pexels-photo-2068975.jpeg
Photo by Alexander Mils on Pexels.com

Ibland tänker jag på hur vår värld förändrats på kort tid. Hur vi gått från att betala med mynt och sedlar till att nästan enbart betala med kort. Eller hur vi gått från att tidigare investerat i guld, aktier eller fonder till att nu finnas ett till alternativ som heter Bitcoin.

Nya betalningsmöjligheter!

Det är alltså så att vi numera betalar på helt andra sätt än tidigare, förut så handlade vi på ett sätt och nu på ett annat. Nu vill människor investera i olika saker och jag tänker att det handlar lite om hur världen numera är? Att vi förändras, ser man till hur världen var från början med betalningar så var det genom djur, mat, guld och vad nu fanns just där att tillgå, så att vi börjar med digitala valutor är väl egentligen inte jättekonstigt tänker jag. Det är ett led i att förändring är det ju skulle man kunna säga. Jag såg att det finns en så kallad handelsrobot, till exempel Bitcoin Prime att använda sig av om någon vill använda just den saken. Det skall då vara enklare för personer som inte är så tekniskt lagda, men som får saken styrd själv. Jag antar någonstans att detta är att föredra för många eftersom det är ganska skönt när någon annan fixar sakerna åt en. För helt ärligt finns det ju få saker som är så tråkigt som just att sätta sig in i krångliga system själv?

Se upp för bedragare!

Sedan skall du ju självklart vara uppmärksam, det finns alltid en risk för att råka ut för typiska bitcoinbedrägerier som alltid när det gäller pengar ska du vara observant, du kan liksom inte lita på konstiga e-post som vill ge dig pengar eller där du ska betala för något. Jag har själv råkat ut för såna där meddelanden där jag blivit hotad till att de ska släppa något olämpligt med mig. Det roliga är att de ofta skriver: “Från din webcam” och jag äger ingen webcam! Dessutom är mitt liv så oerhört tråkigt, så det enda som skulle kunna filmats på mig är möjligen när jag gått i handduken mellan badrummet och sovrummet, och då har jag inte ens någon kamera där, så jag går inte på sånt där. Men kan förstå att andra gör det.

Relaterade etiketter:

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: