När själen mår skit och du inte orkar mera. När du inte vill dö men samtidigt inte orkar kämpa, när ditt inre ber dig att bara ge upp och sluta kämpa. Sluta bara att försöka, ligg kvar i sängen och känn ingenting. Ät ingenting, sov ingenting, gör ingenting. Bara låt dig själv ligga där och låta allt kaos vara kaos, sluta tänka på om du klarar dig eller måste göra saker du egentligen inte vill. Bara känna att man mår skit, utan press på att må bättre. Press från andra som tycker att du kan rycka upp dig.

Det tar sådan tid att få komma till psykiatrin, och jag slussas fram och tillbaka som en trasdocka där ingen känner att ansvaret för mig hälsa ligger hos dem. Min ätstöring, min PTSD och GAD tycker ingen instans att det är deras bekymmer. Där i mitten sitter jag och går sönder för varje dag. Jag orkar inte, vill inte! Äter mindre och mindre men vill hellre prioritera sömnen än maten.

Livet just nu, så förbannat jobbigt med livet just nu!

15 kommentarer

 1. Kan bara ge dig många styrkekramar och hoppas på att du får komma till någon bra läkare/psykolog eller “fackman” snarast mögligt.

  PS. Har du funderat på vad som har utlöst den senaste tidens dåligt mående hos dig? För du mådde väl betydligt bättre för cirka ett år sedan, åtminstone skrev du inte så desperata inlägg… DS.
  BP recently posted..Weekly photo challenge: Vecka 45 – ”Ramla”

 2. Det är så ledsamt att det ska vara så. Man har rätt att få den vård som krävs och det gäller oavsett om det är fysisk eller psykisk sjukdom för båda är jämställda. Det är verkligen illa om ingen vill ta sitt ansvar. Tänk om någon resonerade på samma vis vid ett benbrott. Riktigt illa 🙁 Var rädd om dig.

 3. Det är så tråkigt att man inte kan få samma hjälp om man har ont i själen som man har ont i kroppen. Hoppas verkligen du får den hjälpen du behöver och att du får må så bra som du förtjänar.

 4. Livet är kämpigt. Det är det som är livet. Att det ska vara lite krokigt. Å inte helt rakt hela tiden.

  Jag lider med dig att du hamnar mellan stolarna 😢. Det ska inte va så! 😞Inte när en mår då dåligt som du gör ❤️.
  Man ska inte va sjuk. För då får man ligga på som attans för att få det man behöver.

  Heja dig❣️Du kommer att fixa det. Det kommer ett ljus i tunneln.
  StyrkeKramar 💪🏼❣️

 5. ja sådär kände jag igår efter att jag inte fick fortsätta med jobbet. man känner sej orkeslös och benen orkar inte ta sej upp. jag förstår känslan och hoppas du kommer ur den.

 6. Vad tråkigt att höra. Att du går igenom detta. Synd att inte vården tar ansvaret på allvar och verkligen hjälper/finns där för dig utan att skicka iväg dig omkring som får dig att känna dig som en trasdocka! 😞♥️

 7. […] Veckans bild: Min lilla Ida, hennes födelsedag för fyra år sedan. Fem positiva fråm veckan:  – fint firande med mina föräldrar,  Marcus och Bea. – god mat och god tårta. – två timmars pilatesträning.  – helt okej träning, framförallt bra att jag fick till explosiv styrka  – mycket skratt på jobbet Träning: två timmar pilates, två pass löpning och så ett pass med fokus på styrka och explosivitet.  Godaste: Rickards tårta.  Låt: En låt jag har på hjärnan och gått och nynnat på hela veckan är ”shot in the dark” med Within temptation. Veckans länkregn:  Min framtid- Beatrice Amanda Madeleine – när själen mår skit […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: