Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad får dig ofta att koka?
 2. Vad fick dig nyligen att frysa?
 3. När senast gick något upp i rök?
 4. Vad fick dig nyligen att smälta?
 5. Vad får dig att rysa?

Vad får dig ofta att koka?
Ett bra exempel är förra veckans fem en fredag när flertalet som läste mina svar, kom med kommentarer här som gjorde mig förbannad. Att kalla en sjukdom som ätstöring där jag går en ätstörningsbehandling för “viktminskningsprogram” fick mig så förbannad att jag skrev sura svar efteråt. Jag kokar när folk inte tänker till innan de “talar“.

Vad fick dig nyligen att frysa?
En kväll för flera veckor sedan i caben. Det blir lätt kallt bak i en cab.

När senast gick något upp i rök?
Oj det vet jag inte. Jag kan inte minnas senast något gick upp i rök.

Vad fick dig nyligen att smälta?
När Skilla gav mig en av sina blickar.

Vad får dig att rysa?
När jag såg att det kommit in småflugor! Tur att det finns medel mot dem, men usch äckeldjur!

30 kommentarer

 1. Förstår att du blev ilsk och tappade humöret, det skulle nog jag också gjort, men som någon annan skrev så är det nog svårt att förstå och sätta sej in i vissa sjukdomar som inte syns utanpå, precis som det är svårt att förstå varför en misshandlad kvinna stannar kvar, eller varför någon med värk behöver träna för att kroppen ska fungera.
  marianne recently posted..Övningskört

 2. Jag förstår att du blev ilsk och tappade humöret, det skulle ajg kanske också gjort.
  Men som någon skrev, det är nog svårt att sätta sej in i och förstå sjukdomar som inte synd, precis som det är svårt att förstå varför någon med viss värk måste träna för att stärka kroppen så det blir lättare eller varför man stannar hos en partner som misshandlar en.
  marianne recently posted..Övningskört

 3. Själv börjar jag koka av att djur blir illa behandlade och den sortens människor är inte värda något i mina ögon.
  Jag förstår att det svaret gjorde dig förbannad.

 4. Klumpig kommentar! Det känns inte som att det är svårt att förstå att du blir irriterad! Ner-cabbat låter skönt, om än kallt!

 5. Men vadå… ätstörning har väl inget med viktminskning att göra? Hur tänker folk… antagligen inte alls 😉
  Här händer det att jag bränner vid viss mat, det som jag har i ugnen… om det tar för lång tid och inte kräver passning är det lätt hänt jag glömmer.

 6. Är helt överens vad gäller femman. Gav samma svar där. Varför sitter du bak i cabben? Det är varmare i framsätet, speciellt om man har värmen på;-)

 7. Förstår att du tog illa upp över ordvalet, folk tänker sig inte för. Jag har blivit så gammal o stel så jag knappt tar mig in och ur de låga sportbilarna…om det var en sån du åkte nercabbad.
  Vilken lång grabb du har, han spelar inte möjligtvis basket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: