Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Att alltid övertänka.

Jag är expert på att övertänka allt. Att gå igenom och analysera vad jag sagt och gjort, alltid tänka att det kunde funnits något mera. Jag börjar nu finna mina gränser, och det är skönt. Kanske för att jag nu känner att det är viktigt för mig att få känna stopp och nej.

Hur som helst har jag dålig samvete över att jag inte svarat på era kommentarer. Det var 150 stycken som låg opublicerade, nu är det lite över 30 stycken. Orken har inte funnits men jag tänkte försöka kommentera era bloggar i helgen.

Idag då? Jag har sovit i mängder, efter lunch idag var jag supertrött! Jag fick kallelsen till morgondagens dagvårdsbesök på Dala ABC. Ser så mycket framemot att träffas igen. Sedan har jag plockat hemma och grejat med disk och sånt där. Ganska lugnt med andra ord.

5 Comments

 1. Men det skall du inte ha dåligt samvete för, det tar man när och om man hinner och det skall var kul inte ett måste fina du. Sen gillar jag att man gör det, försöker själv men inte alltid.

  Jag överanalyserar göra och tänker och kan lätt jag ångest över något enkelt i flera dagar som sen löser sig helt problemfritt – och då har jag mått dåligt i dagar – försöker verkligen tänka om där. Men jag förstår dig ♥️

 2. Åh, vad jag känner igen mig och JA det är sååå jobbigt med allt detta övertänkande och analyserandet av allt… Jag har en sak gemensamt med dig som du skrivit att du har och det tar så mycket energi hela tiden.

  Hoppas nu du får en skön och avkopplande helg

 3. Du fick ändå beta av en hel del kommenterar. Bloggen ska ju bara vara rolig, så ingen press där 🙂 Tror ändå de där återträffarna är bra,, man behöver att ses igen.

 4. Tänka och grubbla, sådan är jag med. Analyserar att och tänker ofta på att jag skulle gjort si och så istället. Jag behöver bli snäll mot mig själv!
  Oj 150 kommentarer, jag tyckte jag hade många när jag hade strax över fyrtio. Den veckan slutade det med att jag publicerade alla utan ett enda svar. Känns inte helt ok men det var bäst för mig då.

 5. Det där med att överanalysera allt känner jag igen.
  JAg tycker absolut inte att du ska ha dåligt samvete över obesvarade kommentarer, bloggen ska inte vara ett måste utan ett trevligt sätt att skriva ner tankar, mående, som dagbok eller annat som intresserar en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa