Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v. 17: Kunskap

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad är något du håller på att lära dig?
 2. I vilket ämne vill du förkovra sig mer?
 3. Karriärmässigt, vad ville/vill du egentligen bli?
 4. Hur får du din kunskap?
 5. Vad skulle du behöva bli bättre på?

Vad är något du håller på att lära dig?
Att bli frisk och fri från min ätstöring. Det är en berg och dalbana som ger ångest, och känslan av maktlöshet i olika banor.

I vilket ämne vill du förkovra dig mer?
Hundar kanske, tycker det är väldigt intressant sedan Skilla blev vår familjemedlem.

Karriärmässigt, vad ville/vill du egentligen bli?
Är ju specialpedagog och om ett år speciallärare. Vill gärna bli doktorand i specialpedagogik och forska kring barn och ungas skolgång.

Hur får du din kunskap?
Mycket genom att söka kurser, eller utbildningar i det jag finner roligt.

Vad skulle du behöva bli bättre på?
Vara snällare mot mig själv. Det finns ingen hårdare kritiker mot mig, än jag.

16 Comments

 1. Det må være veldig interessant å kunne drive med forskning. Bli smartere og ennå få betalt for det. Håper du kommer i mål med dine drømmer.

 2. Sista svaret ska du upprepa som ett mantra, för det är ofta som jag tycker att du är aningen för hårt mot dig själv.
  Att doktorera i specialpedagogik och forska kring barn och ungas skolgång tycker jag låter som ett realistiskt mål. Go for it!

 3. Det är oftast så att man själv är sin värsta kritiker oavsett vad det gäller. Där är nog vi kvinnor värre än männen som tycker de är exceptionellt duktiga på allt…
  Låter intressant med dina framtidsplaner, go Girl!

 4. det låter som en bra plan att bli forskare. du hinner säkert att läsa om hundar också. hoppas att du får ordning på din ätstörning så att du kan bli frisk och kanske lite mindre kritisk mot dig själv

 5. Ditt svar på sista frågan är viktigt! Jag tror att många av oss är alltför kritiska mot oss själva. Vi ser det vi gör dåligt, men inte det vi gör bra! Under hela min sons uppväxt satt en liten lapp med en vers på spegeln. Den löd så här:
  Se in i spegeln,
  tyck om vad du ser
  Du är Du!
  Det finns inga fler
  Unik och med charm
  sprid ut din värme
  Le utan harm,
  låt din nästa
  komma närmre
  För ett tag sedan hade jag skrivit ut den och gav till mina två barnbarn, och då berättade Mathias, sonen, vad mycket den här lappen hade betytt för honom. Det gjorde mig så rörd! Jag önskar att alla ska känna att de är betydelsefulla, och att var och en duger precis som dom är! Du också!

 6. Ätstörningar är ett jävla satanstyg! Jag drabbades själv som tonåring men jag lyckades vända det och ser mig som ”frisk” idag… Jag önskar så att du slapp bergodalbanan! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d