Inlägget är i reklam för Gus Textil

Året var 2003, jag var nitton år och gick från mitt sovrum i min etta på Storgärdet i Orsa till toaletten. Jag märkte att det spände till, som att det drog i benet och vid vaden. Efteråt kunde jag inte böja ut benet, och jag trodde att det var en sträckning från dagen innan då jag hade varit på gym. Men det gick någon dag till och värken blev mer och mer påtaglig. Snart haltade jag till den grad att min mormor tyckte att det var dags att kolla upp saken. Det var påsk och min mormors svägerska som arbetade som sjuksköterska skjutsade mig till Mora lasarett. Där trodde de precis som jag att det rörde sig om en sträckning, för jag åt inga p-piller och var ung. Läkaren ändrade sig dock när hon tryckte under min fot, jag skrek. Jag skrek så till den grad att jag nog aldrig skrikit liknande både före och efter, det var en blixt från foten rakt upp i huvudet.

Det blev ett ultraljud, där ligger jag och får göra ultraljud vid benet och hör hur de säger, “Det är en djup ventrombos“. Jag var nitton år, jag förstod inte vad det innebar. Inte förrän de säger blodpropp, blodförtunnande och inläggning. Jag förstod verkligen ingenting, men så var det.

Nu har det gått arton år sedan händelsen, något som förändrade mitt liv. Jag har fått ta bort vissa saker från livet, men lagt till andra. En sådan sak är de perioder när jag är tvungen att använda mig av stödstrumpor. När jag fick mina första stödstrumpor var de galet tråkiga, vita och höga. Men idag finns det ett stort utbud med roliga mönster på stödstrumpor och i ärlighetens namn förmodligen många som är glada över den saken också. För nog är det roligare med färgglada än enfärgade stödstrumpor? Och att sätta färg på något man behöver, eller varför inte tillvaron? Ja det behöver vi nog alla!

Relaterade etiketter:

4 kommentarer

  1. Återigen har vi nåt gemensamt här. Har också DVT och använder stödstrumpa på vänster ben. Precis en så tråkig som du beskriver. Tack för tipset om roliga stödstrumpor:-)
    BP recently posted..Tråktorsdag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: