Sitter i soffan tittar på lite tv och lyssnar på lugnet av en första advent. Dagen blir nog lugn som det ser ut. Kyligt i Falun men ingen snö, har dock sett att det är snö på många andra platser i landet just nu.

Igår hängde jag hemma hos Björn. Vi åt mat, tittade på julfilm och så sov jag i mängder. Känns alltid som att jag är extra trött så här i november. Men inte så konstigt det är mörkt och ljuset försvinner för varje dag. Dessutom har jag ju mitt mående mot mig.

Men nog känns det bra att december närmar sig, vi vet ju alla att ljuset sakta kommer tillbaka efter december och efter ett halvår är det sommar igen!

15 kommentarer

 1. Skönt att kunna koppla av och bara ta det lugnt. Många verkar trötta nu men självklart påverkar ditt mående ännu mer i sämre riktning.

 2. Så härligt det låter att sitta i soffan och titta lite på tv och lyssna på lugnet. Vad mysigt att ni såg på julfilmer och att du sov. Ja fy, mörkret gör en så trött och otaggad på mycket. Så fin du har det hemma 😊 jag håller med dig om att det känns skönt att det bara är några dagar till december, jag längtar så efter ljuset och värmen
  Jennysvardag recently posted..Julmagi

 3. Jag känner själv hur mörkret påverkar mig, men bara blicka framåt så är det ljust igen 🙌 här har det snöat hela dagen och kylan har verkligen hittat hit kan man säga 😅

 4. Låter som en bra dag.
  November och december är tröttsamma månader, ja även januari… bara att gilla läget, tyvärr.
  Vi har snö, och kallt.

 5. Skönt med en lugn första advent, vilken jättefin ljusstake du har med dalahästarna. tycker så mycket om lokalt förankrade saker i hemmet. Som aktiv i kyrkan är det hektiska tider nu men också en underbar tid – till och med här nere i skåne kom det lite snö natten till lördagen, men det var borta efter några timmar

 6. En lugn dag kan vara väldigt härlig också. Jag tycker att man inte behöver hitta på saker varje dag. Här är det inte heller någon snö än så länge. Hoppas du haft en bra helg.

 7. Så härligt att bara ta det lugnt. Här har vi inte heller någon snö än så länge. Däremot är det kallt. Jag längtar också till att det blir ljusare.

 8. Du är inte ensam, november är nog min värsta månad just för att det är så mörkt i november så kan jag känna mig riktigt trött även om jag har sovit på natten. Jag ser fram emot när det vänder och blir ljusare 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: