sa du kan fortfarande få covid, men risken att bli svårt sjuk minskar med ca 95 %, och vi kan fortfarande smitta trots vaccinet. En vanlig förkylning är ett coronavirus också. Hörde pensionärer på VANN som sa samma sak. Vi är vaccinerade, så vi smittar inte. Var så nära att gå fram och förklara vad vaccinationen innebär.

  1. Ja det är ju så, förstår inte hur folk missat saken?! Det står ju överallt, det här vaccinet är ju inte heller som andra vaccin. Nej vad ska man säga fräckt är det. Vi vill ju alla minska pandemin, att covid19 kommer vara en del av oss måste vi acceptera men vi måste ju också kunna hålla i restriktionerna för saken.

 11. Ja visst är det konstigt att folk inte förstår att vaccinet endast skyddar dig mot att bli allvarligt sjuk, inte mot smittan eller sjukdomen i sig. Många har uppträtt väldigt respektlöst mot sina medmänniskor under hela den här pandemin tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: